ضرورت تغییر نظام ریاستی به پارلمانی در چشمانداز سیاسی کشور احساس میشود
رضا روستا آزاد عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی و رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری آنا درباره تغییر نظام ریاستی به پارلمانی با بیان اینکه چنین مباحثی باید با مطالعه کافی مطرح و پیگیری شود، اظهارداشت: در دنیا برخی کشورها مانند انگلیس به صورت پارلمانی اداره میشوند و برخی مانند فرانسه به صورت ریاست جمهوری؛ از سوی دیگر کشوری مانند ترکیه با خواست اردوغان و با نظرسنجی و برگزاری رفراندوم قصد تغییر نظامش به ریاستی را دارد. لذا اگر قرار بر تغییر نظام باشد باید با مطالعه و بر اساس ضرورت کشور صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه ضرورت تغییر نظام ریاستی به پارلمانی در چشمانداز سیاسی کشور احساس میشود، تصریح کرد: ما میبینیم که در انتخابات ریاست جمهوری بحث 60 - 40 مطرح میشود به این معنا که رای 60 درصد مردم تعیین کننده مدیران کشور است و در عمل 40 درصد مردم در مدیریت کشور نقشی ندارند! و این در دموکراسی مطلبی غیر قابل قبول است. در صورتی که در نظام پارلمانی این 60 و 40 درصد به تناسب آرایی که دارند نمایندگانی به مجلس میفرستند و هر دو گروه حضور خوبی در مدیریت کشور خواهند داشت.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: وضعیت اجتماعی کشورها و زمان تغییر نظام از نکات موثر در چنین تصمیماتی هستند. لذا این بحث نیازمند مطالعه حداکثری است که ببینیم محاسن و معایب هر کدام از این نظامهای ریاستی و پارلمانی برای آینده سیاسی کشور ما به چه صورت خواهد بود.
اضافه میشود که عزت الله یوسفیان ملا رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی از احتمال نامه نمایندگان به مقام معظم رهبری درباره تغییر نظام ریاستی به پارلمانی خبر داده و می گوید: این احتمال هم وجود دارد که معظم له دستور بازنگری در قانون اساسی را به رئیس جمهور ابلاغ کنند.
انتهای پیام/