نمیتوان در پیام عاشورا توحید را از بُعد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تفکیک کرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حجت الاسلام حسین توسلی در نشست تخصصی بررسی ابعاد قیام عاشورا که با حضور رئیس، اعضای هیات علمی و پرسنل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنگستان(اهرم) برگزار شد با توجه به کارکردهای قیام امام حسین(ع) گفت: «نخستین و مهمترین کارکرد عاشورا در تاریخ تشیع «کارکرد اعتراضی» آن است. اگر امام حسین(ع) قیام نمیکرد به دلیل وجود حکام و خلفای جور، فاتحه اسلام خوانده میشد. پیام حرکت امام حسین(ع) این بود که حکومت حاکمِ وقت اسلامی نیست.»
این پژوهشگر علوم دینی اضافه کرد: «پس از نهضت عاشورا بود که مردم متوجه شدند که حکومت بنیامیه، آن حکومت الهی و قرآنی مد نظر پیامبر اسلام(ص) نبود. همین مسئله سبب برخی حرکتهای خودجوش مردمی بعد از واقعه کربلا شد.»
توسلی بیان کرد: «تمام حرکات و اقدامات آزادیخواهانه پس از سال ۶۱ هجری برگرفته از نهضت و قیام امام حسین(ع) بود؛ تمام اصلاح گرایان جوامع اعم از جامعه اسلامی و غیر اسلامی از قیام امام حسین(ع) الگو گرفتند. به عنوان مثال گاندی در هند برای رهایی از استعمار فرانسه در نطق آزادی خود اعلام کرد که از حرکت و فرموده حسین(ع) الگو و سرمشق گرفته است. امام حسین(ع) فرموده است: «حتی اگر دین هم ندارید و اعتقاد به قیام و معاد هم ندارید حداقل در زندگی خود آزاد مرد باشید.»
وی گفت: «نهضت امام حسین دو چهره دارد؛ یکی خون و شهادت و دیگری پیام و رسالت که در قسمت اول امام حسین(ع) با شهادتش انقلاب را ایجاد کرد و بخش دوم یعنی انتقال پیام عاشورا را حضرت زینب (س)، مدیریت بحران کرد و از همه ظرفیت ها برای انتقال پیام عاشورا استفاده کرد به طوری که چهره کریه یزیدیان را معرفی و هدف امام را تبیین کرد و جلوی تحریف تاریخ را گرفت.»
توسلی با بیان اینکه رسالت حضرت زینب، بسیار خطیر و سنگین بود گفت: «ایشان همچنین نقش ویژه ای در مراقبت از ولی زمانش یعنی امام سجاد (ع) داشت از جمله در مجلس ابن زیاد که میخواست امام را بکشد و حضرت زینب مانع شد.»
وی یادآور شد: «حضرت زینب مفسر قران بود و از این رو هرجا سر بریده قران میخواند، آن آیه را تفسیر و مردم را بیدار می کرد. در واقع همان جمله معروف که کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود.»
انتهای پیام/