غارهای آتشفشانی در مریخ، خانه انسانها میشوند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که اولین ساکنان ماه و سیاره مریخ میتوانند در غارهای زیرزمینی که با فعالیتهای آتشفشانی ساخته شدهاند، زندگی کنند. این غارها که با عنوان «لولههای گدازه» نیز شناخته میشوند، میتوانند سرپناهی ایمن برای فضانوردان در برابر تشعشعات کیهانی و برخوردهای شهابسنگ باشند.
متخصصان امیدوارند که این مطالعه به آژانس فضایی اروپا کمک کند تا رویای احداث اولین مرکز قمری خود را تا سال 2030 تحقق بخشند؛ این مرکز میتواند تا سال 2050 هزاران نفر را اسکان دهد.
دو گروه مجزا از دانشمندان در حال تحقیق و بررسی این لولههای گدازهای هستند تا راههای بهرهبرداری از آن را پیدا کنند.
این لولهها در بسیاری از مناطق آتشفشانی زمین نیز یافت میشوند که برای مثال میتوان به هاوایی، ایسلند، کوئینزلند شمالی در استرالیا، سیسیلی و جزایر گالاپاگوس اشاره کرد.
در مطالعات قبلی مشخص شد که این شبکه لولههای زیرزمینی قابل سکونت هستند؛ طول برخی از این لولهها تا 65 کیلومتر هم میرسد. پژوهشگران از دانشگاه ایتالیا برای اولین بار، لولههای گدازهای روی سیاره زمین را با لولههای موجود روی مریخ و ماه مفایسه کردند.
تونل زیرزمینی در لانزاروته، در جزیره قناری
برای این کار، آنها با استفاده از اطلاعات ابزارهای فضایی یک مدل ناحیهای دیجیتالی با رزولوشین بالا ساختند. این مدل نشان داد که تونلهای مذکور توسط اصابت شهابسنگها شناسایی شد. اما نسل بعدی فضاپیماها که توسط دانشمندان دانشگاه تورنتو در حال توسعه است، میتواند با استفاده از رادار محل تونلهای زیرزمینی را پیدا کند.
یافتههای هر دو تیم در کنفرانس علوم نجوم اروپا ارائه شد. دکتر ریکاردو پوزوبون، از دانشگاه پادوای ایتالیا، گفت: «مقایسه لولههای گدازهای زمینی، قمری و مریخی نشان میدهد که نیروی گرانش تاثیر بهسزایی در اندازه این لولهها دارد. طول لولههای گدازهای زمینی 30 متر است اما در محیطهایی با نیروی گرانشی کمتر، مانند مریخ، پهنای این لولهها تا 250 متر نیز میرسد. عرض این تونلها در ماه یک کیلومتر است و طول آنها تا هزاران کیلومتر نیز میرسد».
لولههای گدازهای قرار گرفته در ماه و سیاره مریخ به اندازه کافی بزرگ هستند تا انسانهای به راحتی بتوانند در آنها ساکن شوند.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/