بودجه پارکهای علم و فناوری بسیار کم است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر وحید احمدی در بیستوششمین نشست روسای پارکهای علم و فناوری کشور که از صبح امروز در وزارت علوم با حضور روسای پارکها، سرپرست وزارت علوم و مسئولان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در حال برگزاری است، به نقش موثر پارکهای علم و فناوری اشاره کرد و گفت: مفهوم فناوری تجربه عالمانهای است که همراه با تغییرات در نظام علمی، پژوهشی و نوآوری کشور شکل میگیرد. مفاهیم جدید نیازمند بررسی مداوم است. الگوی پارکها از دنیای پیشرفته اخذ شده و نظام علمی و اقتصادی کشور مطابق آن آمیخته شده است، به همین دلیل انتظارات زیادی را همراه داشته است.
او ادامه داد: علم و فناوری به خوبی در لایههای میانی مدیریتی کشور نفوذ کرده و این افتخاری برای ایران است. البته بودجه پارکهای علم و فناوری بسیار کم بسته شده و قرار است در سال ۹۷ مشکلات بودجهای برطرف شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم افزود: پارکداری به معنای دقیق یعنی همراه با آموزش برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان قوی، همراه با ارتباطات بینالمللی و ارتباط با دستگاههای مختلف برای قبول سفارشات و ساخت تجهیزات مورد نیاز آنها. پارکهای علم وفناوری باید به صورت مشخص سهمی در اقتصاد مقاومتی و تولیدات داخلی داشته باشند.
احمدی درباره تعامل پارکهای کشور با دیگر نهادها هم گفت: شرکت ۵ نفره نمیتواند مناقصه تولیدات شرکت یا کارخانههای بزرگ را انجام دهد. به همین دلیل باید کنسرسیومهایی بین پارکهای علم و فناوری ایجاد شود تا مشاوران بینالمللی انتخاب شوند و بتوان فعالیتهای بزرگتری انجام داد. پارکها باید سهم سالانه مشخص در ارتقای شاخصهای برنامه ششم توسعه داشته باشند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه ترویج فرهنگ و تفکر نوآوری در منطقه وظیفه اصلی پارکها است، گفت: پارکهای استانی برای فعالکردن مراکز نوآوری در منطقه برنامه داشته باشند. صندوقهای پژوهش و فناوری در برخی پارکها فعال نشده است باید در هر استان و هر پارک صندوقها فعال باشند و سرمایه آن نیز افزایش پیدا کند.
احمدی در پایان درباره نقش پارکهای علم و فناوری در حل مشکل اشتغال کشور نیز گفت: پارکها باید برنامهای برای اشتغالزایی داشته باشند و مشخص شود در هر پارک چه میزان ظرفیت برای ایجاد شغل وجود دارد و همچنین باید نقش فعال در پروژههای اقتصاد مقاومتی داشته باشند.
انتهای پیام/