صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۴ - ۲۱ مهر ۱۳۹۶
یک فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفت‌و‌گو با‌آنا:

افزایش یا کاهش تعریق را جدی بگیرید

یک فوق تخصص غدد و متابولیسم با تاکید براینکه هر گونه تغییر در میزان ترشح غدد تعریق باید مورد پیگیری و بررسی‌های پزشکی قرار بگیرد، گفت: زمانیکه افزایش یا کاهش ترشح غدد تعریق به دنبال بروز بیماری‌های زمینه‌ای باشد پزشک پس از تشخیص قطعی بیماری بیمار را به متخصص مربوطه ارجاع می‌دهد.
کد خبر : 221007

دکتر محمدرضا مهاجری تهرانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره علل افزایش ترشح غدد تعریق و راه‌های درمان آن، گفت: تعریق یک مکانسیم طبیعی بدن است که جهت تنظیم حرارت بدن ترشح می‌شود. ترشح تعریق در قسمت‌های مختلف بدن موجب مرطوب شدن سطح پوست و پیشگیری از بروز تَرک‌های پوستی می‌شود.


وی افزود: برخی افراد به دنبال ابتلا به بیماری‌هایی مانند پرکاری تیروئید و دیابت دچار کاهش ترشح غدد تعریق می‌شوند. برای مثال افراد دیابتی دچار افزایش تعریق در ناحیه کف دست و کاهش آن در پاها می‌شوند و از آنجایی که کاهش تعریق موجب خشکی پوست و ایجاد زخم می‌شود این افراد همواره در معرض ابتلا به زخم پای دیابتی هستند.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: به این دسته از افراد توصیه می‌شود برای حفظ سلامت پوست در نواحی که دچار کاهش تعریق شده است از کرم‌های مرطوب کننده استفاده کنند البته بیماران دیابتی باید به خاطر داشته باشند بین انگشتان پا را از کرم استفاده نکنند زیرا این امر احتمال بروز عفونت را افزایش می‌دهد.


مهاجری تهرانی در ادامه با توجه به عواملی که موجب افزایش ترشح غدد تعریق می‌شود، خاطرنشان کرد: برخی افراد نیز به دنبال یائسگی، ابتلا به آکرومگالی (افزایش هورمون رشد) و ... دچار افزایش میزان ترشح غدد تعریق می‌شوند که این امر گاهی مشکلاتی را برای آنها ایجاد می‌کند.


این فوق تخصص غدد و متابولیسم با تاکید براینکه هر گونه تغییر در میزان ترشح غدد تعریق باید مورد پیگیری و بررسی‌های پزشکی قرار بگیرد، گفت: زمانیکه افزایش یا کاهش ترشح غدد تعریق به دنبال بروز بیماری‌های زمینه‌ای باشد پزشک پس از تشخیص قطعی بیماری زمینه‌ای را درمان و یا بیمار را به متخصص مربوطه ارجاع می‌دهد.


وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برخی افراد بدون اینکه به بیماری خاصی مبتلا شوند دچار تغییر در ترشح غذذ تعریق می‌شوند، یادآور شد: برخی افراد بدون علت دچار افزایش یا کاهش تعریق می‌شوند که در این افراد از درمان‌های دارویی و موضعی استفاده می‌شود.


مهاجری تهرانی تصریح کرد: برای مثال اگر فردی بدون علت زمینه‌ای دچار افزایش تعریق شود پزشکان ابتدا دارو درمانی و سپس بوتاکس را برای کاهش تعریق استفاده می‌کنند که در نهایت اگر این روش‌ها پاسخگو نباشد باید اعصاب سمپاتیک در ناحیه تعریق بلوک و یا مسدود شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر