صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

افزایش 3.2 درصدی درآمدهای مالیاتی

در آمدهای مالیاتی در 5 ماهه نخست امسال در مقایسه با 5 ماه اول سال گذشته 3.2 درصد افزایش داشته است.
کد خبر : 221639

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، سهم درآمدهای مالیاتی در بودجه سالیانه کشور طی سال‌های گذشته افزایش داشته و اینکار بیش از هر چیز با هدف فاصله گرفتن از بودجه نفتی صورت گرفته است.


بر اساس بودجه مصوب سال 96 قرار است 1164.6 هزار میلیارد ریال از درآمدهای دولت از محل دریافت مالیات باشد. این رقم برای 5 ماه نخست سال 494.5 هزار میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.


آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد که تا پایان مرداد ماه،‌367.5 هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی محقق شده است.


در این میان مالیات‌های مستقیم کاهشی 0.5 درصدی را تجربه کرده است. این در حالی است که در مالیات‌های غیر مستقیم رشدی 7.9 درصدی به ثبت رسیده است.


مالیات بر ارزش افزوده نیز 18.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده و به 1.5 هزار میلیارد ریال رسید. همچنین میزان مالیات بردرآمد در 5 ماهه ابتدای امسال 66.4 هزار میلیارد ریال بوده که نشان دهنده رشدی 10.6 درصدی است.


علاوه بر درآمدهای مالیاتی بخشی از درآمدهای دولت مربوط به واگذاری دارایی های سرمایه ای است که رقم آن برای سال جاری 1189.5 هزار میلیارد ریال بوده است.


سهم این بخش برای 5 ماهه اول سال در بودجه 505.1 هزار میلیارد ریال بوده که تا پایان مرداد ماه 333.8 هزار میلیارد آن محقق شد.


بیشترین سهم در واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای مربوط به فروش نفت خام و فرآورده‌های آن است.


با وجود آنکه برای 5 ماه نخست امسال،‌عدد مصوب برای فروش نفت و فرآورده های آن در بودجه 483.7 هزار میلیارد ریال درنظر گرفته شده بود اما رقم محقق شده 331.8 هزار میلیارد ریال را نشان می دهد.


مهمترین علت عدم تحقق این رقم نوسانات جهانی قیمت نفت بوده است.


با این حال با وجود اینکه در سال 95، فروش نفت و فرآورده های آن کاهش 26 درصدی را نشان می داد،‌درسال 96 این بخش از ردیف درآمدی بودجه نشان دهنده رشدی 97 درصدی است.


این رقم در 5 ماهه نخست سال گذشته 168.4 هزار میلیارد دلار بود اما از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه 331.8 هزار میلیارد ریال نفت و فرآورده آن به فروش رفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر