صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۰ - ۲۳ مهر ۱۳۹۶
تحلیلگر امور خاورمیانه در گفت‌وگو با آنا؛

حل موضوع فلسطین بدون توافق جریان‌های سیاسی دشوار خواهدبود

یک تحلیلگر امور خاورمیانه با مثبت ارزیابی‌کردن توافق اخیر میان جنبش‌های فتح و حماس در نشست قاهره گفت: اگر می‌خواهیم موضوع فلسطین حل شود چاره‌ای جز این نیست که جریان‌‌های سیاسی داخلی فلسطین به هم نزدیک شوند.
کد خبر : 221585

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: پنج‌شنبه گذشته بود که طاهر نونو، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) اعلام کرد، جنبش‌های حماس و فتح در پایان نشستی که در قاهره پایتخت مصر برگزار شد، به توافق دست یافتند.


سید رضا قزوینی، تحلیلگر امور خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا توافق میان جنبش‌های فتح و حماس را در نشست قاهره امری مبارک ارزیابی کرد و گفت: «سال‌ها جدایی جریان‌های فلسطینی پایان یافت و با وجود همه اختلافات ایدئولوژیک میان دو طرف توافق آشتی ملی به وجود آمده است. این دو جنبش بخشی از بدنه ملت فلسطین هستند و اگر می‌خواهیم موضوع فلسطین حل شود چاره‌ای جز این نیست که جریان‌‌های سیاسی داخلی فلسطین به هم نزدیک شوند.»


وی افزود: «ما از سویی از اولویت و اهمیت موضوع فلسطین صحبت می‌کنیم، اما اگر وحدت سیاسی میان جریان‌های داخلی و مقاومت فلسطین نباشد در عمل سخن گزافی گفته‌ایم که بخواهیم فلسطین را به موضوع اول جهان اسلام تبدیل کنیم.»


قزوینی گفت: «این توافق امر مبارکی است. اینکه حماس در هفته گذشته اعلام کرد مسئولیت اداره نوار غزه را به تشکیلات خودگردان می‌سپارد بسیار خوب است. این موضوع هم به لحاظ سیاسی می‌تواند فشارهای داخلی بر جنبش حماس را کاهش دهد و هم می‌تواند ما را خوش‌بین کند نسبت به این موضوع که در آینده نزدیک موضوع انتخابات پارلمانی و ریاستی برگزار شود و بن‌بست نبود پارلمان و نبود دولتی که در هر دو بخش فلسطین (نوار غزه و کرانه باختری) حکومت کند خاتمه یابد.»


این تحلیلگر امور خاورمیانه درباره هجمه غرب در راستای اینکه می‌خواهند موضوع فلسطین را از دستور کار جهان اسلام خارج کنند، گفت: «موضوع فلسطین همیشه موضوع اصلی جهان اسلام بوده از این جهت که در واقع نشان دهنده اهتمام و توجه ملت‌ها و دولت‌های مسلمان است. موضوعی صرفاً شعاری نیست، بلکه واقعیتی است که شما هر وقت دیدید جهان اسلام در موضوع فلسطین آن تکاپوی خود را حفظ کرده موجب همدلی و همبستگی به شکل جدی شده است.»


وی فلسطین را یک عامل اصلی دانست که می‌تواند دولت‌ها و ملت‌های منطقه را که دچار تنش و مشکلات عدیده‌ای شدند به هم نزدیک کند و افزود: «هیچ یک از موضوعات منطقه‌ای چه موضوع عراق، یمن، سوریه و ... تا این اندازه نمی‌توانند میان مسلمانان وحدت بخش باشند.»


قزوینی تاکید کرد: «فلسطین یک موضوع حیثیتی است چه برای جهان عرب و چه برای جهان اسلام، لذا باید روی این موضوع در جهت همدل کردن ملت‌های مسلمان کار کرد. خیلی از بازیگران منطقه‌ای به این موضوع واقفند و می‌دانند که موضوع فلسطین عامل وحدت بخش جهان اسلام و عرب است لذا هر زمانی که می‌خواهد بحثی همچون نزدیکی ملت‌های اسلامی به هم به وجود بیاید، غرب تلاش می‌کند تا این محور وحدت را از اذهان دور کند تا در عمل باعث آرامش رژیم اشغالگر قدس شود.»


وی افزود: «از سال 2011 که موضوع بیداری اسلامی و بهار عربی شکل گرفت، موضوع فلسطین به حاشیه رفت و ملت‌ها و دولت‌های اسلامی در این زمینه کوتاهی کردند. ما امیدواریم با پیروزی‌هایی که جبهه مقاومت به دست می‌آورد، سریع‌تر و بیشتر به یادآور کردن موضوع فلسطین در اذهان مردم نزدیک‌تر شویم.»


گفت‌وگو از: مجتبی اسماعیلی


انتهای پیام/

ارسال نظر