صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۵ - ۱۸ مهر ۱۳۹۶

دستگاه خوشبوکننده مکانیکی هوا طراحی شد

محققان ایرانی موفق به طراحی دستگاه خوشبو کننده مکانیکی هوا با استفاده از انرژی باز و بسته شدن درب با قابلیت تنظیم ارتفاع و میزان پاشش شدند.
کد خبر : 220092

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، دستگاه خوشبوکننده مکانیکی هوا با استفاده از انرژی باز و بسته شدن درب با قابلیت تنظیم ارتفاع و میزان پاشش از دستاوردهای محققان ایرانی است که توانسته‌اند آن را به ثبت اختراع برسانند. روش کار دستگاه به صورتی است که هنگام بسته شدن در به دلیل این که انتهای دنده شانه‌ای روی چارچوب درب قرار می‌گیرد و تحت فشار قراردادن دنده شانه‌ای، گوه و دنده شانه‌ای با یکدیگر درگیر می‌شوند و دنده شانه‌ای که در یک مسیر معین و خطی در جهت افق به جلو و عقب حرکت می‌کند، به سمت پائین می‌راند و نازل شده و عمل پاشش انجام می‌شود.


با باز شدن درب فنر فشرده شده در ابتدای دنده شانه‌ای آزاد شده و آن را به عقب به حال اول باز می‌گرداند. با عبور دنده شانه‌ای از روی گوه، دوباره آن را به پایین می‌راند و مجددا عمل پاشش انجام می‌شود. همچنین با فشار دوباره فنر قرار گرفته در نازل کپسول، گوه به گام اول دنده شانه‌ای باز می‌گردد.


در داخل بدنه و در زیر کپسول توپی تنظیم ارتفاع وجود دارد و میزان ارتفاع کپسول را تنظیم می‌کند. توپی تنظیم با بالا و پایین بردن کپسول و سفت کردن سر نازل کپسول در زیر گوه، میزان پاشش را تنظیم می‌کند.


نمونه خارجی این دستگاه وجود دارد ولی دارای معایبی است از این رو محققان این دستگاه را بدون معایب نمونه خارجی طراحی کرده‌اند. نمونه خارجی مشکلاتی از جمله تعویض زودهنگام باطری، تکان نخوردن و همگن نشدن محلول درون اسپری و خراب شدن زودهنگام دستگاه را دارد.


همچنین این دستگاه‌ها از جمله کالاهای وارداتی است که با تولید نمونه داخلی با قیمت پایین، از واردات آن جلوگیری به عمل می‌آید. دستگاه خوشبوکننده مکانیکی هوا با استفاده از انرژی باز و بسته شدن درب با قابلیت تنظیم ارتفاع و میزان پاشش از جمله طرح‌هایی است که به ثبت اختراع رسیده و توسط جعفر رام بجندی ساخته شده است. گوه، توپی، نازل کپسول، دنده شانه‌ای، باطری از اجزای این دستگاه محسوب می‌شوند.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر