روزی که پرچم «دانایی و توانایی»در بردسیر به اهتزاز درآمد
نخستین دانشگاه شهرستان بردسیر، روزنه امیدی بود برای جوانان بااستعدادی که شاید امکان ادامه تحصیلات عالی دانشگاهی را هرگز در ذهن خود متصور نمیشدند.
«دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر» در شرایطی پا به عرصه وجود نهاد که دریایی از مشکلات را پیش رو داشت و مانع از پیشرفت همه جانبه این واحد میشد اما با اهتمام مسئولان وقت در شهرستان، استان و سازمان مرکزی اکنون توانسته عنوان بزرگترین دانشگاه این شهرستان را به نام خود ثبت کند. بهگواه مسئولان، دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر اکنون بعد از گذشت 23 سال از راه اندازی خود توانسته تاثیرات مهمی در توسعه پایدار شهری بر جای گذارد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر در بدو تاسیس با 63 دانشجو در دو رشته کارشناسی حسابداری و کاردانی کاربرد کامپیوتر در ساختمانی به متراژ 750 مترمربع آغاز به کار کرد. روزهای آغازین، شاید کمتر کسی فکر میکرد که این دانشگاه بتواند به یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین مراکز علمی و فرهنگی تبدیل شود، اکنون اما با دارابودن افزون بر 16هزارمتر مربع فضای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و ورزشی و در زمینی بالغ بر 11 هکتار، پذیرای خیل عظیم جویندگان علم و دانش در بیش از 64 رشته تحصیلی از مقطع کاردانی تا دکتری است.
دکتر وحید خطیبی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر به آنا میگوید: «اکنون که بیش از بیست سال از تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر میگذرد، بحق باید گفت که این شجره طیبه در طول این دوران برکات زیادی را برای شهرستان به ارمغان آورده است. تولید و انتشار بالغ بر 160 مقاله علمی و پژوهشی؛ تالیف 40 عنوان کتاب؛ ثبت بیش از 30 اختراع؛ کسب مقامها و رتبههای برتر در سطح ملی و بینالمللی در حوزههای فرهنگی، علمی، پژوهشی و ورزشی؛ برگزاری اردوهای جهادی و راهیان نور؛ همکاری و تعامل مستمر با ادارات و صنایع و ... فقط گوشهای از خدمات این موسسه غیر دولتی است. مجموعهی دانشگاه آزاد اسلامی، بدون دریافت هیچ کمک مالی دولتی، همواره منشا خدمات ارزشمندی در جامعه بوده است. امید است با استعانت از پروردگار منان و به همت مسئولان شاهد تداوم این خدمات باشیم.»
دکتر هوشمند اسفندیارپور، نخستین عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر نیز به نقش مثبت دانشگاه در تعالی فرهنگی شهر اشاره دارد و معتقد است: «دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر از لحاظ رشد و تعالی فرهنگی، نقش موثری ایفا کرده است. در آغازین روزهای تاسیس دانشگاه، حضور دانشجویانی از سراسر کشور باعث شد که جوانان بومی هم تشویق و ترغیب شوند و این واحد را به عنوان یکی از بهترین مکانها برای ادامه تحصیلات دانشگاهی انتخاب کنند و همینطور از مشکلات عدیدهای که پیش رو داشتند کاسته شود و این یک تاثیر مثبت در شهرستان محسوب میشود.»
غلامرضا گرکانی، عضو هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر نیز می گوید: «عید سال 1372 برای دیدار نوروزی من با قاسم مولایی، دکتر ناصر الهی(گرکانی) و میثم نامجو خدمت استاندار وقت کرمان رسیدیم. دیدار ما در منزل وی بود. در جوی کاملا دوستانه درباره راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر صحبت کردیم، او با قاطعیت قول همکاری داد. بعد از دیدار استاندار به منزل زنده یاد دکتر برومند و مرحوم رضایی رفتیم و جریان را مطرح کردیم. زنده یاد دکتر جواد برومند سعید، بیشترین تلاش را انجام داد و به خاطر شخص وی در هیات علمی با تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر و تصویب رشته لیسانس ادبیات موافقت کرد.»
آری، این مجموعه غرورانگیز و شکوهمند «دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر»، نماد مردم بافرهنگ بردسیر بوده و پرچم زیبای «دانایی و توانایی» در آسمان آبی این خطه همچنان در اهتزاز است.
گزارش: جلیل کاظمی پور
انتهای پیام/