تغییرات در مجمع تشخیص مصلحت نظام
به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری آنا، محسن رضایی ظهر امروز (شنبه 15 مهر) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در تشریح جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دومین جلسه مجمع در دوره پنجم صبح امروز برگزار و درباره تدابیر مقام معظم رهبری در این نشست بحث و بررسی شد. در جلسه هفته گذشته نیز تدابیر رهبر معظم انقلاب مورد بحث و بررسی قرار گرفت که چگونه بتوانیم تدابیر ایشان را در این دوره اجرایی کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در موضوع سیاستهای کلی نظام آنطور که انتظار است سیاستهای کلی در کشور اجرایی نمیشود و این در حالی است که سیاستهای کلی نظام از نظر اهمیت و جایگاه بعد از قانون و قبل از قانون مجلس قرار دارد و باید در بودجه سالانه، برنامهها و قانوننویسی در کشور ساری و جاری شود.
وی اظهار کرد: اگر سیاستهای کلی در کشور اجرایی شود، دانشگاهها، معماری و شهرسازی، ادارهها و... اسلامی خواهد شد و اگر جاری نشود بین اداره کشور و نظام اسلامی شکاف وجود خواهد داشت. در این امروز برخی معتقد بودند که سیاستهای کلی نظام ابتدا باید به مسئولان و کسی که در مسئولیتهای سیاسی نظام همچون نمایندگی مجلس قرار میگیرند آموزش داده شود تا با یک شناخت کافی از این سیاستها، آن را اجرایی کنند.
رضایی افزود: برخی از اعضای دیگر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم معتقدند که نظارت مجمع بر اجرای سیاستهای کلی باید قویتر شود. برخی از اعضا هم نظرشان این است که دیدکاههای غربی در کشور وجود دارد و برخی از مسئولان جمهوری اسلامی ایران را همچون سایر جمهوریها میبینند و اهمیت ویژهای به سیاستهای کلی قائل نیستند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در نشست امروز یک کمیسیون خاص با حضور 16 نفر از اعضای مجمع تشکیل شد که تدابیر رهبر معظم انقلاب و پیشنهادهایی که در این دو جلسه مطرح شده است را به صورت خاص و در فرصت کافی بررسی و راهکارهای اجرای سیاستهای کلی نظام را برای تصویب در مجمع تدوین کنند.
وی ادامه داد: پیش از برگزاری جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز اعضای هیات رئیسه دو کمیسیون جدید مجمع انتخاب شدند که به این ترتیب علی شمخانی به عنوان رئیس، غلامرضا آقازاده به عنوان جانشین و احمد وحیدی به عنوان دبیر کمیسیون سیاسی، دفاعی و امنیتی انتخاب شدند. بنده هم به عنوان رئیس کمیسیون اقتصاد کلان، بازگانی و اداری و محمدباقر قالیباف، پرویز داوودی و علی آقامحمدی هم به ترتیب به عنوان نائب رئیس اول، دوم و دبیر کمیسیون انتخاب شدیم.
ایران در موضوع دفاعی با هیچکس شوخی ندارد
رضایی در بخش پاسخ به سوال خبرنگاران، با اشاره به اظهارات اخیر ترامپ درباره تحریم سپاه پاسداران، گفت: ما در موضوع دفاعی با هیچکس شوخی نداریم و دفاع از ملت و سرزمین مقدسمان را واجب بزرگی میدانیم که برای آن حتی حاضریم در خارج از مرزها در سوریه و عراق هم جان خود را تقدیم کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: بر این اساس آنچه تشخیص بدهیم برای دفاع از ملت لازم است، فراهم خواهیم کرد. البته دفاعمان در چارچوب بینالمللی خواهد بود و همچون گذشته از ساخت سلاح هستهای خودداری میکنیم. اما در دفاع از بکارگیری تجهیزات مشروع کوتاهی نخواهیم کرد.
ترامپ اگر بخواهد اقدامی را علیه ایران آغاز کند، پیش از شروع بازی شکست خواهد خورد
وی افزود: ترامپ آدم عجولی است و اگر بخواهد اقدامی را علیه ایران آغاز کند، پیش از آنکه بازی با ما را شروع کند، شکست خواهد خورد. چرا که ایران کنونی حتی با 10 سال پیش هم قابل مقایسه نیست. بهتر است ترامپ وارد این بازی نشود وگرنه شکست سختی خواهد خورد.
رضایی در پاسخ به این سوال که آیا سیاستهای کلی نظام مصداق احکام حکومتی است و دستگاهها ملزم به اجرای آن هستند، گفت: براساس قانون اساسی تعیین سیاستهای کلی نظام به عهده مقام معظم رهبری واگذار شده است و دولت، مجلس و قوهقضائیه باید این سیاستها را اجرایی و عملیاتی کنند. رؤسای قوا هم باید سیاستهای کلی را در دستگاههای خود تبدیل به آییننامه، برنامه و دستورالعمل کرده و به زیرمجموعههای خود ابلاغ کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره جابهجایی محل این مجمع در دوره جدید اظهار کرد: مجمع تا پایان امسال به محل سابق مجلس شورای اسلامی در خیابان امامخمینی(ره) تهران منتقل میشود. اکنون این ساختمان در اختیار مجمع قرار گرفته است و در ماههای آینده جلسات مجمع در این ساختمان برگزار خواهد شد و دفتر آیتالله هاشمی شاهرودی و بنده هم در آن ساختمان قرار دارد.
ساختمان مرکز تحقیقات استراتژیک به مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی واگذار شد
وی ادامه داد: ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار شده است و مجمع هم در ازای آن، ساختمان مرکز تحقیقات استراتژیک در نیاوران را به مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی میدهد.
رضایی درباره هجمههای اخیر برخی از ضدنظامها علیه آیتالله آملی لاریجانی گفت: با توسعه فضای مجازی، یکی از روشهای جمعآوری اطلاعات که کار سازمانهای جاسوسی است، آسان شده است و آنها از طریق خبرسازی و شایعهپراکنی سعی میکنند به اطلاعات افرادی که دسترسی ندارند از طریق فضای مجازی نفوذ کنند و به این ترتیب اگر کسی اطلاعاتی از آن فرد داشته باشد، در فضای مجازی منتشر میکند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر درباره رئیس قوهقضائیه گفته میشود که یکی از اقوام ایشان فلان است، سرویسهای جاسوسی با این کار علاوهبر ایجاد شایعات هدفمند، جمعآوری اطلاعات و جاسوسی میکنند که پیش از توسعه فضای مجازی این کار از طریق سیستمهای سنتی امکانپذیر نبود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: البته این روش هم پادزهر خود را دارد و مسئولان باید به پلیس و دادگاه بینالمللی شکایت کنند تا این اتهامزنی و شایعهپراکنیها دامنگیر افراد جامعه نشوند.
رضایی در پاسخ به این سوال که ترامپ اعلام کرده است که نظر نهایی خود درباره برجام را به زودی اعلام میکند، گفت: از اخباری که میآید میتوان نتیجه گرفت که ترامپ به جای آنکه تمدید توقف تحریمهای ایران را امضا کند و اگر 28 مهر آن را امضا نکند از برجام خارج میشود، راه دیگری را پیش گرفته است و میخواهد این کار را به کنگره واگذار کند.
ترامپ میخواهد بار خروج از برجام را به دوش کنگره بیاندازد
رضایی اضافه کرد: اگر کنگره توقف تحریمها را رد کند، آمریکا از برجام خارج میشود یا اگر کنگره شرط بگذارد، کار برای آمریکا سختتر میشود. ترامپ با این کار میخواهد بار خروج از برجام را از دوش خود بردارد و به کنگره واگذار کند.
وی گفت: اگر این موضوع به کنگره آمریکا برود، مساله پیچیدهتر میشود و ترامپ به آسانی نمیتواند از آن بیرون بیاید و این کار را میتوان نوعی خودکشی و انتحار سیاسی برای رئیسجمهور جدید آمریکا دانست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اظهارات اخیر آمانو که گفته است براساس بند T توافق هستهای میتواند از مراکز نظامی ایران بازدید کرد، گفت: بارها مسئولان کشوری و لشگری به این اظهارات پاسخ دادند و تاکید کردند که ما هیچگاه اسرار نظامی کشورمان را در اختیار هیچ فرد یا سازمانی قرار نخواهیم داد.
رضایی خاطرنشان کرد: کتمان اسرار یکی از راههای جلوگیری از ناامنی است و جمهوری اسلامی ایران هیچگاه قبول نخواهد کرد که بخشهای نظامی آن مورد بازدید بیگانگان قرار گیرد.
انتهای پیام/