شبکههای اجتماعی عامل تشدید طلاق عاطفی/ ازدواج ناشی از دوستیهای خیابانی پایدار نیست
یک روان شناس در خصوص تاثیر شبکههای اجتماعی بر افزایش طلاق در سالهای اخیر گفت: خانوادهها امروزه تحت تاثیر شبکههای اجتماعی و اینترنت دچار بی میلی، سردی و نوعی اخلاق خودخواهانه شده اند که همین مساله موجب افزایش آمار طلاق میشود چرا که با این روند افراد یک خانواده نیازها و احتیاجاتی که نسبت به یکدیگر دارند را بر آورده نمیکنند.
علی اصغر احمدی با اشاره به اینکه یکی از عوامل طلاق، مشکلات عاطفی است گفت: دختران و پسران ما آموزشهای لازم را نمیبینند البته مشاورههای قبل از ازدواج وجود دارد ولی کافی نیست و باید اساتید و دانشگاهیان ما برای این معضل راهی بیابند. چرا که جدایی زن و شوهر و نبود پدر و مادر در خانه تبعات بسیار مخربی بر روی فرزندان بوجود میآورد.
وی در مورد آمادگی زوجین برای پذیرش یک زندگی مشترک گفت: ازدواج باید با ذهن باز و آمادگی کامل انجام شود نه با یک ذهن بسته و قالبی. درواقع فردی که ازدواج میکند باید آمادگی ورود به دنیای جدید و پذیرش فرد مقابل خود را داشته باشد تا بتواند با او به تفاهم برسد. اگر طرفین احساس کنند بعد از ازدواج و در زیر یک سقف، درکنار هم به آن درک مشترک از زندگی زن و شوهری میرسند سخت در اشتباهند.
این روانشناس در خصوص آشناییهای خیابانی و اینترنتی نیز گفت: افرادی را داریم که سالها با هم آشنا بوده و دور از چشم خانواده با هم ارتباط داشته اند اما وقتی ازدواج کردند با مشکلاتی روبرو شده اند. مسئله اینجاست که عدم آگاهی طرفین نسبت به یکدیگر موضوعی است که در زندگی مشترک نقش بسیار پررنگی دارد. متاسفانه برخی از زوجین پس از ازدواج نیاز عاطفی خود را با شبکهها اجتماعی رفع میکنند. این در حالیست که در این فضا افراد طرف مقابل خود را نمیشناسند. هر چند که از نگاه اغلب کارشناسان تنها شبکه اجتماعی و اینترنتی نیست که این نوع جدایی را تشدید میکند بلکه علل دیگری نیز وجود دارد. که باید در جای خود مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: امروزه یکی از علل افزایش آمار طلاق در حقیقت فقدان همزبانی، همدلی و همفکری میان زوجین است که افراد از منابع گوناگون تاثیر میپذیرند. باید زوجین به یک آمادگی، همدلی و همفکری لازم برسند که همدیگر را بهتر بشناسند. اگر این شناختها نباشد زوجین نمیتوانند نیازهای روحی و روانی خود را القاء کنند. این خود موجب سردی روابط میشود که در نهایت به طلاق رسمی و یا طلاق عاطفی منجر میشود.
احمدی در پاسخ به این پرسش که دادگاهها و قضات از طلاق توافقی به دلیل تسهیل در روند دادرسی حمایت میکنند اظهار داشت: مسلما در طلاق غیر توافقی میان زن وشوهر دعوا و مشاجره و بحث وجدل وجود دارد ولی در طلاق توافقی اینگونه نیست. البته این به معنای این نیست که برای قضات طلاق توافقی راحت تر است اما وقتی طرفین خواهان طلاق هستند دیگر چه کاری میتوان کرد حتی مشاورهها هم کارساز نیست.
وی در خصوص راهکارهای جلوگیری از گسترش طلاق گفت: بهتر است عواملی که زوجین را از هم دور میکند بشناسیم و آنها را مدیریت کنیم به نظر من مداخله در اصل طلاق راه درستی نیست. البته کارهای نسبتا خوبی نظیر ارجاع به مشاوره از سوی دادگاه صورت گرفته است ولی کافی نیست.
وی بر ضرورت وجود آموزشهای لازم در این خصوص تاکید کرد و افزود: برای جلوگیری از این پدیده باید به آموزش مهارتهای زندگی در میان جوانان بپردازیم در حالیکه این اصل را فراموش کرده ایم. در کتابهای درسی مدارس آموزش مهارتهای زندگی باید یکی از دروس باشد. همانطورکه یادگیری مسائل تاریخی و علمی برای دانش آموز اهمیت دارد مهارتهای زندگی نیز باید آموزش داده شود.
منبع : جامجمآنلاین
انتهای پیام/