صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مجید قناد:

نمی‌توانیم با سبک حاضر کودکان را جذب تلویزیون کنیم

مجید قناد با اشاره به تغییر نگاه کودکان امروز نسبت به نسل‌های گذشته، خوراکی را که تلویزیون به بچه‌ها می‌دهد، ناکافی دانست و گفت: اگر می‌گوییم بچه‌ها آینده ساز هستند باید ببینیم چه چیزی به آنها داده‌ایم که توقع داریم در آینده از آنها بگیریم.
کد خبر : 219470

به گزارش گروه رسانه‌هایدیگر آنا، روز هشت اکتبر برابر با 15 فروردین روز جهانی کودک است. در حقیقت روز جهانی کودک بهانه‌ای برای ورود به جهان کودکان است؛ برای ورود به این جهان باید آگاهیهای خود را فراموش کنیم و با ناآگاهی‌های کودکانمان همراه شویم. به همین مناسبت با مجید قناد تهیه کننده، کارگردان و مجری برنامه های کودک در تلویزیون به گپ و گفت پرداختیم.


در این گفت‌وگو قناد ضمن تبریک این روز به همه کودکان نسل حاضر گفت: من به همه کودکان دهه شصت هم این روز را تبریک می‌گویم، چرا که در زمان آنها با اینکه دو شبکه داشتیم و کشور دوران جنگ را پشت سر می‌گذاشت ولی تلویزیون آنقدر اقتدار داشت که می‌توانست همه را راضی نگه دارد و الان متاسفانه با داشتن حدود 30 شبکه که سه شبکه از بین آنها مخصوص کودکان است تلویزیون نمی‌تواند آنطور که باید بچه ها را جذب کند. باید ببینیم مشکل کجا است؟ من فکر می‌کنم یکی از دلایل این موضوع نبود تصمیم گیری صحیح برای برنامه سازی کودکان است.


وی با اشاره به تغییر رویکرد تلویزیون راجع به کودک گفت: نسل تغییر کرده است، امروز ذهن یک خرد سال کودک است و یک کودک مانند نوجوان فکر می‌کند. تا چند سال دیگر محال است بتوانیم با این سبک برنامه سازی بچه را به تلویزیون جذب کنیم. اگر امروز هم فکر جدی برای این مسئله نکنیم بچه‌ها به جایی که می‌خواهیم برسند نمی‌رسند. اگر می‌گوییم بچه ها آینده ساز هستند و قرار است جای ما را در تمام قسمت‌ها بگیرند باید ببینیم چه چیزی به آنها دادیم که قرار است از آنها بگیریم. امروز بچه شش ساله بهتر از والدینش می‌تواند از ابزاری مانند تلفن‌های هوشمند استفاده کند. آیا ما مقتضیات این نسل را به صورت جدی در نظر گرفته‌ایم؟ یه زمانی کودکان از والدینشون می‌پرسیدند چگونه به دنیا می آیند ولی امروز این موضوع را توی گوگل سرچ می‌کنند.


وی با چالش‌های تربیتی امروز گفت: خانواده، صدا و سیما و رسانه و آموزش و پرورش همه باید دست به دست هم بدهند تا بچه‌های امروز برای فردا آماده شوند. امروز پدر و مادر سر کار هستند و وقتی هم که به خانه می آیند آنقدر خسته هستند که حوصله حرف زدن یا بازی کردن با بچه را ندارند. مسلماً خردسال رنگ می‌خواهد، موسیقی و می‌خواهد. همراه با اینها باید آن خوراک را بهش بدهیم. متاسفانه برخی برنامه‌های امروز تلویزیون منحصر به این شده که دو نفر نشستند و با هم حرف می‌زنند و یک هنرمند هم به عنوان میهمان برنامه می‌آورند. متاسفانه امروز به خاطر جذاب نبودن تلویزیون پدر و مادر ماهواره تماشا می‌کنند و بچه نیز با آنها می‌بیند.


مجید قناد با انتقاد از نگرش برخی مدیران مبنی بر اینکه کمیت تولیدات مهمتر از کیفیت آن است گفت: مهم محتوای برنامه‌ای است که پخش می‌شود. آیا می‌توان در برنامه خردسال کارتون‌های نوجوان پخش کرد یا اینکه در برنامه‌های نوجوان می‌شود کارتون‌های خردسال را گذاشت؟ کجا رفت آن مدیریت گروه‌ها. در گذشته برای ساخت یک برنامه از تمام اعضای گروه باید دور هم مینشتند و نظر می‌دادند. صدا بردار فیلم بردار گریمور دکور همه اینها دور می‌نشستند و برای جزئی ترین مسائل نظر می‌دادند. متاسفانه امروز این اتفاق نمی افتد.


گفتنی است در سال 1946 بعد از جنگ جهانی دوم در اروپا، مجمع عمومی سازمان ملل به‌منظور حمایت از کودکان، سازمانی به نام یونیسف را ایجاد کرد که نخست «انجمن بین‌المللی ویژهٔ کودکان سازمان ملل» نام گرفت. در سال 1953، یونیسف یکی از بخش‌های دائمی در سازمان ملل متحد گردید و روز 8 اکتبر روز جهانی کودک نام‌گذاری شد.


منبع : تسنیم



انتهای پیام/

ارسال نظر