صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۳ - ۱۷ مهر ۱۳۹۶
حکیمی پور در گفت‌وگوی مشروح با آنا:

شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در تصمیم‌گیری‌ها وزن احزاب را لحاظ کند/ شورای‌عالی اصلاح‌طلبان سازوکار حزبی را ضعیف کرد

دبیر کل حزب اراده ملت گفت: شورای‌عالی اصلاح‌طلبان یک سازوکار موقت برای انجام یک مأموریت بود و کارش تمام شده‌است.
کد خبر : 218822

«احمد حکیمی‌پور» در گفتگوی مشروح با خبرنگار احزاب خبرگزاری آنا، درباره اینکه برخی در جریان اصلاحات معتقدند شورای‌عالی اصلاح‌طلبان تاکنون غیرشفاف عمل کرده است، اظهارداشت: ما پیش از این موضع خود را درباره این شورا اعلام کرده‌ایم. شورای‌عالی اصلاح‌طلبان یک سازوکار موقت برای انجام یک مأموریت بود که وقتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی عملکردش را دیدیم همان زمان به آن انتقاد کردیم و گفتیم که چنین سازوکاری جوابگو نیست و نمی‌تواند مطالبات و مسائل جناح اصلاحات را برآورده سازد.


وی افزود: ما به عنوان یک حزب اصلاح‌طلب از همان ابتدا نقدهای خود را درباره این شورا کتبا نوشتم و معتقدم آن نقدها نسبت به احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب کماکان سر جای خود باقی است و حتی اخیرا هم شدیدتر شده است.


دبیرکل حاما تاکید کرد: شورای‌عالی سازوکار حزبی و نهادسازی را تضعیف می‌کند و سیستم شخصی‌، بدون شفافیت و غیرپاسخگو را جایگزین کرده است.


حکیمی‌پور با اشاره به اینکه اصلاحات در سه حوزه گفتمان، ساختار و رفتار اشکالات جدی دارد و بایستی اینها به صورت بحث‌های درون جریانی پیگیری شود، تصریح کرد: هرچه این موضوع را عقب بیندازیم جناح اصلاحات آسیب بیشتری خواهد دید و خوب است به این مسائل پرداخته شود.


مسئولیت شورای‌عالی اصلاح طلبان تمام شده‌‌است


وی اضافه کرد: در نقد هم به این معتقدیم که وقتی نقدی صورت می‌گیرد این نقد به فرآیند است نه افراد؛ چرا که ما در حزب بحث فردی نداریم و این فرآیند شورای‌عالی است که مشکل دارد. لذا معتقدیم بعد از انتخابات کار شورای‌عالی تمام شده است و نمی‌دانیم چگونه است که گاهی خبر می‌رسد هیأت رئیسه جلسه گذاشته است در حالی که شورای‌عالی اصلاح‌طلبان ماه‌هاست که دیگر جلسه ندارد و تعطیل است و کارش تمام شده و هیأت رئیسه هم فقط برای انتخابات شوراها بود.


دبیر کل حزب اراده ملت با بیان اینکه شاید یک اراده‌ای هست که کارها را به تعویق بیندازد و مشمول مرور زمان کند، اظهارداشت: اکنون بدنه اصلاحات و به خصوص جوانان اینگونه مسائل را نمی‌پذیرند و بهتر است عزیزان بیایند و هرچه سریع‌تر سازوکاری که با روح و خط مشی اصلاح‌طلبی هم‌خوانی داشته باشد و آن هم تقویت نهادهای سیاسی است را در پیش بگیرند که مکان طرح آن نیز شورای هماهنگی جبهه اصلاحات است که احزاب اصلاح طلب آنجا جمع هستند.


حکیمی‌پور در ادامه افزود:‌ پیشنهاد می‌کنم احزاب اصلاح‌طلب تحت لوای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با نقد و بررسی ضعف‌ها و قوت‌هایی که در این مدت داشته‌ایم راهکار جدیدی ارائه دهند و باید بپذیریم که هر سازوکاری که می‌خواهد شکل بگیرد باید با محوریت نهادها و احزاب سیاسی اصلاح‌طلب باشد و در این زمینه حتما باید نظر شخصیت‌ها را هم گرفت و ارتباط با آنها برای هماهنگی و اعمال نظر بزرگان اصلاح ‌طلب باید باشد؛ اما آن هم باید روش‌مند باشد. ما پیش از این چنین مسائلی را داشتیم منتهی متأسفانه در این دو دوره اخیر این روش بهم ریخت و ما شاهد نقدهای جدی به این موضوع هستیم.


دبیر کل حاما با بیان اینکه اکنون معلوم نیست نقدها به سمت کیست و پاسخگویی پیدا نمی‌کنیم، تأکید کرد: اشکال کار هم همین‌جاست که در این سازوکار معلوم نیست چه کسی باید پاسخ بدهد و متأسفانه کار به جایی رسیده که دوستانی هم که اصرار بر ادامه این سازوکار معیوب داشتند الان خود منتقد هستند در حالی که کسانی از قبل این حرف‌ها را می‌زدند و به آن توجهی نمی‌شد.


حکیمی‌پور با تصریح این مسأله که الان نیز ما زمان کافی برای اصلاح داریم، گفت: نباید زمان را هدر بدهیم و اگر این بحث‌ها پیگیری شود، شاهد یک خروجی خوب در آینده خواهیم بود.


احزاب باید محور فعالیت‌های سیاسی باشند


وی با تاکید بر اینکه باید احزاب محور فعالیت‌های سیاسی باشند و در همه جای دنیا هم همین است، بیان داشت: اشخاصی بیرون از احزاب هستند که فعال و موثرند، اما در حزبی حضور ندارند! این یک ایراد بسیار بزرگ است. شخصی که کنشگر و فعالی سیاسی موثر باشد و کار حزبی نکند خود یک اشکال عمده است. حالا اگر چنین کسی باشد و تأثیر کشوری داشته باشد ما باید نظرات اینها را بگیریم.


دبیر کل حزب اراده ملت تأکید کرد: باید وزن احزاب مشخص شود که وقتی می‌خواهیم در کار حزبی کار را به رای گیری بکشیم آنجا دیگر بر اساس وزن احزاب و با شاخصه‌هایی که قابل ارزیابی هستند اینها را تعیین کنیم. بنده معتقدم احزاب باید بین سه تا یک رای داشته باشند. احزابی که سراسری و گسترده‌اند و شعب متعدد، نیروها و دیگر مولفه‌های یک حزب کارآمد را دارند اینها سه رای داشته باشند و احزاب رده پایین‌تر کمتر و در نهایت یک رای داشته باشند که وزن احزاب را به این ترتیب می‌توان در نظر گرفت.


حکیمی‌پور تصریح کرد: البته اینها صحبت‌هایی است که باید درون جناح اصلاحات به بحث گذاشته شود و به نظر می‌شود در این زمینه به راه حل منطقی رسید و در سه حوزه گفتمان، ساختار و رفتار این ضعف‌ها را برطرف کنیم.


ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدالگرایان وابسته به شرایط زمان است


دبیرکل حاما درباره بقای ائتلاف اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان اظهارداشت: این ائتلاف به شرایط زمان باز می‌گردد و موقعی که اصلاح طلبان وارد یک عمل سیاسی و کشوری می‌شوند. باید دید این مسأله در آن زمان کماکان ضرورت خواهد داشت؟ و اگر دارد با چه ویژگی‌هایی باید باشد. اصلاحات ابتدا باید مسائل خود را حل کند. چرا که معتقدم اصلاحات از نظر گفتمانی از اهداف خود دور شده است و در این دوران بیشتر کار انتخاباتی برای کسب کرسی و منصب صورت گرفته است.


حکیمی‌پور با تصریح اینکه گفتمان اصلاحات چیزی نیست که اکنون می‌بینیم، گفت: ما از بدنه رای خود فاصله گرفتیم. مخصوصا اقشار پایین دستی که جناح اصلاحات در دهه 60 و 70 حرف آنها را می‌زد. باید به گفتمان خود برگردیم و بدانیم حرف اساسی و جدیمان با مردم و جامعه چیست و شاخص‌های این جریان کجاست؟ باید ساختار خود را اصلاح کنیم و تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی درست انجام شود به صورتی که واگرایی ایجاد نشود و دیگر جمع اصلاح طلب احساس نکند که دیده نمی‌شود.


دبیر کل حاما اظهارداشت: باید تلاش کنیم به سمت اجماع و اگر نشد به سمت اکثریت برویم و آن اکثریت هم باید طوری باشد که منطقی باشد تا همه بتوانند تصمیم آنان را بپذیرند و همچنین ما باید پاسخگویی، صداقت، قانون‌گرایی را در رفتار جناح اصلاحات کاملا نشان دهیم. چرا که اصلاحات مهمترین شاخصه‌اش صداقت است، شفافیت، پاکدستی و قانون‌گرایی است و رفتارهای خلاف این که بخواهد فرصتطلبی و برتری طلبی را اشاعه دهد و رفتارهای عامرانه عمدتا در جریان اصلاحات معنا ندارد.


روند کشور با سیستم پارلمانی تندتر می‌شود


حکیمی‌پور درباره بحث تغییر نظام ریاستی به پارلمانی که در فضای سیاسی کشور شنیده می‌شود، خاطرنشان کرد: اشکالی ندارد بعد از مدت‌ها که قانون اساسی اجرا می‌شود اگر نیاز به اصلاح دارد به آن پرداخته شود. سیستم ریاستی یا پارلمانی هر دو در کشورهای جهان امتحان خود را داده‌اند.


وی گفت: به نظرم در ساختار نظام جمهوری اسلامی سیستم پارلمانی بهتر جواب می‌دهد چون گاهی اتفاق می‌افتد رئیس جمهور از جریانی است که مجلس با آن سازگار نیست و هماهنگی لازم بین این دو قوه وجود ندارد و همین باعث فرسایش نیروها و هدر رفتن هزینه‌ها و در واقع کند شدن روند کشور می‌شود.


دبیر کل حاما خاطرنشان کرد: وقتی سیستم پارلمانی باشد و رئیس دولت از دل مجلس بیرون بیاید کارها بهتر و روان‌تر و تکالیف روشن‌تر می‌شود. دیگر رئیس جمهوری نمی‌گوید مجلس نمی‌گذارد و مجلسی هم نمی‌گوید که رئیس جمهور حرف گوش نمی‌دهد. البته نباید با این قضیه هیجانی برخورد شود. لذا چنین بحث‌هایی باید با کار کارشناسی مفصلی همراه باشد.


گفت‌وگو از معصومه رضاییان



انتهای پیام/

ارسال نظر