صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
شبیه‌خوان استان زنجان در گفت‌وگو با آنا:

تعزیه‌خوانی، برپایی عزای امام حسین(ع) در قالب شبیه‌خوانی است

اسدالله بیگدلی که از 5 سالگی شبیه‌خوانی را آموخته و سالها در این حوزه فعالیت کرده‌است. او فعالیت خود را از بچه‌خوانی در تعزیه شروع کرده‌است و این روزها به عنوان مخالف خوان در تعزیه حضور فعال دارد.
کد خبر : 216898

اسدالله بگدلی که از شبیه‌خوانان حرفه‌ای استان زنجان است. او در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا در اشاره به چگونگی گرایشش به هنر تعزیه‌خوانی گفت: «تعزیه را در کنار میرزا ابوالفضل بیگدلی که خود مخالف خوان بود آغاز کردم و و تا 10 سالگی بچه‌خوانی مجالس را برعهده داشتم. در ادامه با آغاز جنگ تحمیلی اجرای تعزیه در اقصی نقاط ایران بخصوص در روستاها کمرنگ شد و رنگ و بوی همیشگی خود را از دست داد؛ اما از سال 1374 تصمیم گرفتم تا مجددا تعزیه‌خوانی را آغاز کنم اگرچه به دلیل از دست دادن صدای قبلی مخالف‌خوانی را شروع کردم. این فعالیت تا به امروز بدون هیچ وقفه‌ای ادامه داشته است. تاکنون مخالف و موافق‌خوانی حدود 100 مجلس تعزیه داشته ام و 60 هزار بیت حفظ هستم. همچنین بیش از هزار نسخه تعزیه را نوشته و در اختیار تعزیه‌خوانان قرار داده‌ام.»



اجرای موسیقی پاپ و آهنگ نامتعارف در تعزیه لطمه بزرگی به درخت تنومند تعزیه‌خوانی وارد می‌کند

وی ادامه داد: «با توجه به این که ما در ایران موسیقی اصلی ایرانی داریم باید همیشه سعی در صیانت از آن برآییم. بر همین اساس نیز نیاز است تا در تعزیه از موسیقی اصیل ایرانی که مختص به تعزیه است استفاده کنیم. من کاملا با بهره‌گیری موسیقی پاپ در تعزیه مخالف هستم و معتقدم اگرچه استفاده از موسیقی پاپ در تعزیه برای برخی افراد در برهه زمانی کوتاه خوشایند باشد اما تجربه نشان داده که موسیقی پاپ در تعزیه وجهه خود را از دست می‌دهد و باز به اصالت خود برمی‌گردد. فکر می‌‌کنم اجرای موسیقی پاپ و آهنگ نامتعارف در تعزیه لطمه بزرگی به درخت تنومند تعزیه‌خوانی وارد می‌کند.»


این شبیه‌خوان استان زنجان عنوان کرد: «تعزیه‌خوانی و شبیه‌خوانی یکی از ارکان‌های اصلی‌اش موسیقی است و در حقیقت موسیقی در تعزیه به مثابه لباس است.»




بگدلی با اشاره به شرایط صله به مداحان و شبیه‌خوانان گفت: «از امام صادق (ع) روایت است باید دهان مداحان امام حسین (ع) و اهل بیت پر از طلا شود و به روایتی امام‌ رضا (ع) به روضه‌خوان مجلس جدشان صله تقبل کرده‌اند که این امر نشان از اهمیت صله از نگاه معصومین است.»


وی ادامه داد: «صله دادن به تعزیه‌خوان نیز به اندازه روضه‌خوان اهمیت دارد چراکه تعزیه‌خوانی جزئی از روضه‌خوانی محسوب می‌شود. در حقیقت در تعزیه‌خوانی برپایی عزای امام حسین (ع) در قالب شبیه‌خوانی است و بخشی از روضه محسوب می‌شود.»


اسدالله بگدلی تا امروز مجالس تعزیه مختلفی به زبان آذری در استان‌های قزوین، همدان، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، قم را اجرا کرده‌ است.



انتهای پیام/

ارسال نظر