صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وزیر جنگ پیشین اسرائیل خواستار حفظ توافق هسته‌ای ایران شد

ایهود باراک که دیدگاه‌های تند و افراطی در قبال ایران دارد، خواستار حفظ توافق هسته‌ای با تهران شده و عدم تایید توافق از سوی ترامپ را یک اشتباه ارزیابی کرده است.
کد خبر : 220862

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، به نقل از نیویورک‌ تایمز، ایهود باراک در سخنانی گفت: این برای دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا اشتباه خواهد بود که توافق هسته‌ای ایران را تایید نکند، چرا که این اقدام هم به نفع ایران خواهد بود و هم هر گونه امیدواری برای مذاکره با کره شمالی را از بین خواهد برد.


ایهود باراک که قبلا نخست وزیر و وزیر جنگ اسرائیل بوده است، تازه ترین مقام اسرائیلی است که از ترامپ خواسته است تا عدم پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را اعلام نکند. پیش بینی می شود ترامپ طی روزهای آینده با اعلام راهبرد جامع و گسترده آمریکا برای مقابله با ایران، توافق هسته‌ای را نیز تایید نکند.


باراک افزود: حتی اگر آمریکا تصمیم به خروج از توافق هسته‌ای بگیرد، هیچ کشور دیگری به این تصمیم ملحق نخواهد شد، نه چین، نه روسیه و نه حتی اروپایی‌ها. این به نفع ایرانی‌ها خواهد بود. ایران به مفاد توافق هسته‌ای پایبند بوده است. ایران از منافع اقتصادی توافق هسته‌ای بهره می برد. ولی اگر ترامپ توافق هسته‌ای را تایید نکند، این مساله به ایرانی‌ها این بهانه را خواهد داد تا فعالیت خود به سوی دستیابی به قابلیت هسته‌ای را از سر بگیرند، به خصوص در سال‌های آخر اجرای توافق.


وی در ادامه اظهار داشت: رهبر کره شمالی نیز درس‌های زیادی از توافق شکسته شده هسته‌ای با ایران خواهد گرفت. آنها خواهند گفت که مذاکره با آمریکایی‌ها هیچ فایده‌ای نخواهد داشت، چرا که آنها از توافقی که امضا کرده اند می توانند به طور یکجانبه و آن پس از مدت کوتاهی پس از امضا، خارج شوند. یک کره شمالی محدود نشده می تواند ژاپن و کره جنوبی را نیز برآن دارد تا به تسلیحات اتمی دست یابند. در حاورمیانه نیز تلاش مجدد ایران برای دستیابی به بمب اتمی، فشار بر کشورهای همسایه مثل غربستان سعودی و مصر و ترکیه را برای دستیابی به این سلاح‌ها افزایش خواهد داد.


ایهود باراک گفت: تصور کنید، چه اتفاقی در نسل آینده رخ خواهد داد اگر ایران هسته‌ای شود. تقریبا اجتناب ناپذیر خواهد بود که ما وارد یک فضای بین المللی کاملا متفاوتی خواهیم شد.


اوزی آراد مقام سابق موساد و مشاور امنیت ملی نخست وزیر اسرائیل نیز هفته گذشته به واشنگتن سفر کرد تا با جمهوریخواهان کنگره و سنا درباره حفظ توافق هسته‌ای رایزنی کند.


کاندولیزا رایس وزیر خارجه دولت جورج دبلیو بوش نیز از ترامپ خواسته است تا توافق هسته‌ای را تایید کند.


بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز پیش از این در اظهاراتی خواستار اصلاح یا لغو توافق هسته‌ای با ایران شده است.


ایهود باراک گفت: مثل بسیاری از اسرائیلی‌ها من نیز فکر می کنم این یک توافق بد است ولی یک توافق حاصل شده به شمار می رود.


وی افزود: با وجود این توافق، ایران دیگر یک تهدید علیه موجودیت اسرائیل نخواهد بود ولی ایران هنوز همه پتانسیل‌ها را دارد تا به یک تهدید در بلندمدت علیه موجودیت اسرائیل تبدیل شود.


منبع: تسنیم



انتهای پیام/

ارسال نظر