ناشران ایرانی دامنه روابط جهانی خود را گسترش دهند/ رشد کتاب صوتی در جهان نجومی است
میشل کلمن؛ رئیس اتحادیه ناشران جهان در گفتوگو با خبرنگار اعزامی آنا به فرانکفورت، در پاسخ به این سوال که آیا حرکت خودخواسته برخی ناشران ایران در راستای خرید رایت کتاب های خارجی و رعایت حقوق آنان، میتواند در بهبود موقعیت نشر ایران در بازارهای جهانی موثر باشد، گفت: بله؛ قطعا تاثیر خواهد داشت اما نمی توانم درباره ابعاد این تاثیر نظر دقیقی داشته باشم.
وی ادامه داد: کار ما در حوزه نشر جهانی، بر اساس تعامل و اعتماد پیش میرود؛ از انتخاب مولف گرفته تا انتخاب ویراستار و ناشر و ... بنابراین هر اقدامی که بتواند رابطه و تعامل بین ناشران یک کشور با ناشران جهان را تقویت کند، نتایج مثبتی را برای طرفین به همراه خواهد داشت.
رئیس اتحادیه ناشران جهان با بیان اینکه ناشران ایرانی باید دامنه روابط جهانی خود را گسترش دهند، افزود: در این راستا، هر ناشر ایرانی که بتواند با رعایت حقوق ناشران و مولفان خارجی، روابط خود را تقویت کند، بیشتر و بیشتر در میان ناشران جهان شناخته خواهد شد و تبعا این شناخت به برقراری تعامل و همکاریهای بیشتر او در عرصه جهانی نشر کمک خواهد کرد.
کلمن به ناشران ایرانی توصیه کرد در کنگره ای که اتحادیه ناشران جهان در ماه فوریه برگزار میکند، شرکت کنند و گفت: شرکت در این کنگره، این امکان را به اهالی نشر ایران میدهد که در یک فرصت سه روزه، آشنایی خوبی از بازار جهانی کتاب و ناشران مختلف جهان به دست بیاورند و از این آشنایی برای برقراری ارتباط بیشتر استفاده کنند.
وی همچنین درباره پیگیری دولت و برخی نهادهای ایرانی دیگر برای پیوستن ایران به معاهده جهانی برن، اظهار داشت: من اطلاع دارم که بحث عضویت ایران در معاهده برن، در داخل کشور شما از سوی نهادهایی در حال پیگیری است و حتی دو سال قبل هم که به ایران آمده بودم، این بحث مطرح بود.
رئیس اتحادیه ناشران جهان ادامه داد: اینکه این مراحل و پیگیری ها در ایران در حال انجام است، اتفاق خوبی به شمار میآید اما به نظر من روند به نتیجه رسیدن آن کمی طولانی شده است و من امیدوارم این مراحل با سرعت بیشتری طی شود و هر چه زودتر از سوی پارلمان ایران به تصویب برسد.
وی در پاسخ به دیگر سوال آنا درباره دغدغه وقوع تاثیرات منفی نشر دیحیتال بر نشر کاغذی در جهان و نقش آن در رشد منفی آمارهای نشر کاغذی در برخی کشورهای جهان، وقوع این تاثیرات را تایید کرد و گفت: در سال های اخیر شاهد رشد منفی نشر کاغذی بوده ایم و در مقابل، نشر الکترونیک بعد از رشدی مقطعی، به آمارهای ثابتی رسیده اما کتاب های صوتی با آمارهایی نجومی در حال گسترش است.
کلمن ضمن بیان اینکه علاقه به کتاب های صوتی در جهان، رو به افزایش است و به همین خاطر اتحادیه ناشران جهان، اعضای خود را به فعالیت در این حوزه تشویق میکند، اظهار داشت: ما نمی توانیم آینده روشنی را برای گونه های مختلف نشر ترسیم کنیم اما به طور قطع ایجاد این تغییر و تحولات را به عنوان یک فرصت میبینیم و سعی میکنیم با آن ها همراه شویم.
انتهای پیام/