جزئیات شکلگیری «طرح ترویج فرهنگ حسینی» در اروپا
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محمدرضا آقایی مسئول صنفی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا در مورد برنامه «طرح ترویج فرهنگ حسینی» با هدف آگاهی، بصیرت و احیاء فرهنگ حسینی در روز عاشورا و در قاره سبز، گفت: «طرح ترویج فرهنگ حسینی» با هدف آگاهی، بصیرت و احیاء فرهنگ حسینی در مورد نحوه برگزاری مراسمات و عزاداری های شیعیان مقیم شهر میلان در روز عاشورا و همچنین نحوه برخورد مردم این شهر با مشاهده این صحنه ها در سال 2015 شکل گرفت.
وی ادامه داد: از جمله دغدغهها در مورد برخی از سبکهای عزاداری که متاسفانه عزاداران حسینی (ع) از کشورهای مختلف همچون پاکستان، لبنان، عراق و ایران بدون در نظر گرفتن شرایط محیطی، با شکلی نامناسب و با در دست داشتن پرچمهای سیاه با نوشته های عربی باعث رعب و وحشت افرادی میشدند که در آن روز از کنار دسته عزاداری عبور میکردند.
آقایی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از دغدغهها این بود که افراد رهگذر غیر مسلمان، معمولا بدون آنکه از دلیل برگزاری این تجمع اطلاعی داشته باشند، به علت شباهتهایی که با گروههای تکفیری از جمله نوشتارهای عربی و پرچم های سیاه ملاحظه می کردند، قدرت تمایز بین این جریانهای افراطی با اسلام حقیقی را نداشتند.
عضو شورای مرکزی اتحادیه دانشجویان اروپا اضافه کرد: گروهی هم وجود نداشت تا برای آنها به زبان خودشان این روشنگری را انجام دهد. لذا همین موضوعات باعث شد که افراد رهگذر با سوالات بسیار زیاد با سرعت از محل دور شوند بدون آنکه از ماهیت اصلی برنامه آگاهی پیدا کنند.
این فعال دانشجویی اظهار داشت: حال آنکه اگر برنامه ریزی مشخصی برای حل این مشکلات وجود داشت، هر کدام از این افراد میتوانستند نقش پیکی را بازی کنند که پیام اصلی عاشورا که همان ایثار و از خودگذشتگی و آزادگی و تن به ذلت ندادن است را به بهترین شکل ممکن بین غیر مسلمانان منتشر کنند.
آقایی خاطر نشان کرد: با بررسیهای بیشتر در شهرها و کشورهای دیگر اروپایی، متوجه شدیم که این دغدغه نه تنها در شهر میلان بلکه در همه شهرهایی که راهپیمایی روز عاشورا برگزار می شود نیز وجود دارد.
مسئول صنفی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا تصریح کرد: با مطالعه دقیق فرهنگ و نحوه برگزاری مراسم عاشورا در هر شهر اروپایی، برنامهای پایهریزی شد تا با ارتباط گرفتن مناسب با مردم غیر مسلمان با زبان و فرهنگ خودشان و با ارائه تصویری روشن از اسلام ناب محمدی (ص) و شناساندن نهضت ابا عبدالله الحسین (ع) که نهضتی جهانی است به مقابله با موج اسلام هراسی در غرب بپردازیم.
وی در مورد اهداف این برنامه بیان داشت: هدف اصلی این برنامه این است که با بهرهگیری از فضای عزاداری ایام محرم در اماکن عمومی شهرهای مختلف اروپا، به معرفی نهضت عاشورا و چهره راستین اسلام پرداخته شود و از تاثیرات منفی که بعضا برخی از دستههای عزاداری خارج از کشور به صورت ناخواسته شاید بر مردم کشورهای اروپایی بگذارند، کاسته شود.
این فعال دانشجویی گفت: برای برنامهریزی و اجرای این طرح، بخش های زیادی تشکیل شده بود که از مهمترین آنها میتوان به تشکیل هیات های اندیشه ورز برای تبیین محتوا و بررسی بازخوردها، بخش شورای مرکزی برای هماهنگی کارها در ایران و کشورهای اروپایی و بخش تدوین بروشورها و شعارها اشاره کرد.
آقایی در مورد دیگر بخشهای این طرح نیز بیان داشت: همچنین بخش هماهنگی گروه اجرایی در هر شهر، بخش ترجمه زبانها، بخش رسانهای، بخش طراحی بروشورها، شالها و پرچمها، بخش تهیه مستند، فیلمبرداری و عکسبرداری و از همه مهمتر میتوان بخش آموزش اشاره کرد.
وی تاکید کرد: با توجه به فرهنگ متداول در کشورهای اروپایی و همچنین نمادهای مکتب عاشورایی که سرشار از عشق و محبت است، برای ارتباط تاثیر گزار با مردم غیر مسلمان، از همان ابتدا تصمیم بر آن شد که به توزیع شاخههاى گل رز سفید، که نماد محبت، اتحاد و دوستى است و همچنین توزیع آب معدنى که نماد تشنگى امام حسین (ع) و یارانش است، پرداخته شود.
آقایی اضافه کرد: این اقدامات از آن جهت بود که در قدم اول اعتماد آنها را جلب کنیم تا بهتر به مطالبی که قرار است به آنها بگوئیم گوش فرا دهند و ما نیز بتوانیم بهتر پای درد دل آنها بنشینیم و از دغدغههایی که با دین و مذهب ما دارند اطلاع پیدا کنیم.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا گفت: تفاوت اصلی این حرکت با برنامههای مشابه در این بود که ما بسیار به مسئله آموزش گروه اجرایی و نحوه برخورد ایشان با مخاطبین غیر مسلمان تاکید داشتیم.
وی در این باره ادامه داد: زیرا این موضوع میتوانست مانند لبه تیغ باشد و در صورت عدم رعایت موازین تعریف شده برای اجرای این طرح، قطعا به جای تاثیر گزار بودن میتواند نتیجه عکس داشته باشد.
آقایی بیان داشت: امسال هم به طور گستردهتر طرح ترویج فرهنگ حسینی با هدف آگاهی، بصیرت و احیاء فرهنگ حسینی ( ع ) در روز عاشورا، مانند سالهای پیش در کشورهای ایتالیا، آلمان، نروژ، اتریش، هلند، انگلیس و فرانسه توسط اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا برنامه ریزی و برگزار شد.
این فعال دانشجویی خاطر نشان کرد: از جمله شهرهایی که امسال شاهد اجرای این طرح بودند می توان به شهر لندن و برادفورد در انگلستان،رم، تورین و میلان در ایتالیا، شهر پاریس در فرانسه، شهر برگن در نروژ، شهر وین در اتریش، شهر لاهه در هلند و شهر آخن و برلین در آلمان، اشاره کرد.
مسئول صنفی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا گفت: تیم اجرایی مستقر در اروپا را بیش از 100 نفر از دانشجویان عضو اتحادیه انجمن های اسلامی و یا برخی دیگر اعضای مراکز اسلامی در کشورهای مختلف اروپایی تشکیل داده بودند.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان در اروپا اظهار داشت: قابل ذکر است که این حرکت با کمک و همکارى مجموعه هاى مختلفى از جمله موسسه فرهنگی قران و عترت نور المجتبى (ع) و همچنین حمایت مراکز مختلف اسلامى در کشورهاى مختلف اروپایى از جمله مرکز اسلامی امام علی (ع) هامبورگ انجام شد.
وی در این باره ادامه داد: این اقدامات با همکاری مرکز اسلامی امام علی (ع) پاریس، مرکز اسلامی امام علی (ع) میلان، انجمن فرهنگی قرانی ام ابیها (س) در میلان، کانون توحید لندن، کانون توحید تورین، مرکز فرهنگی ابوفاضل (ع) برگن، نروژ و بسیاری دیگر از مراکز فرهنگی مذهبی برنامه ریزی و اجرا شد.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: برای تدوین محتوا تقریبا از بیش از 20 نفر از اساتید ایرانی، اروپایی و همچنین شیعیان اروپایی در کشورهای مختلف مشاوره گرفته شد.
مسئول صنفی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا خاطر نشان کرد: در حوزه فرهنگی شعار امسال عبارت « من در مصاف بی عدالتی هستم، آیا به من خواهیپیوست؟» بود که به زبانهای همان کشورها ترجمه شده بود و در شالها و پرچمهای تیم اجرایی چاپ شده بود و در ادامه به سوالات و شبهات درباره قیام امام حسین (ع) پاسخ دادند.
وی گفت: براساس بازخورد به دست آمده از اجرای این طرح، تبیین ماهیت نهضت امام حسین (ع) به عنوان حرکتی اصلاح گرانه و روشنگر برای مقابله با انحرافات در جامعه اسلامی، برای مخاطبین اروپایی بسیار جالب بود و برخی از مخاطبین علاقه مند بودند که بیشتر در مورد عاشورا و امام حسین (ع) بدانند.
این فعال دانشجویی اضافه کرد: وظیفه ما به عنوان شیعه این است تا در هر جایی که هستیم تمام تلاشمان را انجام دهیم تا بتوانیم دین و مذهبمان را بهتر به دیگران بشناسانیم و با روشنگری مناسب، اسلام ناب محمدی (ص) را به دیگر مسلمانان و غیر مسلمانان معرفی نماییم و آن را از جریان های انحرافی و تکفیری متمایز نماییم.
آقایی بیان داشت: کشورهای اروپایی دارای پتانسیل بالایی برای انجام کارهای فرهنگی و مذهبی هستند. مردم این کشورها نیز پذیرای تفکرات جدید هستند و از سخنان با منطق و پر مغز استقبال میکنند.
وی تصریح کرد: بنابراین با درایت و خلاقیت میتوان از این فرصتها استفاده کرد و در قلب و روح آنها نفوذ کرد تا ان شاالله باعث هدایت آنها به سمت نور حق تعالی و راه درست شود.
مسئول صنفی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا تصریح کرد: همانطور که رهبر عزیزمان در پیامهای اخیرشان برای دانشجویان عضو اتحادیه انجمن های اسلامی در اروپا فرمودند، باید همگی سعی نماییم تا از این پتانسیل هایی که داریم استفاده نماییم و بر جامعه پیرامونمان تاثیر گزار باشیم.
وی اظهار داشت: اگر اعتقاد ما این است بهترین دین و مذهب دنیا را داریم و اگر به صورت قلبی یقین داریم که حضرت امام حسین (ع) برای همه بشریت سفینه النجاه هستند، بنابراین باید تلاش نماییم شیوه زندگی و سیرت آن حضرت را به تمام جهانیان بشناسیم.
آقایی بیان داشت: امام حسین (ع) برای نجات بشریت قیام کردند و گوهر وجودی ایشان متعلق به همه کائنات است بنابراین ما نیز به عنوان پیرو آن حضرت باید در گسترش و شناساندن ایشان و اهل البیت ایشان (س) کوشا باشیم.
مسئول صنفی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا گفت: بیشتر سخنان امام حسین (ع) با جهانیان است و پیام عاشورا نیز یک پیام جهانی است که میتواند رهگشای مشکلات عالم بشریت باشد.
وی اضافه کرد: امام حسین (ع) و حرکت وی متعلق به گروه خاص، مکان و یا زمان خاصی نیست بنابراین وظیفه همه ما این است که جهانیان را دعوت کنیم تا پا بر این کشتی نجات بگذارند.
منبع: فارس
انتهای پیام/