30 هزار میلیارد تومان بدهی قطعی شهرداری است/ نقشی در ماجرای افشای املاک نجومی نداشتم/ دولت به شهرداری بدهکار است
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد علی نجفی در اولین نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه پنجاه روز از شروع کار من به عنوان شهردار تهران می گذرد که با اصحاب رسانه این جلسه رو برگزار کردم.
وی با بیان اینکه باید به جد برای مردم ارزش قایل باشیم، گفت: یکی از این لوازم ارزش اصحاب رسانه هستند.
نجفی افزود: شهر ما در کنار همه زیباییها و ظرفیتهای بیمانندش در معرض تهدیدهایی قرار دارد که ایجاب میکند وضعیت زیست پذیری، پایداری، آسایش وآرامش روانی آن را به صورت مستمر مورد ارزیابی قرار دهیم.
شهردار تهران تاکید کرد: سیاستهای شهری در چند دهه اخیر از یک سو به افزایش داشتهها و امکانات شهری منجر شده و از سوی دیگر زیست پذیری و پایداری را کاهش داده است. با آن که دستاوردهایی داشتهایم برای نمونه در زمینه حمل و نقل یا وضعیت معابر و راههای شهری ولی کیفیت محیط اجتماعی و محیط زیست شهری یا منابع تامین منابع مالی موردنیاز شهر در وضعیت مطلوبی نیست.
نجفی با تاکید بر اینکه «امروز در وضعیتی هستیم که ادامه سیاسیت های قبلی ممکن نیست»، افزود: سیاستهای شهر طی دهههای متمادی عمدتا معطوف به اداره روزمره شهر بوده و به آینده شهر کمتر اعتنا داشته است و در نتیجه در ارتقا زیست پذیری و پایداری شهری موفقیت چندانی نداشته است.
وی با تشریح وضعیت فعلی شهر تهران اضافه کرد: داراییها و منابع شهر تا حداکثر ممکن مورد بهرهبرداری قرار گرفته، فضاهای شهری فروخته شده است و منابع آب شهر، برای رشد آتی شهر کفایت ندارد.
اولین مشکل شهر تهران ترافیک است
شهردار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص مطالبه شهروندان برای حل معضل ترافیک گفت: مسئله ترافیک جزو اصلیترین معضلات شهر تهران است. چهار کار اساسی باید در این زمینه انجام شود یکی توسعه حمل و نقل عمومی به صورت شبکه، همشهریان میخواهند از حمل و نقل استفاده کنند اما به صورت شبکه ای درنیامده است.
وی ادامه داد: نکته دوم کاستن از سفرهای کاری در شهر تهران از طریق هوشمند سازی است. در خود شهرداری و کارهایی مرتبط با شهرداری و درباره دولت الکترونیک مردم کمتر محبور به سفر شوند. اخیرا در دولت گزارش مفصل تری برای تقویت برنامه های هوشمند سازی سیستم های دولتی ارایه شد، جای امیدواری دارد بتوانیم بخشی از سفرهای لاجرم کاری را از شهر تهران کم کنیم که اثر مثبتی روی ترافیک خواهد داشت.
نجفی گران کردن استفاده از خودروهای شخصی را راهکار دیگری دانست و گفت: در بسیاری از کلانشهرهای دنیا استفاده از خودروهای شخصی همراه با هزینه هایی است. در تهران چنین چیزی پیشبینی نشده در بعضی ساعات پیک، بزرگراههای تهران پر تراقیک است. ما طرحی داریم امیدواریم شورای شهر و مجلس نیز از این طرح حمایت کنند کسی که از وسیله نقلیه شخصی خصوصا در ساعات پیک ترافیک استفاده می کند باید هزینه بیشتری هم بابت همه مواردی که به شهر از آلودگی و ترافیک تحمیل می کند بپردازد.
وی با تاکید بر اینکه نگاه علمی تر به ترافیک باید وجود داشته باشد، افزود: در تهران میتوانیم با بعضی از اصلاحات هندسی بخشی از ترافیک را کاهش دهیم بعضی تغییرات در محل های پر ترافیک شهری و یا میادین پر ترافیک می واند به میزان زیادی ترافیک را تخفیف دهد . امیدواریم پلیس راهور گروه مشترکی با حمایت علمی دانشگاه ها انجام دهد و این برنامه ها مورد توجه قرار گیرد و هم درباره اصلاحات هندسی معابر و .... به ما کمک کند.
طرحی نو برای بافت فرسوده تهران
وی درباره بافت فرسوده در پایتخت اضافه کرد: بافت فرسوده یکی از بزرگترین مشکل شهر تهران است و سیاستهای قبلی موثر نبوده است؛ از نظر کمی نتوانستیم برنامهها را محقق کنیم و برای همین هم، طرح جدیدی با کمک وزارت راه و شهرسازی طراح کردیم که تا پایان هفته امیدواریم آماده شود.
نجفی ادامه داد: اساس این طرح استفاده از نیروهای بخش خصوصی است که جزییات بیشتر آن، در زمان ارائه گزارش به رئیسجمهور ارائه میشود.
وی با تاکید بر اینکه سیاسیت ما تخریب بافت فرسوده نیست، تاکید کرد: بافت فرسوده علاوه بر آسیبهای اجتماعی میتواند نماد فرهنگ باشد.
نجفی بر احیای برخی از بافتهای فرسوده تاکید کرد و گفت: ایده تشکیل نمایشگاه شهر آفتاب کیلومترها دور از تهران را با ایده ساخت نمایشگاه در بافت فرسوده مقایسه کنید.
سرنوشت موسسه همشهری
شهردار تهران همچنین در خصوص سوالی در مورد تعطیلی 4 نشریه همشهری گفت: هیچ علاقهای نداریم که دوستان مطبوعاتی در روزنامه همشهری بیکار شوند اما انتشار مجلاتی که مستقیما با ماموریت شهرداری مرتبط نیست کار قابل دفاعی نیست.
وی با تاکید بر اینکه «چهار مجله فعلا تعطیل شده است»، افزود: بخش زیادی از فعالان رسانههای مکتوب به شرایط بازار بی رقابت در خصوص این مجلات، اعتراض داشتند؛ بررسیهای انجام شده هم نشان میداد برخی از این مجلات زیر بیست درصد مورد استفاده قرار میگرفت که که به طبع شهروندان تهرانی راضی به پرداخت یارانه خود برای این امور نیستند.
انتصابات از نزدیکات قالیباف و احمدینژاد را قبول ندارم
نجفی در ادامه به موضوع صدور دو بخشنامه در زمینه هلوگرام و نیز توافقات شورای معماری و شهرسازی مناطق اشاره کرد و گفت: بخشنامههای ارایه شده، ریشههای فساد رو هدف گرفته و تا حدود زیادی باعث کاهش فساد شده است.
وی در خصوص انتصابات هم گفت: انتصابات از نزدیکان قالیباف و احمدی نژاد درست نیست و از شش معاون انتخاب شده چهار نفر اصلاح طلب هستند و بقیه میانه رو هستند.
شهردار تهران گفت: برای من، قبول داشتن برنامه شورای شهر تهران و برنامههای خودم، ملاک انتخاب افرد بوده است.
نجفی با اشاره به اینکه امروز یا فردا یک معاون دیگر انتخاب میشود، افزود: در حال حاضر بر اساس آخرین آماری که داریم حدود ۶۸ هزار و ۴۰۰ کارمندی وجود دارند که هر ماه از شهرداری حقوق میگیرند؛ حدود ۸۰۰ نفر مدیر در شهرداری داریم. فکر میکنید همه این افراد طرفداران سیاسی قالیباف و یا احمدی نژاد بودند؟ حتی قبل از انتخابات ریاست جمهوری موارد متعددی از مدیران شهرداری میشناختم که در انتخابات به قالیباف رای ندادند. چطور فکر می کنید همه این مدیران طرفداران سیاسی قالیباف بودند.
وی تاکید کرد: قالیباف شهردار بود، کسی که با ایشان کار میکرده است، ارتباط مدیریتی و کاری با ایشان داشته است اما نمیشود گفت همه مدیران شهرداری طرفداران سیاسی قالیباف و یا احمدی نژاد بودهاند.
شهردار تهران گفت: از ۹ معاون شهرداری، ۷ نفر را عوض کردم میخواهم افرادی را انتخاب کنم که با برنامهها و ملاکهای من هماهنگی داشته باشند. اما در سطوح پائینتر مثل مدیران کل، شهرداران مناطق و معاونان شهرداران مناطق که شامل ۸۰۰ نفر میشوند افراد زیادی هستند از نظر صلاحیت سیاسی و مدیریتی و سایر صلاحیتها کاملا مورد تایید هستند.
وی گفت: یکی از ملاکها و سیاستهای من برای انتخاب مدیران این است که حدالامکان از بدنه خود شهرداری انتخاب کنم انتخاب از بیرون شهرداری در صورتی خواهد بود که در آن سطح مدیری در داخل شهرداری پیدا نکنم.
نجفی گفت: الان هم تعداد مدیران اصلاح طلب، مدیران زن و مدیران جوان در تعداد انتصاباتی که تاکنون انجام شده از همه دستگاههای دولتی و غیر دولتی بیشتر بوده است. بنابر این اصل انتقادی که وارد می شود را قبول ندارم.
وی گفت: کلا باید ترازوی صرفا سیاسی را درباره کار شهرداری تهران کنار بگذاریم و با نگاه جدیدتر ، وسیع تر و سعه صدر بیشتری به مسئله نگاه کنیم.
بدهی دولت به شهرداری
شهردار تهران در ادامه در خصوص میزان بدهی دولت به شهرداری گفت: نقل قولی که گفته شد «دولت به شهرداری بدهکار نیست» را من نگفتم زیرا در بودجه 96 ردیفهایی است که باید دولت به شهردای پرداخت میکرد که پرداخت نکرده است. البته ردیفهای سهم شهرداری برای سال 96 را نوبخت قول داده که پرداخت کند.
وی ادامه داد: بخشی در آمدهای ناشی از جرایم رانندگی است که 60 درصد یعنی 48 میلیادرد تومان را باید بپردازد.
نقش نجفی در افشای ماجرای املاک نجومی
نجفی در ادامه به موضوع نقش وی در افشای ماجرای املاک نجومی پرداخت و گفت: آقای قالیباف در مناظرههای معروف اسم بردن که من در افشای املاک نقش داشتم اما در جلسهای به ایشان توضیح دادم و قانع شدند.
وی توضیج داد: ما جلساتی با اعضای اصلاح طلب در رابطه با انتخاب شورا و شهرداری داشتیم که در تابستان ٩٥ بود. یک عضو شورای شهر وقت، گزارشی در مورد املاک دادند که نگاه کردم و دیدم نامه خطاب به شوشتری بود و توضیح خواسته بودند. به عضو شورای شهر معروف گفتم به نظر من چون گزارش نهایی سازمان بازرسی نیست و صرفا سوال کردهاند، به نظرم افشا نکنید و یک نسخه به من داد و تا آخر به هیچکس ندادم. الان به دبیرخانه مبارزه با فساد ریاست جمهوری ارسال کردم. بنابراین در افشا نقش نداشتم بلکه توصیه کردم که افشا نشود.
نجفی ادامه داد: اما همان عضو یک نسخه به یاشار سلطانی داد، این در حالی است که من در عمرم سلطانی را ندیدم و بنده موافق انتشار نبودم و باید صبر میکردیم که پاسخ شهرداری بیایید. اما در مورد املاک نجومی ظاهرا قالیباف مشاور خاصی را برای پیگیری موضوع و رابط دستگاه قضایی گماشته بود. از شوشتری در مورد املاک نجومی پرسیدم و گفت قالیباف مشاورش را به طور خاص انتخاب کرده و من از مشاور سوال پرسیدم که به کجا رسیده؟ که به ما گزارش نداد و تا ده روز پیش به عنوان نماینده شهردار با دستگاه قضایی ارتباط داشت اما نامهای به دادستان نوشتم که ایشان دیگر رابط ما نیست. هنوز موضوع املاک برای من مبهم است، عدهای که اسمشان در نامه بوده در لیست نبودند.
وی گفت: کمیتهای سه نفره تشکیل دادیم که به موضوع املاک بپردازند و باید بدانید فقط از طریق سازمان، املاک واگذار نشده و از طرق دیگرهم ملک واگذار شده به اسم و هزینه شهرداری که اگر فرصت شود اعلام میکنیم.
ممنوعالتصویری نجفی
وی درباره ممنوع التصویرى خود در صدا و سیما توضیح داد: روز پنجشنبه پس از جلسه با فرماندهان انتظامی تهران بزرگ مصاحبهای با خبرنگاران تلویزیونی داشتم. آن مصاحبه پخش نشد، بعد این شایعه را شنیدم که تلویزیون بنده را ممنوع التصویر کرده است، دیروز میخواستم در حاشیه جلسه هیات دولت از آقای علی عسگری بپرسم که اگر ممنوع التصویر هستم فکری به حال خودمان بکنم.
نجفی درباره این که مدیران شهرداری از این نهاد بیرون نمیروند و فقط پست آنها جا به جا میشود، گفت: در فضای مجازی در موارد متعددی اسامی مطرح شد که مثلا فلانی میخواهد مدیر بخشی شود. اما اصلا خیلی موارد غلط بود و این افراد را من نمیشناختم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که شاهد بودیم آقای قالیباف موضوعات مالی شهردار قبلی را شخم نزد، درباره شما مطرح شد یکی از شروط شما این بود که در دوره قبلی و عملکرد مالی آن وارد نشوید و جزئیات آن گفته نشود، توضیح داد: ما در سال ٨٦ و در شورای شهر تهران عملکرد مالى احمدی نژاد در سال های٨۲تا ٨۴ را بررسى کردیم که ٣٢میلیارد هزینه فاقد(که در شهردارى در ردیف هزینهها پیشبینی نشده بود) را کشف کردیم اما آقای چمران اجازه طرح موضوع در شورا را ندادند و چون ما سه عضو اصلاح طلب بودیم به نتیجهای نرسید.
وی تاکید کرد که از طرف هیچ مرجعى براى من شرطى تعیین نشده است براى تصدى شهردارى تهران و حتى اگر تعیین میشد هم نمیپذیرفتم.
شهردار تهران اضافه کرد: هیچ مسامحه اى در مبارزه با فساد نخواهم داشت.در مدیریت آقای قالیباف اشکالاتی وجود داشته که بخشی از آن قابل دفاع و بخشی از آن غیر قابل دفاع است.
آمار واگذاری اموال شهر تهران
خبرنگارانی درباره فروش داراییهای شهر تهران از شهردار سوال کردند که نجفی در پاسخ گفت: در حال حاضر آماری درباره داراییهای فروخته شده نداریم. بخشی اشکالی نداشته، شهرداری زمینی داشته و آن را فروخته و تبدیل به احسن کرده است. بخشی اشکال داشته است از جمله داراییهایی که فیزیکی نبوده و آینده فروشی تهران بوده است. تراکمهایی که فروخته شده و تبدیل به ساخت و ساز نشده به شکل هولوگرام و سایر اشکال بوده که در این مدت نتوانستیم آمار دقیقی از این تراکمها به دست بیاوریم.
وی تصریح کرد: البته یک کمیته تشکیل شده در کنار سازمان املاک تا این میزان از تراکمهایی که پیشاپیش فروخته شده است، بررسی شود.
نجفی اضافه کرد: در ماههای آینده هر چه در تهران ساخت و ساز انجام شود، عوارضی به ما تعلق نمیگیرد، چون از قبل پولش را دادهاند و شهرداری درست و یا نادرست هزینه کرده است.
شهردار تهران به ذکر مثالی در این خصوص پرداخت و گفت: مسئلهای در خیابان پاسداران بود و عدهای اعتراض کردند که در بوستانی قرار بوده است ساخت و ساز شود، من بررسی کردم آنجا بوستان نبوده و تعدادی درخت شهرداری موقتا کاشته بوده است. شهرداری در قبال بدهی که به پیمانکار داشته، زمین و تراکم روی زمین را به پیمانکار فروخته است. الان حتی اگر بخواهیم تراکم و مجوز را لغو کنیم، مالک شکایت میکند و دستگاه قضایی علیه ما حکم میدهد. برای این موارد باید راه حلی در آینده پیدا کنیم.
وی گفت: بعضی از املاکی که فروخته شده فروشش نادرست بوده حتی مواردی فروشهای انجام شده که بعدا معلوم شده در طرح فضای سبز و یا در طرح خدمات شهری بوده است و الان مشکلات داریم. یک عده افرادی داریم که با شهرداری معاملاتی انجام دادهاند و الان احساس میکنند سرشان کلاه رفته است و ملکی که فروختهاند شرایطی که در قرار داد نوشته شده را ندارد.
نجفی ادامه داد: شورای شهر مصوبهای داشت که در 100 روز وضعیت شهر تهران را به شکلی که تحویل گرفتیم، احصا کرده و صورت وضعیت شهر را گزارش کنیم. امیدواریم در این مدت این کار انجام شود، شورا 20 روز پیش آن مصوبه را ابلاغ کرده است و از زمان ابلاغ 100 روز فرصت داریم تا شرایطی که تحویل شهرداری تهران در مدیریت جدید شده است، گزارش شود.
نگاه فرهنگی و اجتماعی به موضوعات فنی و عمرانی
نجفی ادامه داد: بارها به من گفتند که مدیران امیدی به ارتقا ندارند و فکر میکنند از بیرون مدیران میآیند، اما باید فرهنگ سازمانی شهرداری به سمت پویایی ارتقا یابد.
شهردار پایتخت اضافه کرد: مدیران به سه دسته مدیران عالی، مدیران راهبردی و مدیران حرفهای تقسیم خواهند شد که اگر طرح تکمیل شود، برای انتخاب مدیران حرفهای فراخوان عمومی میدهیم تا داوطلبان تقاضا دهند و طرح در راستای شایسته سالاری و ارتقا فرهنگ سازمانی موثر خواهد بود.
نجفی با بیان اینکه شهرداری لندن ۱۵ هزار نفر٬ شیکاگو ۳۰ هزار نفر پرسنل دارند، تصریح کرد: هیچ ابر شهری مانند تهران پرسنل ندارد ولی ما به عنوان فرصت به این تعداد پرسنل نگاه میکنیم.
وی با بیان اینکه از بانک شهر خواستهایم که در پروژهها مشارکت کند، افزود: حجم پروژههای عمرانی به مانند قبل نیست و مهمترینها را در اولویت داریم.
وی با بیان اینکه معاون جدید فنی و عمرانی را ظرف چند روزه آینده معرفی میکنم، تاکید کرد: وی علاوه بر نگاه عمرانی، نگاه فرهنگی و اجتماعی به شهر دارد.
شهردار تهران با بیان اینکه پروژههاى کوچک باید به بخش خصوصی واگذار شود، تاکید کرد: پروژههای کوچک را به بخش خصوصی اگر داوطلب اجرا و تکمیل داشته باشند، واگذار کنیم. دیروز هم در شورای معاونان بحث اصلی مساله واگذاری پروژههای کوچک به بخش خصوصی بود. پروژههای اصلی نیز باید تکمیل شود اما یکی از مهمترین مشکلات ما منابع مالی است. از بهمن ماه سال گذشته تاکنون هیچ منبع مالی جدیدی به آنها تزریق نشده بود. بعضی از آنها متوقف شده بود و به سمت تعطیلی حرکت میکرد. جلسات متعددی داشتیم تا بتوانیم این پروژهها را نهایی کنیم. برخی از پروژهها مثل زیرگذر آرش - اسفندیار از پروژههای خوب و تاثیرگذاری است که باید تکمیل شود.
وی گفت: قرارگاه خاتم طرف شهرداری بوده است و ما از همکاری قرارگاه و شرکتهایش با شهرداری راضی هستیم. همین الان براساس صورت وضعیتهای تایید شده مقدار زیادی طلب دارند اما کماکان با ما همکاری میکنند. اجرای برخی پروژهها را به خوبی انجام دادهاند اما این همکاری به صورت شفاف ادامه پیدا میکند. توجیه ما این است پروژهها به جای اینکه به صورت انحصاری در اختیار بخشی قرار گیرد به صورت مناقصه عمومی مطرح شود و در قالب رقابتی سالم پیمانکار نهایی معرفی شود. برنامه استفاده از تواناییهای قرارگاه برای پروژههای شهرداری ادامه خواهد داشت اما به شکل شفافتر.
راستی آزمایی در خصوص آمارهای شهرداری
وی در پاسخ به سوالی در خصوص راستی آزمایی در مورد آمارهای شهرداری گفت: این تعبیر راستی آزمایی را به این معنی قبول ندارم. در برخی موارد خاص مثل هولوگرام ها، ما راستی آزمایی کردهایم و گفتهایم هر کسی هولوگرام دارد باید در کمیتهای بررسی شود. تاکنون 427 مورد مراجعه کردند که حدود 200 مورد بررسی شده است، برخی مردود شناخته شده و برخی تایید شدهاند تا طبق ضوابط شهرداری ساخت و ساز شود.
وی ادامه داد: مهلت 100 روزهای که به ما توسط شورا داده شده است، استفاده میکنیم. در چهارچوب این مهلت کل وضعیت شهرداری که تحویل گرفتهایم، عرضه خواهیم کرد. دوستان رسانهای میتوانند مقایسه کنند، آن چیزی که به عنوان وضعیت موجود اعلام میکنیم با آن چیزی که قبلا اعلام شده است.
شهردار تهران با بیان اینکه 30 هزار میلیارد بدهی عدد دقیقی است که طلب کاران اعلام میکنند و تاکنون اسناد و مدارک عرضه کردهاند، گفت: حتی بخشی از بدهیها در این عدد نیست مثل بدهی مورد ادعای بنیاد تعاون ناجا.
وی گفت: عددی که معاون فنی و عمرانی شهرداری اعلان کرده 22 هزار و 500 میلیارد تومان به قیمت امسال برای تکمیل این پروژه ها است، اگر اینها را هم بخواهیم به عنوان بدهی در نظر بگیریم که نباید به عنوان بدهی محسوب شود، مجموع بدهیها 52 هزار و 500 میلیارد تومان میشود.
شهردار تهران در خصوص وضعیت نیروی انسانی هم گفت: درباره نیروی انسانی، کارکنان و پیمانکاران نیز این توضیح لازم است که قبلا پیمکاران با شهرداری قرارداد داشتند شهرداری ماهانه یا سه ماه یک بار پول قرار داد را به پیمانکار میداد، پیمانکار به موقع حقوق افراد را نمیداد اما برای جلوگیری از اجحاف حقوق کارگران زحمتکش روندی را در دوره قبل تعیین کردیم که حقوق کارگران و پیمانکاران خدماتی را مستقیم به حساب افراد ریخته شود و مابهالتفاوت به پیمانکار داده شود. اما آنها کارمند ما نیستند و اگر فردا پیمان و یا قرارداد ما با آنها لغو شود، این کارگران همراه پیمانکاران باید شهرداری را ترک کنند.
انتخاب مشاور شهردار برای مناسبسازی شهری تهران
نجفی در خصوص سوالی در مورد مناسب سازی شهری پایتخت برای شهروندان گفت: شهر تهران برای عموم شهروندان تهرانی طراحی نشده است و عموم شهروندان از زندگی در شهر لذت نمیبرند و آرامش و آسایش کافی در شهر ندارند. یکی از موارد بیتوجهی در طراحی شهر تهران و تصمیمگیریهای شهری مساله افرادی است که از ناتواناییهای جسمی و معلولیت رنج میبرند. شهر تهران به هیچ عنوان مناسب این افراد نیست و ما از این بابت شرمنده هستیم. یکی از کارهای زمان بر این است که شهر تهران را به شهر دوستدار اقشار مختلف تبدیل کنیم.
وی گفت: سه نفر را در این زمینه به من برای انتخاب به عنوان مشاور شهردار در امور مناسب سازی شهر تهران معرفی کردهاند، بین یک هفته تا 10 روز آینده یکی از آنها را منصوب خواهم کرد. وظیفه اصلی این فرد نیز نگاه به مشکلات و مسایلی است که افراد کم توان، ناتوان و یا معلولان در شهر با آن روبهرو هستند و نیز ارائه راههای اصلاح وضعیت شهر تهران به نفع کمتوانان است.
تنها 7 درصد معتادان بهبود یافته از اعتیاد دست میکشند
شهردار تهران در خصوص سوال خبرنگاری درباره جمع آوری معتادان متجاهر و انتقال آنان به مراکز بهاران شهرداری و نیز بازگشت معتادان به اعتیاد بعد از ترک، توضیح داد: میگویند تنها 7 درصد از معتادان متجاهری که جمع آوری میکنیم بعد از معالجات و آموزشها از اعتیاد دست میکشند و 93 درصد بر میگردند. این معلوم است یک جای کار اشکال دارد. در روزهای اول مسئولیت در شهرداری تهران جلسهای با وزیر کار و مسئولان بهزیستی داشتیم. کمیته مشترکی برای کنترل ناهنجاریهای مختلف تشکیل دادیم یکی از بخشهای آن کمیته پرداختن به معتادان متجاهر و کنترل اعتیاد است.
وی ادامه داد: به نظرم میآید باید تجدید نظر اساسی کنیم اما اینکه چه کاری باید بکنیم الان برنامه روشنی برای این موضوع ندارم. شهرداری در گذشته بخشی از این مراکز را به بخش خصوصی واگذار کرده است که برخی موفق و برخی ناموفق بودند و نیاز به ارزشگذاری دارند.
نجفی تاکید کرد: تعدادی سازمان مردم نهاد وارد کار با شهرداری شدهاند اما در مواردی بیشتر جنبه مالی داشته است تا حل مشکل. باید ارزیابی مجدد وسیع انجام دهیم و سیستم را برای مبارزه با ناهنجاریهای اجتماعی دوباره بازیابی کنیم.
میزان بودجههای ناپایدار شهر تهران موضوع دیگری بود که خبرنگار از نجفی در خصوص آن سوال کرد که شهردار تهران در پاسخ گفت: درآمد های ناپایدار شهرداری تهران بیش از 70 درصد درآمدها را تشکیل میدهد؛ باید فکر جدیدی داشته باشیم و منابع پایدار تامین کنیم این کاری نیست که در کوتاه مدت جواب دهد.
وی ادامه داد: مناطقی در شمال تهران قرار دارند و قیمتهای بالایی دارند اما در سال 150 هزار تومان به شهرداری بابت عوارض پرداخت میکند که غیر عادلانه است.
شهردار تهران افزود: بالای محور خیابان انقلاب از هر چند ماشینی که رد میشود، یک ماشین بالای 150 میلیونی میبینید، این درست است که کسی چنین ماشینی سوار میشود در سال یک ریال عوارض به شهرداری ندهد؟
وی تاکید کرد: اگر از باب عدالت محوری به شهر تهران نگاه کنیم، باید درآمدهای پایدار را از این طرق تامین کنیم. باید به سمت درآمدهای پایدار برویم؛ البته قطعا عدهای ناراحت و ناراضی میشوند اما هیچ شکی نیست که باید به این سمت حرکت کنیم.
تراکم فروشی نمیکنیم
شهردار تهران همچنین گفت: درباره تراکم فروشی اگر کسی مدعی است در این 50 روز مدیریت جدید شهری تراکمی خلاف طرح تفصیلی فروخته شده است و شهرداری پولی گرفته است، یک مورد را اعلام کند، ما قول میدهیم مقصر را اعلام عمومی و عزل کنیم. من مطمئن هستم هیچ موردی نیست.
وی افزود: جایی در سال قبل تراکم فروختند الان هم طرف بر اساس جواز خود شروع به ساخت و ساز میکند، اگر جلویش را بگیریم شکایت میکند و قطعا به ضرر ما رای میگیرد. اگر جلویش را نگیریم شاهد از دست رفتن منابع و بی قوارهتر شدن شهر هستیم، باید به آینده نگاه کنیم اشکالات را برطرف کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه امسال سال آخر عمر طرح تفصیلی است، گفت: کمیتهای زیر نظر معاونت شهرسازی و معماری با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی تشکیل دادهایم تا طرح تفصیلی مورد تجدید نظر قرار گیرد از اول سال بر اساس طرح تفصیلی جدید عمل میکنیم.
وی گفت: درباره بلند مرتبه سازی درخواست کردیم کمیسیون ماده 5 و شورای عالی شهرداری وارد عمل شوند و ضوابط بلند مرتبه سازی را یکبار برای همیشه تصویب کنند. امیدواریم تا پایان سال این ضوابط و مناطقی که در آن بلند مرتبه سازی به معنی ساخت و ساز بالای 12 طبقه انجام خواهد شد، مشخص شود.
برجام و سرمایهگذاریهای خارجی در شهر
شهردار تهران درباره تاثیر برجام در پروژه های شهری هم گفت: برجام به کل کشور کمک کرده نه تنها شهرداری. شهرداری از ایام بعد از تصویب برجام استفادهای از برجام نکرده است اما به جد دنبال جذب سرمایهگذاری خارجی به شکلهای مستقیم، بی.او.تی، فاینانس و ... است. قطعا برجام یک عرصهای را ایجاد میکند تا راحتتر در مذاکرات با طرفهای خارجی آنها را قانع کنیم که سرمایهگذاری در شهر تهران دارای منافع است.
نجفی با بیان اینکه سرمایهگذاری خارجی یکی از محورهای اصلی نظر من برای تامین منابع بوده است، افزود: یکی از ضعفهای عمده شهرداری این بوده است که در سالهای گذشته به صورت جدی به دنبال تامین منابع از طریق سرمایه گذاری خارجی نبوده است. البته شهرداری استفادههایی از فاینانس کرده است اما برای سرمایهگذاری خارجی و یا سرمایه مستقیم شهرداری اصلا کاری نکرده که یکی از ضعفهای سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای شهرداری بوده است.
وی گفت: شهر تهران ظرفیتهای زیادی برای سرمایهگذاری خارجی دارد. چند طرح بزرگ را در دست بررسی داریم که وقتی طراحی اصلی آن مطرح شد میتواند سرمایهگذاران خارجی را جذب کرده و ارزش افزوده بالایی هم دارد.
نجفی تاکید کرد: مسایلی مثل استفاده از پسماند در حوزههای کشاروزی، صنعتی، استفاده از زباله برای تولید برق و ... از موضوعاتی است که سرمایهگذاران خارجی می توانند روی آن حساب باز کنند. ژاپن و کشورهای اروپایی و کره جنوبی کارهای خوبی در این زمینه انجام دادهاند و یکی از اهداف سفر به کره جنوبی، معرفی طرحهای تهران برای جذب سرمایه خارجی است.
شهردار تهران افزود: مسئله آلودگی هوای تهران و سرمایهگذاری برای برقی کردن موتور سیکلت و خودرو از جمله طرحهایی است که سرمایهگذاران میتوانند روی آن کار کنند. من نماینده خاصی در این زمینه تعیین کردهام تا با خودروسازان و صنایع ارتباط داشته باشند و وقتی ایده و طرح مشخص شود برای ما فرقی نمیکند سرمایهگذاران داخلی یا خارجی حضور داشته باشند. البته ما باید یک تیم قوی را تجهیز کنیم که به اصول و روشهای سرمایهگذاری خارجی آشنایی و وقوف داشته باشند و کار را دنبال کنند.
انتهای پیام/