صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نامگذاری سالیانه به ابتکار صنایع دستی ایران؛

2018 سال محصولات چوبی در آسیا نام گرفت

مقام عالی صنایع دستی کشور گفت: با پیشنهاد ایران در اجلاس اخیر در کویت، برای نامگذاری هریک از سال‌های میلادی به نام یک محصول صنایع دستی، سال 2018 در آسیا و اقیانوسیه به عنوان سال محصولات چوبی نامگذاری شد.
کد خبر : 219726

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، بهمن نامور مطلق عنوان کرد: ما برای نامگذاری هر سال به نام یک محصول صنایع دستی در ایران، تجربه خوبی داشتیم و با این نام نهادن سعی می‌کردیم به آن رشته خاص در کنار دیگر رشته‌ها توجه بیشتری نشان دهیم.


وی افزود: از زمان آغاز این طرح، سال‌های اخیر را به ترتیب به عنوان «سنگ‌های قیمتی»، «نساجی» و امسال (1396 شمسی) را به عنوان سال «حصیر» نامگذاری کردیم و برای مثال در این سال، حصیر تولیدی را خرید تضمینی کردیم و برای طراحی محصول هم از هنرمندان خلاق داخلی در این زمینه کمک گرفتیم.


معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: بخش مهمی از هنرمندان ما در روستاها و مناطق محروم کار حصیر می‌کنند ولی به این دلیل که درباره طراحی این محصولات تجربه و مطالعه ای ندارند بیشتر به همان شکل قدیم کار می‌کنند و کاربری و زیبایی محصولاتشان در روزگار کنونی کمتر مورد توجه است.


نامور مطلق ادامه داد: به همین منظور از هنرمندان کشورهای هند و چین که در زمینه طراحی حصیر، مهارت بیشتری از ما دارند برای آموزش به هنرمندان ایران دعوت کردیم تا ضمن استفاده از دانش جهانی، خود را به جلو پرتاب کنیم.


وی تاکید کرد: با نامگذاری امسال، هم در بخش اقتصاد و فروش و هم در بخش طراحی و زیبایی شناسی حصیر، جهش خوبی صورت گرفت.


انتقال دانش جهانی صنایع چوبی به کشور در سال آینده میلادی
معاون صنایع دستی گفت: وقتی ارزیابان و مسئولان صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه به ایران آمدند از طرح نامگذاری ما استقبال کردند و با توجه به بازخوردهای مثبتی که گرفتیم، این موضوع را در اجلاس آسیایی اخیر در کویت مطرح کردیم که مورد اجماع واقع شد.


وی اضافه کرد: از آنجا که مجمع صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه سال 2018 در کشور نپال برگزار می‌شود، نپال و هند درخواست کردند که این سال به عنوان فرآورده‌ها و صنایع دستی چوبی نامگذاری شود که موافقت ما و دیگر حاضران را دربرداشت.


نامور مطلق گفت: با اینکه ما از نظر حجم کارهای چوب از کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی مثل پاکستان، هند، مالزی، اندونزی، تایلند و چین که فرهنگ چوب و جنگل‌های انبوه دارند، در مرتبه پایین تری قرار داریم اما از نظر کیفی، گاهی مقام دوم را داشته ایم و هنرمندان ایران در کیفیت محصولات موفق عمل کرده اند.


وی ادامه داد: امیدواریم در این سال، صنایع چوبی خود را تقویت کنیم و نمایشگاههای ویژه ای برای این محصولات در خارج به طور مشترک برگزار کنیم زیرا می‌توانیم در کنار این نمایشگاهها دانش روز جهانی این رشته را به داخل کشور منتقل کنیم.


نامور مطلق در پاسخ به تصمیم مقامات صنایع دستی ایران در تغییر نامگذاری سال شمسی به میلادی از این پس یا دو نامگذاری جداگانه برای هریک از این مقاطع زمانی تصریح کرد: ما از این جهت که کشور متنوعی از نظر رشته‌های صنایع دستی هستیم، هم رشته ملی خود را حفظ می‌کنیم و هم با مشارکت در نامگذاری آسیایی، آن را اجرا می‌کنیم.


وی با پاسخ مثبت به این پرسش که آیا کمیته ای برای برنامه ریزی و اجرای رویدادهای مرتبط با این اتفاق شکل می‌گیرد، گفت: در گالری ملی «رویای چوب» سعدآباد تمرکز بیشتری می‌کنیم؛ طرح یک نمایشگاه ملی خوب را هم در دستور کار قرار داریم و امیدواریم با هماهنگی برای اجرای برنامه‌های مرتبط در همه استان‌ها فرهنگ چوب را افزایش دهیم.


واردات چوب به جای تخریب زیست محیطی جنگل‌ها


نامور مطلق درباره خطر زیست محیطی قطع بی رویه درختان جنگل‌ها برای کارهای چوبی نیز تاکید کرد: باید در این حوزه سیاستگذاری ویژه به عمل آوریم چون منابع چوب ما در کشور کم است و از آنجا که نمی خواهیم تولید محصولات چوبی به قیمت آسیب به جنگل‌های کشور انجام شود، واردات خواهیم داشت.


وی تصریح کرد: درباره واردات چوب قرار است گفت و گوهایی داشته باشیم که چوب‌های وارداتی را فرآوری کنیم تا بتوانیم با ارزش افزوده بالاتری که هنرمندان ایجاد می‌کنند، محصولات تولیدی را در بازارهای خارجی به فروش برسانیم.


معاون صنایع دستی درباره قطب‌های صنایع دستی چوبی کشور هم گفت: ما کارهای متنوع چوبی مثل منبت، معرق، نازک کاری و خراطی داریم؛ برای هنر منبت، شهر آباده ثبت جهانی شده و سنندج مرکز نازک کاری است.


وی ادامه داد: در ارومیه دوسالانه صنایع چوبی برگزار شد و گیلان و مازندران که از قدیم کارهای چوبی می‌کنند، بایستی به روز شوند و کرج نیز یکی از مراکز جدید خلاق در طراحی محصولات چوبی است.


نامور مطلق یادآور شد: کارهای تلفیقی چوب مثل چوب و چرم یا چوب در مبلمان هم بحث دیگری است، ملایر شهر ملی منبت ما است و نشان ملی منبت به شهر تویسرکان نیز اعطا شده است.


معاون صنایع دستی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کشورهای اطراف ما مثل ترکمنستان، عراق و افغانستان خواهان مبلمان ساخت ایران هستند زمینه‌های خوبی برای یک فعالیت جدی در این عرصه وجود دارد که امیدوارم کمکی بشود که این عرصه مهم صنایع دستی کشور را گسترش دهیم.


منبع : ایرنا


انتهای پیام/

برچسب ها: بهمن نامور مطلق
ارسال نظر