صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر کارگروه تحقیقات مواد مخدر سازمان پزشکی قانونی:

سن مصرف مشروبات الکلی به 18 سال رسید

دبیر کارگروه تحقیقات مواد مخدر سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به نقص سیستم آموزشی کشور در جلوگیری از گرایش جوانان به موادمخدر گفت: سن مصرف مشروبات الکلی به 18 سال رسیده است.
کد خبر : 220967

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محمدرضا قدیرزاده در جمع خبرنگاران در ساری در مورد مصرف الکل در کشور گفت: مصرف الکل در ایران روند خزنده رو به رشدی را در پیش گرفته است. در رده سنین بین ۱۸ سال افزایش مصرف گزارش شده است. همچنین در جشن ها و تولدها و مراسمات خانوادگی نیز باید نظارت بیشتری صورت گیرد زیرا مصرف الکل ومصرف مواد مخدر را نیز به دنبال خواهد داشت.


وی با بیان اینکه اعتیاد منجر به از بین رفتن سرمایه های اقتصادی اجتماعی کشور شده است، اظهار کرد: بیشتر پرونده های سیستم قضایی کشور مربوط به مواد مخدر و روانگردان ها بوده و ۸۰ درصد جمعیت زندان ها مربوط به جرایم مواد مخدر است. تاکنون آمار معتادین کشور ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بوده و با توجه به اینکه خانواده معتادین نیز با این معضل در ارتباط هستند حدود ۱۰ میلیون نفر درگیر این مهم هستند.


دبیر کارگروه تحقیقات مواد مخدر سازمان پزشکی قانونی کشور خاطرنشان کرد: یکی از معضلات اساسی، تنوع مواد مخدر است و این در حالی است که در گذشته 3 نوع مواد مخدر بیشتر وجود نداشت.


قدیرزاده گفت: ماده روانگردان شیشه وارد کشور شده و دارای تبعات بسیاری است به طوری که پزشکی قانونی بسیار با این موضوع درگیر بوده و در سال 90 ورود ماده مخدر گل به کشور گزارش شد و جوان ها درگیر این ماده نیز هستند. همچنین به تازگی زمزمه ورود ماده "سمپتیک" که از دسته کانابینوئیدها هستند و با اسامی مختلف وارد کشور می‌شود نیز هشداری جدید برای ورود موادمخدر جدید به کشور به شمار می رود.


وی در توصیه به خانواده‌ها گفت: خانواده‌ها باید آنقدر جوانان را توانمند کنند تا با ورود هر ماده ناشناخته به کشور جوان‌ها جذب آن نشده و از این طریق فرزندان خود را واکسینه کنند، بحث یادگیری و مهارت های زندگی از اصلی ترین کارها در واکسینه شدن جوان ها و نوجوان ها در کشور است.


مدیر کل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی کشور با تاکید بر اینکه سیستم آموزشی در کشور به گونه‌ای نیست که آموزش مهارت های زندگی به جوانان نوجوانان آموخته شود، افزود: آموزش و پرورش به جای ارائه مفروضات و حفظ کردنی ها باید این مهارت ها را در برنامه های خود بگنجاند، حتی دانشجویان نیز فقط تست زدن را می آموزند و این مهم برای نسل های آینده خطرساز است.


وی، جوان بودن کشور ر ادلیل تغییر ذائقه استفاده از مواد مخدر در کشور دانست و گفت: در گذشته ذائقه افراد به سمت مواد سنتی بوده و اکنون مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور جوانان هستند که به سمت مواد روانگردان، محرک ها و توهم‌زاها کشیده شده اند، این مهم افزایش روند رو به رشد مصرف شیشه و گل را در برداشت که جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است، طبق آمارها بیشتر مصرف کنندگان از قشر تحصیلکرده جامعه هستند و همچنین مصرف موادمخدر در میان بانوان نیز افزایش یافته است.


مدیر کل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی کشور خاطرنشان کرد: بنا به صنعتی بودن مواد مخدر، درصد تخریب و عوارض آن بیشتر بوده که در بخش سیستم عصبی اثر مستقیم دارد از این رو بحث پیشگیری و درمان این مهم باید جدی گرفته شود.


وی در مورد مسمومیت مصرف مشروبات الکلی تقلبی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۵۳ نفر بر اثر مسمومیت مشروبات الکلی در کشور فوت و به پزشکی قانونی ارجاع داده شدند و در ۴ ماهه نخست امسال نیز ۱۸ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی که دارای متانول بوده دچار مسمومیت شدند. تولید این مشروبات غیرمجاز به صورت زیرزمینی در کشور انجام می شود.


مدیر کل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی کشور در مورد مسمومیت تریاک خوراکی نیز گفت: در سال گذشته مسمومیت تریاک با مصرف خوراکی با سرب گزارش شده که منجر به مرگ و میر ۵۰ نفر در کل کشور شده است اما به صورت کلی در سال گذشته مرگ و میر در اثر مصرف مواد مخدر 450 نفر بوده است.


منبع:‌ایسنا


انتهای پیام/

برچسب ها: مشروب
ارسال نظر