صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۲۵ مهر ۱۳۹۶
در گزارش آنا بخوانید

خواب خوش اصلاح‌طلبان برای ناطق نوری/ چهره کاریزماتیک اصولگرایان چه پیامی برای جناح مقابل دارد؟

ناطق نوری به عنوان یک چهره کاریزماتیک این روزها در مراودات سیاسی‌اش پیامی برای برخی جریان‌های خاص دارد.
کد خبر : 221804

گروه سیاسی خبرگزاری آنا - معصومه رضاییان؛ جناح‌های سیاسی از افراد همفکری تشکیل می‌شود که در تشکیلاتشان اهداف خاصی را اعم از سیاسی، اجتماعی یا فرهنگی دنبال می‌کنند. در این طیف بندی اما چیزی که لازمه هر کار تشکیلاتی است، حضور فردی موثر و کارآمد در رأس هرم است تا افراد بتوانند با استعانت از قدرت و هژمونی او خط طیفی خود را پیش ببرند.


در سازوکارهای حزبی و سیاسی این مسأله کمی پیچیده‌تر شده و عوامل گوناگونی در آن دخیل می‌شوند که حساسیت‌های آن می‌تواند در سرنوشت و کارایی احزاب اثر مستقیم داشته باشد. از این رو نیروهای هر حزب تلاش دارند در راس هرم تشکیلاتی خود فردی کاریزماتیک داشته باشند.


حجت‌الاسلام والمسلمین ناطق‌نوری از چهره‌های برجسته اصولگراست که کار خود را در شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز آغاز کرد. او در طول سال‌های حضور در عرصه سیاست کشور به چهره‌ای تأثیرگذار بدل شد که تاکنون هیچ طیفی نتوانسته نقش برجسته او را در عرصه سیاسی نادیده بگیرد و همین شاخصه باعث شده همواره گروه‌های مختلف در پی استفاده از ظرفیت سیاسی وی در کارزارهای سیاسی و انتخاباتی باشند.





برهمین اساس زمانی که در انتخابات ریاست جمهوری نهم شورای هماهنگی نیروهای انقلاب دچار اختلاف شد، قرابت ناطق‌نوری به هاشمی رفسنجانی به فاصله او از اصولگرایان تعبیر و این آغازی برای بهره‌برداری‌های طیفی از نام موثر «شیخ نور» شد.


در دوره یازدهم انتخابات ریاست جمهوری و با طرح نام حسن روحانی برای کاندیداتوری؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناطق نوری از حسن روحانی حمایت کرد. این حمایت به شناخت وی از او در دوران نایب رئیسی مجالس چهارم و پنجم باز می‌گشت که رابطه نزدیکی را میان این دو ایجاد کرده بود.





حمایت ناطق نوری از روحانی و پیشنهاد وی برای ائتلاف روحانی و عارف باعث شد تا برخی چهره‌های اصلاح‌طلب که همواره روحانی را وامدار حمایت‌های انتخاباتی خود می‌دانند شیخ نور را نیز در جناح خود تعریف کنند و این اندیشه خودساخته اصلاح‌طلبان رفته رفته به باور آنان تبدیل شد.


اما نگاهی به گذشته و بازخوانی تاریخی برخی جریانات نشان می‌دهد؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناطق نوری هیچگاه در پیچ‌های حساس تاریخی از اصالت اصولگرایی فاصله نگرفته است.



علی لاریجانی رئیس مجلس درباره استفاده از ظرفیت او و ناطق‌نوری در جریانات مقابل اصولگرایی به تسنیم می‌گوید که ویژگی یک مرد سیاسی در نظام جمهوری اسلامی این است که باتقوا، پایبند به عهد و صاحب مسلک بوده و مبانی اصولی برای حرکتش داشته باشد. به گفته وی مسائل جمهوری اسلامی در شرایط فعلی معادله یک‌مجهولی نیست.


در بسیاری از امور از قبیل آسیب‌های اجتماعی و مسائل اقتصادی و بین المللی معادلات چندمجهولی داریم و کسانی که یک‌وجهی نگاه می‌کنند نه‌تنها مشکلات را کم نمی‌کنند بلکه آنها را افزایش می‌دهند. او درباره مصادره به نفع اصلاح طلبان از وزنه‌های اصولگرایی مانند ناطق نوری، تصریح می‌کند که ما اموال نیستیم که اصلاح‌طلبان مصادره کنند.



محسن کوهکن نائب رئیس جبهه پیروان خط امام(ره) و رهبری هم درباره گردش نگاه اصلاح‌طلبان به سمت حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناطق نوری و سعی در مصادره به نفع این چهره‌ی کهنه‌کار اصولگرایی برای دوام در صحنه سیاسی کشور به آنا می‌گوید: خاطرم هست زمانی که در ستاد انتخاباتی آقای ناطق نوری بودم بعضی از همین اصلاح‌طلبان که الان خیلی دو آتیشه سنگ آقای ناطق را به سینه می‌زنند با صراحت در مناظرات مطرح می‌کردند که اگر ناطق نوری رای بیاورد بین دانشگاه‌ها دیوار می‌کشد و در خیابان‌ها باید یک طرف آقایان بروند و یک طرف خانم‌ها! یادم هست حتی بعضی روزنامه‌های اینها وقتی می‌خواستند عکس آقای ناطق را منتشر کنند عکسی انتخاب می‌کردند که در اذهان بیننده یک جریان طالبانی را تداعی کند.



به گزارش آنا؛ ناطق‌نوری که این روزها خود را در محاصره اصلاح‌طلبان می‌بیند و شاید به دلیل برخی ملاحظات سیاسی نمی‌خواهد به صورت مستقیم از آنان تبری بجوید، سعی می‌کند با دادن پالس‌هایی به طیف چپ بر ماهیت اصلی و آرمانی خود پافشاری کند.



لذا از برخی دیدارهای او در این اواخر می‌توان برداشت‌هایی را داشت. حضور در مشهد و ملاقات صمیمی با آیت‌‌الله علم‌الهدی و حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی از جمله مواردی است که اشاراتی را به همراه دارد این دیدار که به نوشته پایگاه اطلاع رسانی آیت‌الله علم‌الهدی بعد از 12 سال انجام شد، می‌تواند گواه این مدعا باشد.




انتهای پیام/

ارسال نظر