صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رونمایی از کتاب «هفت عصر هفتم پاییز» با حضور مدیران هنری/ اثرگذاری در مخاطب با پردازش هنرمندانه

مدیران فرهنگی حاضر در مراسم رونمایی از کتاب «هفت عصر هفتم پاییز» نوشته ایوب آقاخانی بر ضرورت توجه مالی و معنوی به آثار هنری که با این محوریت تولید می‌شود، تاکید کردند.
کد خبر : 216837

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» آیین رونمایی از کتاب این نمایشنامه عصر دیشب (چهارشنبه 5 مهر) با حضور جمعی از مدیران فرهنگی و اهالی هنر در تالار کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد.


معاون وزیر فرهنگ: نقطه‌گذاری دقیق هنرمندان باعث اثرگذاری در مخاطب می‌شود


در ابتدای این مراسم، علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در عرصه هنر تئاتر به ویژه با محوریت دفاع مقدس شاهد کارهای خوبی بودیم که این امر مرهون تلاش مهدی شفیعی به عنوان مدیر مرکز هنرهای نمایشی و هنرمندانی همچون ایوب آقاخانی است و خوشحالم که هنرمندان نسبت به موضوعاتی که ما باید در برابر آن واکنش های مشخصی داشته باشیم، احساس مسئولیت می‌کنند.


معاون وزیر فرهنگ ادامه داد: نقطه‌گذاری دقیق هنرمندان از لحاظ پردازش موضوع، نحوه اجرا و شیوه نگرش باعث اثرگذاری در مخاطب و ارتباط او با اثر می‌شود.


وی با اشاره به استقبال مردم از نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» تصریح کرد: استقبال از این نمایش نشان می‌دهد در صورتی که هنرمندان به صورت حرفه‌ای، درست و دقیق کار کنند، اثر آنها می‌تواند ارتباط خود را با مخاطب حفظ کند.


مدیر انتشارات سیراف: تولد یک کتاب به معنی تولد اندیشه است


در ادامه جلسه، صدیقه جاویدی مدیر انتشارات سیراف با اشاره به اینکه "هفت عصر هفتم پاییز" چهارمین کتاب از ایوب آقاخانی است که این انتشارات آنها را به چاپ رسانده، افزود: ایوب آقاخانی در شب‌های آخر نگارش زندگی محمد جهان آرا حال غریبی داشت و به تبع پژوهش‌های عمیقش، در تمام این مدت همراه با شهید جهان آرا و همرزمان او در کوچه پس‌کوچه‌های خرمشهر می‌گشت.


مدیر انتشارات سیراف تاکید کرد: تولد یک کتاب به معنی تولد اندیشه است و امیدواریم اندیشه‌های مبارک متولد شوند و جامعه را متبرک کنند.


در ادامه این مراسم، بهزاد زارع جانباز جنگ تحمیلی به بیان خاطراتی از جبهه‌های حق علیه باطل پرداخت.


مدیر مرکز هنرهای نمایشی: پرتره‌های ایوب آقاخانی از قهرمانان جنگ، دقیق و با رعایت مستندات است


سپس مهدی شفیعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی همزمانی برگزاری مراسم رونمایی از کتاب "هفت عصر هفتم پاییز" در روز تشییع شهید حججی را تقارن خوبی را توصیف کرد و افزو: نگاه نافذ محسن حججی، بی‌شک مرزهای غرور انسان ایرانی را امتداد داد.


وی ادامه داد: پرتره‌های ایوب آقاخانی از شخصیت‌های ارزشمند تاریخ معاصر ایران همون شهید کشوری، شهید چمران و شهید جهان‌آرا بی‌شک نگاه و پرداخت منحصر به فرد و منظر خاص این هنرمند است.



شفیعی ادامه داد: پرتره‌هایی که توسط ایوب آقاخانی از شخصیت‌های زمان جنگ ارائه شده، دارای نگاهی دقیق و شخصیت‌پردازی با رعایت و حفظ تمام مستندات است لذا او توانسته آثار بسیار ارزشمندی تولید کند که قطعا نمی‌توان به آنها بی‌تفاوت بود.


اکبرلو: برخی هنرمندان نگران مُهر «دفاع مقدس نویس» بر خود هستند


در ادامه مراسم رونمایی از کتاب «هفت عصر هفتم پاییز» منوچهر اکبرلو منتقد تئاتر درباره مجموعه آثار ایوب آقاخانی گفت: مجموعه‌ای که در حال حاضر بر روی آن متمرکز هستیم، سه‌گانه جنگ از ایوب آقاخانی است؛ ضمن آنکه او در برخی از دیگر آثار خود نیز به تناسب موضوع به مقوله جنگ پرداخته است.


وی با بیان اینکه مجموعه کارهای ایوب آقاخانی بسیار اجتماعی است، افزود: او هیچگاه در دوران فعالیت خود از پدیده‌های اجتماعی دور نبوده است؛ به همین دلیل درباره غزه، مهاجرت و ازدواح با غیرایرانیان؛ پدیده مهاجرت افغان‌ها و ... نمایشنامه‌هایی نوشته است.


اکبرلو ادامه داد: ایوب آقاخانی درگیر پدیده‌هایی است که در اطرافش اتفاق می‌افتد و ما آن را "تعهد اجتماعی" می‌نامیم که البته همواره در گروه تئاتر پوشه دیده شده است.


وی گفت: اینکه کاگردانان مختلف متن‌های مختلفی از یک نویسنده را به روی صحنه می‌برند، غنای کار او را نشان می‌دهد و در تمام این سالها شاهد بودیم نمایشنامه‌های ایوب آقاخانی از سوی هنرمندانی همچون امیر دژاکام، حسین مسافر آستانه و ... به روی صحنه رفته است.


این منتقد تئاتر تصریح کرد: در این دوره و زمانه که تئاتر خصوصی و امرار معاش هنرمندان از طریق مردم را شاهد هستیم، پرداختن به موضوعات دفاع مقدسی در تئاتر ریسک بزرگی است؛ ضمن آنکه باید بررسی شود که چرا برخی هنرمندان نگران مُهر «دفاع مقدس نویس» بر خود هستند.


وی با اشاره به اینکه پرداختن به موضوعات دفاع مقدس در هنر شائبه «سفارشی بودن» و «پول فراوان به همراه داشتن» را دارد، تاکید کرد: این وصله‌ها به کسانی که دائما در عرصه تولیدات نمایشی هستند و فعالیت دارند، صادق نیست.


آقاخانی: تئاتر هنری قدرتمند ولی مظلوم است


در ادامه ایوب آقاخانی نیز به عنوان نویسنده و کارگردان «هفت عصر هفتم پاییز» گفت: این جلسه که با حضور افرادی از قشرها و طیف‌های مختلف برگزار شده، نشان‌دهنده فهم مخاطب از این ماجرا و رویکرد است.


وی با تشکر از صدیقه جاویدی به عنوان مدیر انتشارات سیراف که به همت شخصی اقدام به چنین کاری کرده است، ادامه داد: درخشش رحیم نوروزی در این کار قابل ستایش است و من مدیون عشقی هستم که او در این کار گذاشت؛ ضمن آنکه لیلا بلوکات نیز دختری پرتکاپو است که بی هیچ سوالی همکاری در این کار را پذیرفت.


وی همچنین از مهدی شفیعی به عنوان حامی اصلی آثارش در این حوزه یاد و تصریح کرد: اگر پرتره‌های جنگ من متفاوت و قابل اعتناست، به دلیل حمایت‌های بی‌دریغ مهدی شفیعی است که برخلاف مدیران تمام سازمان‌ها و نهادهایی که مسئولیتی در این حوزه دارند و شعار می‌دهند و هیچ حمایتی از هنرمند در این موضوعات نمی‌کنند، در کنار من ایستاد.


آقاخانی با اشاره به حضور یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در این مراسم، گفت: به نمایندگان مجلس و وزیر فرهنگ که شاهد اجرای این نمایش بودند، تاکید کردم که تئاتر از نظر تاثیر اجتماعی، هنر بسیار قدرتمندی است ولی هنوز مظلوم باقی مانده؛ لذا باید آن را بیشتر قدر دانست.


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: فاصله میان مخاطبان با تولیدات هنری دفاع مقدسی باید آسیب‌شناسی شود


در پایان این مراسم نیز محمد اسماعیل سعیدی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس گفت: امنیت و آسودگی خاطر ما به برکت حضور بی‌نام و نشان‌هایی است که امروز برای ما نام و نشان به ارمغان آورده اند.


وی افزود: امروز در قالب کتاب و تئاتر «هفت عصر هفتم پاییز» قطعا گوشه‌ای از اقیانوس دوران دفاع مقدس و جان‌برکفان آن به نسل جوان و مردم ارائه می‌شود.


این نماینده مجلس با اشاره به اینکه هنر ماندگار است، ادامه داد: اگر بتوانیم هنر را در شأن آن گسترش دهیم، قطعا هم بسیاری از مفاهیمی که جزء حلقه‌های مفقوده در جامعه است و هم یک فرهنگ جدید و ماندگار در جامعه ایجاد خواهد شد.


سعیدی با اشاره به اینکه دوران دفاع مقدس، تاریخ مشعشع و نورانی ایران پس از انقلاب اسلامی است، گفت: امیدوارم هنرمندان و مدیران فرهنگی و هنری در کمیسیون فرهنگی مجلس حضور پیدا کنند تا دیدگاه‌ها و نقطه نظرات نسبت به این حوزه مطرح و آسیب‌شناسی شود که چرا میان مردم و آثار هنری تولیدی در حوزه دفاع مقدس فاصله افتاده است.


لازم به ذکر است در آیین رونمایی از کتاب «هفت عصر هفتم پاییز» هنرمندان و مدیرانی همچون حسین مسافر آستانه، رحمت امینی، ناصر آقایی، اتابک نادری، کوروش زارعی، فریبا متخصص و آرام جعفری و نیز اکبری نوری، مرتضی وجداندار و دکتر فعلی حضور داشتند.



بنابر این گزارش؛ مهمانان و مدعوان در این مراسم پوستر کتاب «هفت عصر هفتم پاییز» را امضا کردند و پس از آن به تماشای نمایش آن نشستند.


یادآور می‌شود نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» که بلیت آن در سایت‌های ایران کنسرت و ایران نمایش به فروش می‌رسد، تولید موسسه «پوشه هنر پارس» است و هر شب (بجز شنبه) ساعت 19:45 در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر به روی صحنه خواهد رفت.



انتهای پیام/

ارسال نظر