ثبت ۳ هزار شرکت سرمایه گذاری داخلی و خارجی در منطقه آزاد چابهار
به گزارش گروه اقتصادی آنا از به نقل از روابط عمومی مناطق آزاد ایران، عبدالرحیم کردی افزود: بیش از ۱۱۸ واحد تولیدی بزرگ و کوچک در منطقه آزاد چابهار فعالیت میکنند که این واحدها نسبت به سال قبل ۴۵ درصد رشد تولیدات داشتهاند.
کردی از انعقاد بیش از ۲۰۰ قرداد با سرمایه گذاران داخلی و خارجی در یک سال گذشته خبرداد و گفت: اجرا و تکمیل راه آهن چابهار- زاهدان و سرخس، خط لوله گاز ایرانشهر- چابهار، پتروشیمی توسعه نگین مکران، ایجاد صنایع فولاد و همچنین احداث فرودگاه بین المللی چابهار از جمله پروژههای مهم ملی وبین المللی چابهار هستند که باب سرمایه گذاری در آنها برای صاحبان سرمایه باز است.
وی چابهار را دروازه ترانزیت به آسیای میانه، افغانستان و روسیه دانست و گفت: با تکمیل زیرساختهای پسکرانهای در چابهار این بندر میتواند به مرکز ترانزیت جمعیت ۸۰۰ میلیون نفری کشورهای مشترک المنافع و آسیای میانه باکشورهای حاشیه اقیانوس هند وآفریقا تبدیل شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار هم چنین با اشاره به بهبود روابط ایران با کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا) وایجاد دبیرخانه دایمی اجلاس مناطق آزاد این کشورها در بندر چابهار گفت: حجم واردات وصادرات کشورهای آسیای میانه ومشترک المنافع به کشورهای حوزه اقیانوس هند (آیورا) ۱۶ میلیارد دلار است که در مرحله اول ترانزیت دو میلیارد دلار آن با افتتاح فاز اول بندر شهید بهشتی به چابهار اختصاص مییابد.
انجام 43 طرح مطالعاتی در راستای توسعه منطقه آزاد چابهار
حمیدالله بلیدهای معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: مطالعات 43 طرح از نیمه دوم پایانی سال 95 آغاز شده و هماکنون تعدادی از آنها در مرحله گزارش نهایی هستتد.
بلیدهای افزود: تهیه طرح تفصیلی و طرح آمادهسازی پیکره هشتم و بازنگری طرح تفصیلی، طراحی شهری و آمادهسازی پیکره سوم شمالی از اقدامات مهم این حوزه است.
وی گفت: در پیکره هشتم که به میزان 6400 هکتار است، 2 صنعت بزرگ پتروشیمی «نگین مکران و فولاد مکران» استقرار دارند که طرح تفصیلی چگونگی دسترسیها و کالبد و عملکرد آن پیکره به زیرساختها تعریف میشود؛ همچنین چگونی اتصال این صنایع به اسکلهها توسط مشاور دریابندر در حال انجام است.
معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: تهیه طرح راهبردی، تفصیلی و آمادهسازی پیکره گردشگری ساحلی به مساحت 700 هکتار است که با توجه به قابلیت کاربری گردشگری برخی از اراضی صنعتی همجوار به 2100 هکتار قابل افزایش یافته است.
بلیدهای ادامه داد: انتخاب مشاور برای آغاز مطالعات تهیه طرح تفصیلی و آمادهسازی اراضی مجموعه ورزشی به میزان 30 هکتار در فاز اول و دوم در دست مطالعه است که الویت این پروژه احداث زمین کریکت منطقه آزاد چابهار که مطالعات مرحله اول پروژه شروع شده است.
وی افزود: جهت ارایه خدمات متنوع به سرمایهگذاران در حوزههای مختلف منطقه آزاد از طریق سیستمهای الکترونیک تحت وب، ایجاد سامانه جامع شهرسازی الکترونیک در دستور کار قرار گرفته است.
معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: در سامانه جامع شهرسازی الکترونیک ارایه سرویسهای مختلف به شهروندان بصورت الکترونیکی در سریعترین زمان، ارایه سرویسهای مدیریتی به مدیران، ارایه خدمات برون سازمانی به سایر ادارات و سازمانها، کاهش نیاز به مراجعه حضوری ارباب رجوع و در نتیجه کاهش سفرهای درون شهری و خودکارسازی فرآیندها از مزایای ایجاد این سامانه است.یکی از مزایای طرح مطالعاتی قبل از اجرا پروژه کوتاه شدن زمان اجرایی آن است.
انتهای پیام/