صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۵ - ۲۴ مهر ۱۳۹۶

مغز موش‌ها هرگز نمی‌خوابد

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌‌دهد که مغز نقشه‌ساز موش‌ها هیچ‌وقت، حتی در هنگام خواب، استراحت نمی‌کند.
کد خبر : 222038

به گزارش گروه علم و فناوری آنا، براساس مطالعات جدید سلول‌های شبکه‌ای، نورون‌های ویژه جهت‌یابی در انسان و حیوانات دیگر، همیشه فعال هستند. دو تیم پژوهشی از دانشگاه تگزاس و دانشگاه علم و تکنولوژی نروژ این تحقیقات را انجام داده‌اند که نتایج هر دو مطالعه، ثبات سیستم GPS داخلی مغز را نشان می‌دهد.


سلول‌های شبکه‌ای در بخشی از مغز به نام «قشر غدد داخلی» قرار دارد و هنگامی که موش در حال حرکت است سیگنال‌هایی را به طور منظم منتشر می‌کند تا مکان‌های مختلف را نشانه‌گذاری کند. همه سلول‌های شبکه‌ای با هم کار می‌کنند تا نقشه ذهنی از محیط برای موش ایجاد کنند. دانشمندان تاکنون نمی‌دانستند که وقتی حیوان نیازی به این نقشه ندارد، برای مثال وقتی به خواب می‌رود، چه اتفاقی برای این نقشه می‌افتد.


مشخص شد که سلول‌های شبکه‌ای، ارتباطات نقشه‌برداری خود را حتی در هنگامی که موش خواب است، حفظ می‌کنند. دانشمندان با بررسی چند جفت از سلول‌های شبکه‌ای متوجه شدند که این سلول‌ها در هنگام خواب، مانند بیداری، ارتباطات خود را حفظ می‌کنند.


برای مثال، دو سلول شبکه‌ای که در هنگام بیداری موش، مرتبا سیگنال‌ها منتشر می‌کردند، وقتی که موش خواب بود از الگوی مشابهی پیروی می‌کردند؛ این امر بدین معناست که نقشه همچنان کامل است. این نتایج، اطلاعات جدیدی درباره نحوه کارکرد سلول‌های شبکه‌ای برای ساخت نقشه‌های ذهنی به ارمغان آورده است.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر