صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۶ - ۲۰ مهر ۱۳۹۶

مصوبات اجلاس هم‌اندیشی اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت

نخستین اجلاس بین‌المللی هم‌اندیشی «نقش اتحادیه‌های جهانی تقریب نهاد نخبگان جهان اسلام در اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت» همزمان با بیست‌وهفتمین سالروز تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه ) در تهران برگزار شد.
کد خبر : 220805

به گزارش خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری آنا، اجلاس یک روزه بین‌المللی هم‌اندیشی «نقش اتحادیه‌های جهان اسلام در اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت» 11 مصوبه در بر داشت که به شرح ذیل هستند.


۱-تشکیل اتحادیه‌های جهانی تقریب نهاد به عنوان شبکه‌ای از نخبگان جهان اسلام در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی ،علمی و فرهنگی در جهت همگرایی و انسجام ملل اسلامی ضروری است.


۲-ماموریت تبدیل گفتمان وحدت اسلامی به رفتار اجتماعی در جهان اسلام و جامعه‌پذیری آن برعهده اتحادیه‌های جهانی خواهد بود.


۳-اعضاء مدعو اجلاس برای تشکیل جمعیت‌های تقریب نهاد در کشورهای متبوع خود اعلام آمادگی نمودند.


۴-چشم‌انداز تشکیل امت واحد اسلامی به عنوان یک پروژه آینده‌پژوهی از سوی اتحادیه‌ها اجرا خواهد شد.


۵-شناسایی نخبگان جهان اسلام در قالب اتحادیه‌ها و جمعیت‌های تقریب‌نهاد و تقویت آنان با رعایت ارزش‌های مشترک برای تحقق تمدن نوین اسلامی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.


۶- پیش‎ نویس اساسنامه تنظیمی برای تاسیس اتحادیه‌های تقریب‌نهاد در سطح جهانی و همچنین جمعیت‌های تقریب‌نهاد در سطح ملی کشورها منطبق بر آئین‌نامه مصوب شورای عالی مورد اجماع نظر قرار گرفت.


۷-شرکت‌کنندگان سازوکارهای مناسب را درخصوص نحوه تشکیل جمعیت‌های تقریب نهاد در کشورهای مختلف جهان و کشور متبوع به دبیرخانه اجلاس پیشنهاد نمایند.


۸-جمعیت‌های تقریبی و اتحادیه‌های جهانی تقریب‌نهاد که در گذشته در کشورهای مختلف جهان تشکیل شده اند از طریق نظام‌نامه تایید صلاحیت شناسایی شوند.


۹-در مورد تکمیل اعضاء هیئت موسس اتحادیه‌های در دست تاسیس در لایه‌های مختلف اجتماعی و تشکیل مجامع عمومی آنان تسریع به عمل آید .


۱۰-برای اتحادیه‌هایی که اعضاء هیئت موسس آنها تکمیل شده است برای اعضاء هیئت موسس هر اتحادیه احکام عضویت صادر شده و پروانه موافقت اصولی برای تاسیس اعطا گردد.


۱۱-براساس رهنمودهای آیت‌الله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و تایید شرکت‌کنندگان، مقرر گردید کمیته ویژه ای برای ایجاد " اتحادیه کشورهای اسلامی مشترک المصالح" در جهان اسلام تشکیل شود.


انتظار می‌رود که شرکت‌کنندگان در اجلاس، برای هر چه موثرتر شدن «اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت در جهان اسلام» پیشنهادات و نظریات خود را به دبیرخانه دائمی که در معاونت امور اجتماعی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی مستقر می‌باشد، ارسال نمایند.


انتهای پیام/

ارسال نظر