صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۵ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۴
رئیس سازمان غذا و دارو:

بحران کمبود دارویی رفع شده است

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مردمی که به داروخانه‌ها مراجعه می‌کنند، حتما در مقایسه با گذشته گواهی می‌دهند که کمبودها به مراتب کاهش داشته، گفت: بحران کمبود دارویی سال 91 با اولویت رفع بحرانی که در سال 92 در دستور کار دولت جدید قرار گرفت، رفع شده است.
کد خبر : 21808

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از سازمان غذا و دارو، رسول دیناروند در مورد کمبود داروهایی که برخی پزشکان تجویز می‌کنند، افزود: عموما کمبودهای داروهایی که ممکن است مردم برای تهیه آنها دچار سردرگمی یا گرفتاری شوند به دو صورت رخ می‌دهد. به این معنا که یا داروها مورد تایید سازمان غذا و دارو هستند اما در بازار وجود ندارند که از نظر ما جزو کمبودهای دارویی به حساب می‌آیند یا اینکه اصلا در فهرست دارویی کشور قرار ندارند.


معاون وزیر بهداشت با یادآوری شرایط سال 91 گفت: در این سال تخصیص ارز به دشواری صورت می‌گرفت و کارخانه‌های تولیدی مشکل داشتند، امکان تامین داروهای مورد نیاز توسط وارد کنندگان مهیا نبود و هر روز بیش از پیش بر سختی کار افزوده می‌شد.


وی ادامه داد: دولت بلافاصله پس از استقرار توانست با مصوباتی که برای حل مشکلات تامین و تدارک دارو وجود داشت تامین اعتبار ارز را عملیاتی و پس از چهار ماه، بحران را مهار کند.


دیناروند تصریح کرد: اکنون 15 ماه از تاریخ حل کمبودهای دارویی می‌گذرد و از بین سه هزار قلم داروی موجود در بازار، به طور میانگین کمتر از 30 قلم کمبود داشته‌ایم که با مشکلاتی که ممکن است برای هر خط تولیدی به وجود آید در سراسر دنیا قابل پذیرش است.


معاون وزیر بهداشت به دسته دیگر کمبودهای دارویی کشور اشاره کرد و گفت: این داروها یا مورد تایید سازمان غذا و دارو نیستند و نباید هم در بازار دارویی کشور وجود داشته باشند یا اصولا در فهرست دارویی کشور وجود ندارند و اضافه هم نشده‌اند.


دیناروند افزود: اما برخی پزشکان در مطالعات خود و یا مثلا در اینترنت، داروی کشف شده جدیدی را دیده‌اند و برای بیمار خود نسخه می‌کنند که این داروها در اصطلاح تحت عنوان تک نسخه‌ای شناخته می‌شوند.


رئیس سازمان غذا و دارو به چگونگی دسترسی به داروهای تک نسخه‌ای نیز پرداخت و در این باره گفت: دولت اجازه داده است با نظر پزشک، بنا بر ضروت و وابستگی حیات بیمار، به دارویی خاص در راستای تهیه آن اقدام شود.


دیناروند افزود: در این راستا داروخانه‌های منتخبی که در سراسر کشور وجود دارند داروهای تک نسخه‌ای و داروهایی که در بازار موجود نیستند را به شرکت‌های فوریتی سفارش می‌دهند و آنها نیز به صورت اختصاصی داروهای مورد نیاز بیماران را خریداری می‌کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر