صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نرخ بیکاری تابستان ۱۱.۷ درصد شد/کاهش یک درصدی نسبت به تابستان ۹۵

نرخ بیکاری تابستان ۹۶ معادل ۱۱.۷ درصد اعلام شد که نسبت به بهار امسال ۰.۹ درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد کاهش را نشان می‌دهد.
کد خبر : 218377

به گزارش گروه اقتصادی آنا، مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار تابستان ۱۳۹۶ را منتشر کرد. بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۰ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ۱۱.۷ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند.


بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۵)، ۱.۰ درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۶) ۰.۹ درصد کاهش داشته است.


در تابستان ۱۳۹۶، ۴۱.۰ درصد جمعیت ۱۰ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۵)، ۰.۶ درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۶)، ۰.۴ درصد افزایش داشته است.


نرخ بیکاری جوانان ۲۹ - ۱۵ ساله نیز حاکی از آن است که ۲۴.۴ درصد از جمعیت فعال ۲۹- ۱۵ ساله بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیش‌تر بوده است.


بررسی روند تغییـرات نرخ بیکاری جوانان ۲۹-۱۵ ساله نشان می‌دهد که این شاخص نیز نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۲.۳ درصد و نسبت به فصل قبل ۲.۰ درصد کاهش پیدا کرده است.


بررسی سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد که در تابستان ۱۳۹۶، ۹.۲ درصد جمعیت شاغل،‌ به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که ۴۰.۵ درصد از شاغلین ۱۵ ساله و بیش‌تر، ۴۹ ساعت و بیش‌تر در هفته کار کرده‌اند.


بررسی اشتغال در بخش‌های عمده فعالیت اقتصادی نشان می‌دهد که بخش خدمات با ۴۹.۵ درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش­های صنعت با ۳۱.۴ و کشاورزی با ۱۹.۱ درصد قرار دارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر