صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۹ - ۱۹ مهر ۱۳۹۶
معاون تجاری‌سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مطرح کرد:

لزوم بازی بدون توپ دولت‌ها در سرمایه‌گذاری‌های علمی

معاون تجاری‌سازی و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معتقد است باید حضور فیزیکی دولت‌ها در سرمایه‌گذاری کم شود و تنها نقش حمایتی ایفا کنند.
کد خبر : 220501

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمود شیخ زین‌الدین در بیست‌و‌ششمین نشست روسای پارک‌های علم و فناوری کشور که از صبح امروز در وزارت علوم با حضور روسای پارک‌ها، سرپرست وزارت علوم و مسئولان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در حال برگزاری است، گفت: بخش مهم و تاثیرگذار شبکه نوآوری کشور پارک‌های علم و فناوری است. رئیس پارک‌شدن بسیار سخت‌تر از رئیس دانشگاه شدن است، چون پارک‌ها فضای اقتصادی و اجتماعی است و با بودجه کم باید مدیریت شوند. اما می‌توان با منابع محدود تغییر ایجاد کرد.


او با بیان اینکه پارک‌های علم و فناوری مصداق خوبی از بازی بدون توپ دولت‌ها است، گفت: بازی بدون توپ یعنی دولت بدون حضور فیزیکی و حتی گاهی بدون تخصیص بودجه،‌ نقش‌آفرینی کند. دولت نباید در مسائل ورود کند. بازی بدون توپ اگر در گذشته ضرورت تئوریک بوده در حال حاضر ضرورت اجرایی است، چون دیگر بودجه‌ای نیست که توزیع شود.


شیخ زین‌الدین درباره اشتباه در برنامه‌ریزی توسعه در کشور گفت: ضرورت‌های محیطی ایجاب می‌کند بسترهای توسعه منطقه‌ای براساس شرکت‌های دانش‌بنیان باشد. مدل توسعه‌ای ایران سخت‌افزاری است و در هر منطقه‌ای که قرار بود توسعه انجام شود کارخانه‌های پتروشیمی ایجاد شده و تمام زمین‌ها و بهترین منابع را مصرف کرده‌اند و اشتغالی هم ایجاد نشده است.


او افزود: فعالیت اقتصادی در حال تغییر است و از اقتصاد ملموس به سمت اقتصاد استارت آپ در حال گذار است.


معاون تجاری‌سازی و نوآوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری گفت: عمده درخواست‌های پارک‌ها بیش از ۸۰ درصد زیرساختی و فیزیکی بوده است ولی باید آن را تعدیل کرد. در ۳ سال گذشته ۲ برابر حمایتی که بین سال‌های ۸۷ تا ۹۲ شده بود، از پارک‌ها انجام دادیم.


به گفته شیخ زین‌الدین باید برای شرکت‌های دانش‌بنیان برندسازی و تجاری‌سازی انجام شود. او درباره توافق انجام شده با سازمان ملی استاندارد هم گفت: مساله شرکت‌های دانش‌بنیان نشان ملی استاندارد نیست و گواهی انطباق و گواهی محصول مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان است. در همین راستا توافقی با سازمان ملی استاندارد انجام شده و آیین نامه‌های آن هم تنظیم شده است.


معاون تجاری‌سازی معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در پایان گفت: وزارت علوم با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سعی می‌کنند تا زمینه ورود محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار را فراهم کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر