صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۱۰ مهر ۱۳۹۶

آخرین عکس «رزتا» قبل از برخورد با شهاب‌سنگ منتشر شد+ویدئو

به گفته آژانس فضایی اروپا، دانشمندان موفق شدند آخرین تصویر گرفته‌شده توسط کاوشگر «رزتا»‌(Rosetta) از سطح یک ستاره دنباله‌دار را در کنار هم قرار دهند.
کد خبر : 217340

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، یک سال از پایان ماموریت رزتا می‌گذرد و این عکس درست قبل از سقوط آرام آن ثبت شده است. آژانس فضایی اروپا، رزتا را به سمت شهاب‌سنگ «۶۷ پی/چوریوموف-گراسیمنکو» هدایت کرد و ماموریت 12 ساله این کاوشگر را پایان داد.


رزتا پیش از این یک فرودگر جداگانه را به سطح این دنباله‌دار فرستاده بود و مقدار زیادی اطلاعات جمع‌آوری کرده بود. آژانس فضایی می‌گوید دانشمندان با کار روی آخرین اطلاعات دریافتی از رزتا توانستند آخرین عکس گرفته‌شده توسط این کاوشگر را در کنار هم قرار دهند که جزئیات سطح سنگی این دنباله‌دار را نشان می‌دهد.


هولگر سیرکس، از «موسسه تحقیقاتی سیستم‌های خورشیدی»، در این باره گفت:‌ «آخرین تصویر کامل مخابره‌شده توسط رزتا، لحظه نهایی قبل از سقوط به شهاب‌سنگ بود. بعدها چند بسته تله‌متری در سرورمان پیدا کردیم و فکر کردیم می‌تواند تصویر دیگری باشد»


طی عملیات، رزتا قبل از مخابره اطلاعات به زمین عکس‌ها را به صورت بسته‌های تله‌متری ذخیره می‌کرد. آخرین عکس ثبت شده قبل از سقوط در شش بسته قرار گرفته شده بود و عملیات مخابره نیز مختل شده بود و به صورت نصفه به زمین رسیده بود.


به همین خاطر این فایل‌ها توسط نرم‌افزار پردازشی به عنوان یک عکس شناسایی نشده بود اما مهندسان با قرار دادن این بخش‌ها در کنار هم قادر به بازسازی تصویر کامل شدند.


دانشمندان رزتا را از رده خارج کردند چرا که با دور شدن دنباله‌دار«67 پی» از خورشید، پنل‌های خورشیدی این کاوشگر قادر به جذب انرژی مورد نیاز برای ادامه فعالیت‌های آن را نداشتند.


آژانس فضایی اروپا، رزتا را در سال 2004 به فضا پرتاب کردند. این کاوشگر شش میلیارد کیلومتر را طی کرد تا به این ستاره دنباله‌دار برسد. در نوامبر سال 2014، رزتا ربات کوچکی به نام «فیلی» را برای کاوش بیشتر به سطح این شهاب سنگ فرستاد.


ماموریت این دو کاوشگر، کشف اسرار حیات با بررسی همه جانبه این دنباله‌دار بود.


در ادامه می‌توانید رزتا را در کنار ستاره دنباله‌دار 67 پی ببینید:





مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر