صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۵ - ۲۴ مهر ۱۳۹۶

ساخت یک آنتن پرنده توسط دانشمند ایرانی

یک دانشمند ایرانی با همکاری گروهی از محققان قصد دارد یک آنتن پرنده بسازد که در محیط‌های شهری سیگنال بهتری برای اینترنت بی‌سیم فراهم می‌کند.
کد خبر : 222093

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، درحال حاضر شبکه‌های بی‌سیم باید با امواجی بسیار شلوغ و متراکم دست و پنجه نرم کنند. این وضعیت با راه‌اندازی شبکه‌های اینترنتی ۵G نیز بدتر خواهد شد. بنابراین هرگونه ارتقای کیفیت سیگنال به بهبود قابل توجه عملکرد منجر می‌شود.


در همین راستا نیما قالیچه‌چیان، یکی از استادیاران دانشگاه ایالتی اوهایو، با همکاری محققان ایده جالبی ارائه کرده است. آنها معتقدند یک آنتن پرنده مشکل کیفیت سیگنال‌های اینترنتی بی‌سیم را حل می‌کند و از سوی دیگر طیف شلوغ فرکانس‌های الکترومغناطیسی را بهبود می‌دهد.


به عبارت دیگر امواج میلی‌متری ( ۳۰ تا ۳۰۰ گیگا هرتز) پهنای باندی دائمی فراهم می‌کنند که برای فرایندهای انتقال اطلاعات با سرعت بالا در آینده اهمیت زیادی دارد. در حال حاضر فرکانس‌های ضعیف و شلوغ فعلی به سختی می‌توانند برای دستگاه‌های مختلف پهنای باند ملزوم رافراهم کنند.


قالیچه‌چیان در این باره می‌گوید: «امروزه موبایل‌ها تمام خدمات مخابراتی بی‌سیم را برای انتقال اطلاعات به شکل صوت و ویدئو فراهم می‌کنند. بنابراین همیشه باید فناوری‌های این بخش را ارتقا داد. ما همیشه باید راهی برای قدرتمندتر کردن سیگنال‌ها بیابیم تا اطلاعات بیشتری را نسبت به گذشته ارسال و دریافت کنیم».


تاباندن امواج میلی‌متری در هوا در مقایسه با کابل‌های فیبری نوری کم هزینه تر است و احتمالا زیربنای لازم برای پهنای باند در آینده را فراهم می‌کند. این فناوری به خصوص برای ارتباطات موبایل در محیط‌های شهری کارآمد خواه بود.


قالیچه‌چیان در این باره می‌افزاید: «ما سعی داریم فرکانس امواج را ۵۰ برابر بالاتر ببریم تا بتوانیم پهنای باند را ۵۰ برابر بیشتر کنیم. بنابراین ایده اصلی ساخت دستگاه‌هایی است که اطلاعات را با فرکانس خیلی زیاد دریافت و ارسال می‌کنند».


وی و گروهش مشغول طراحی آنتن امواج میلی‌متری از سیستم‌های میکروالکترومکانیکی و فناوری‌های پرینت سه‌بعدی هستند.


این آنتن شبیه یک دیافراگم است که پست‌های کوچکی از آن پشتیبانی می‌کنند اما بیشتر اوقات این آنتن شناور است. به طور معمول آنتن روی لایه‌هایی سیلیکونی سوار می‌شود که سیگنال‌های بی‌سیم را تضعیف می‌کنند و محققان تصمیم دارند با شناورکردن آنتن قدرت سیگنال‌ها را افزایش دهند.


همچنین این گروه قصد دارند لنزی برای آنتن بسازند که سیگنال‌های امواج میلیمتری را متمرکز می‌کند و قدرت می‌بخشد.


این فناوری برای ارتباطات ماهواره ای، رادارها، تصویربرداری امنیتی و پزشکی به کار می‌برد.


این فناوری بسیار جوان است و هنوز مشخص نیست وارد بازار شود با این وجود نقشی مهم در گسترش اینترنت۵G و پهنای باند ملزوم آن دارد.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر