صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۹ - ۲۱ مهر ۱۳۹۶

موانع تک‌نرخی‌شدن دلار در اقتصاد ایران

مدیرعامل اسبق بانک صادرات گفت: در حال حاضر زمینه بانکی برای تک‌نرخی‌کردن قیمت دلار آماده نیست زیرا هنوز بانک‌های ایران روابط آزادی با بانک‌های دنیا ندارند.
کد خبر : 220727

احمد حاتمی یزد،‌ مدیرعامل اسبق بانک صادرات در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آنا، ادامه داد: از آنجا که بانک‌های ایران روابط مناسبی با بانک‌های دنیا ندارند و ضوابط بین‌المللی نیز هنوز به طور کامل در ایران موجود نیست و حواله‌کردن پول به خارج از کشور هنوز مشکل دارد بنابراین ارز همچنان چند‌نرخی خواهد بود و تک‌نرخی‌کردن آن ممکن نیست.


به گفته این کارشناس مسائل بانکی، افزایش قیمت دلار در بازار آزاد کمکی به تک‌نرخی‌شدن قیمت ارز نمی‌کند زیرا قرار نیست دلار تک‌نرخی به قیمت بازار آزاد باشد بلکه عددی بین قیمت آزاد و قیمت ارز مبادله‌ای است.


مدیرعامل اسبق بانک صادرات در خصوص علل افزایش قیمت دلار در بازار طی چند روز گذشته گفت: عده زیادی از ایرانیان در ایام اربعین به عراق سفر می‌کنند. این تعداد در سال گذشته حدود دو میلیون نفر بود و اگر فرض بر این باشد که هر ایرانی به طور میانگین 1000 دلار را برای سفر تهیه کند رقمی بالغ بر 2 میلیارد دلار خواهد شد.


وی ادامه داد: تامین این حجم از دلار به صورت اسکناس و توزیع آن کار آسانی نیست و طبیعی است که عرضه بازار نتواند این میزان تقاضا را تامین کند.


حاتمی یزد افزود: نوسانات کنونی بازار دلار نیز به دنبال افزایش تقاضای مسافران برای خرید ارز است بنابراین به نظر می‌رسد این شرایط در بازار ارز تا اربعین ادامه داشته باشد و بعد از آن شاهد کاهش قیمت دلار خواهیم بود.


وی گفت: سال گذشته نیز این تجربه را شاهد بودیم و قیمت دلار حتی تا 4100 تومان نیز بالا رفت اما بعد از ایام اربعین و سفرهای سال نو میلادی،‌‌ قیمت دلار تا حدود 3800 تومان کاهش پیدا کرد. از همین رو می‌توان گفت تنش قیمت در بازار دلار تحت تاثیر مسافران اربعین و مسافران سفرهای خارجی است.


این کارشناس ارشد بانکی با اشاره به صحبت‌های رئیس جمهور آمریکا مبنی بر خروج این کشور از برجام،‌ ادامه داد: صحبت‌های ترامپ جدید نیست و پیش از این نیز حرف‌های به مراتب تندتری در مورد برجام زده است.


وی افزود:‌ در واقع مواضع رئیس جمهور آمریکا در سازمان ملل تاثیر خود را بر بازار ارز ایران گذاشته است و دیگر تاثیر چندانی نخواهد داشت.


حاتمی یزد تاکید کرد:‌ در صورت خروج آمریکا از برجام، اتفاق مهمی در اقتصاد ایران نمی‌افتد زیرا 5 کشور دیگر همچنان بر این توافق پایبند هستند.


وی گفت: از سوی دیگر، ایران بعد از برجام نیز با آمریکا روابط اقتصادی نداشته است.


مدیرعامل اسبق بانک صادرات افزود:‌ همچنین ایران از سال‌های گذشته مبادلات بین‌المللی خود با دلار را محدود کرده بود و حتی پول نفت خود را به دلار محاسبه می‌کرد اما به یورو پول را تحویل می گرفت.


به گفته حاتمی‌یزد، ‌خروج آمریکا از برجام بیش از آنکه برای ایران هزینه داشته باشد، باعث بدنامی آمریکا در جهان خواهد شد زیرا نشان‌دهنده عدم پایبندی این کشور به تعهدات خودش است.


انتهای پیام/

ارسال نظر