صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
/ روی خط سی‌امین جشنواره موسیقی فجر/

اجرای قطعات محبوب محمدعلیزاده/ آوازهای شالیزار در جشنواره می‌پیچد

محمد علیزاده به همراه گروهش در بخش پاپ سی‌امین جشنواره موسیقی فجر شرکت دارد و هجده قطعه از محبوب‌ترین قطعاتش را اجرا خواهد کرد.
کد خبر : 2159

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از ستاد خبری سی‌امین جشنواره موسیقی فجر، محمد علیزاده معتقد است قطعه «جز تو کی می‌توته عزیز من باشه» یکی از محبوب‌ترین قطعات اوست و این قطعه در جشنواره اجرا خواهد شد. گروه محمد علیزاده روز اول اسفند در دو نوبت ساعت 18:15 و ساعت 21 در برج میلاد به صحنه می‌رود. اجرای این گروه آخرین اجرای جشنواره خواهد بود.


تک‌نوازی پیانو در بخش استعدادهای درخشان


سحر طاهرخانی با تکنوازی پیانو در بخش استعدادهای درخشان جشنواره حضور دارد و روز 28 بهمن ساعت 15 در تالار رودکی به صحنه می رود.


وی درباره قطعه‌هایی که در جشنواره می‌نوازد اظهار کرد: «سونات سکریابین، اپوس ٢٣ در فا دیز مینور را می‌نوازم که ٤ قسمت دارد و این قسمت‌ها از نظر تم ارتباط نزدیکی با هم دارند. این اثر در سال ١٨٩٨ ساخته شده است. یکی دیگر از قطعه‌هایی که در این برنامه می‌نوازم مجموعه اول پرلود‌هاى راخمانینف (اپوس ٢٣) است که در سال ١٩٠٣ تا ١٩٠٤ ساخته شده است.


این نوازنده پیانو درباره جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: «شرکت کردن در این جشنواره برای من بسیار ارزشمند است، به این جهت که مى‌توانم هنرم را به نمایش بگذارم و تجربه‌های مهمى به دست بیاورم. جشنواره فجر در ایران بزرگ و شناخته شده است، اما برای من مهم‌تر از همه مخاطبان این جشنواره هستند.».


اجرای گروه کر هنرستان دختران با قطعات فولکلور


گروه کر هنرستان موسیقی دختران به سرپرستی شهلا میلانی با اجرای قطعات فولکلر ایرانی و خارجی و قطعات اپرایی، امسال در بخش ویژه بانوان جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه می رود.


میلانی درباره تاثیر جشنواره موسیقی بر وضعیت موسیقی در کشور گفت: «موسیقی سبک‌ها و ظرفیت‌های متفاوتی دارد. بعضی از این سبک‌ها به سبب هیجانی که دارند، پر مخاطب‌تر هستند و یا مثلا موسیقی ایرانی به دلیل جایگاهی که در وجود ما دارد در ذهنمان نقش بسته است. اما بعضی از سبک‌ها مثل موسیقی آوازی به نسبت ناشناخته مانده‌اند که اجرای آن در جشنواره‌ها کمک بزرگی به مطرح شدن و آشنایی مخاطب با این سبک‌ها درباره موسیقی‌های فاخر و علمی می کند.».


شهلا میلانی درباره حضور این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: «جوانانی که در گروه ما شرکت کرده‌اند، هنرمندان توانایی هستند. بسیاری از آنها نوازندگان بسیار خوبی هستند و به سازهای مختلف هم تسلط دارند. برخی دیگر نیز در زمینه آوار موفق هستند.».


میلانی همچنین درباره جایگاه موسیقی بانوان در کشور گفت: «سال‌های گذشته شاید فعالان موسیقی بانوان کمتر از حالا بودند اما همان‌ها با جدیت و کوشش فراوان تلاش کردند راه را برای نسل‌های بعدی خود هموارتر کنند و امروزه به کمک اجراهای متعدد به ویژه اجرا در جشنواره‌هایی مثل جشنواره فجر ما شاهد وسیع‌تر شدن فعالیت بانوان در موسیقی هستیم.».


گروه کر هنرستان موسیقی بانوان روز 27 بهمن ماه ساعت 18:15 در فرهنگسرای نیاوران به روی صحنه خواهد رفت. در اجرای این گروه آواز‌های جمعی در قالب گروه 30 نفره اجرا خواهد شد. به علاوه 3 تکخوان و 2 پیانیست گروه را همراهی خواهند کرد.


آوازهای شالیزار در بخش موسیقی نواحی


گروه موسیقی «گیل و آمارد» به سرپرستی و خوانندگی ناصر وحدتی یکی از گروه‌های موسیقی نواحی است که در بخش جنبی این دوره از جشنواره روی صحنه می‌رود.


ناصر وحدتی درباره این اجرا گفت: «ما تقریبا سالی یک کنسرت در تالار وحدت برگزار می‌کنیم. امسال مرداد ماه روی صحنه رفتیم و قصد داشتیم کنسرت بعدی‌مان را بهار سال آینده اجرا کنیم. اما وقتی مسئولان جشنواره برای اجرا از ما دعوت کردند آن را پذیرفتیم تا به سهم خودمان موسیقی گیلان را هم به بزرگ‌ترین رویداد موسیقی کشور یعنی جشنواره موسیقی فجر بیاوریم و در بخش موسیقی نواحی در کنار دیگر گروه‌ها حضور داشته باشیم.»


سرپرست گروه موسیقی «گیل و آمارد» در ادامه اظهار کرد: «اجرای ما در جشنواره دو بخش دارد. در بخش اول اجرایمان موسیقی مقامی گیلان را اجرا می‌کنیم و سازبندی داریم. همه ترانه‌ها و آوازها را با سازهای محلی گیلان تنظیم کرده‌ام و در بخش دوم آوازهای زنان در شالیزار را فقط با سازهای کوبه‌ای اجرا می‌کنیم.».


گروه موسیقی «گیل و آمارد» 28 بهمن ساعت 21 در برج آزادی روی صحنه رفته و قطعاتی از موسیقی استان گیلان را اجرا می کند.


عودهای باستانی می‌نوازند


گروه عود زریاب به سرپرستی مجید ناظم‌پور با بازسازی انواع عود در موسیقی ایرانی در بخش جنبی جشنواره موسیقی فجر شرکت می‌کند. ناظم‌پور درباره اجرا در جشنواره فجر گفت: «این جشنواره برای من مانند یک خانه قدیمی است. اولین اجرای حرفه‌ایم روی صحنه برای جشنواره موسیقی فجر بوده و خود را مدیون آن می‌دانم. مهم‌ترین نکته محک خوردن هنرمندان به خصوص هنرمندان جوان در جشنواره‌های اینچنینی است. در این اجراها اساتید و بزرگان موسیقی حضور دارند و فعالان هنری را نقد می‌کنند و همین امر شاید بزرگترین درسی است که از جشنواره می‌توان گرفت».


ناظم‌پور ادامه داد: «در کنار همه اینها هنرمندان جوان در این جشنواره معرفی می‌شوند. در واقع تمرکز هنرمندان، رسانه‌ها و مخاطبان بر جشنواره موسیقی فجر باعث مطرح شدن افراد شرکت کننده می‌شود. هنرمندان جوان می‌توانند بهترین بهره را از حضور در جشنواره موسیقی فجر ببرند، به تماشای سایر برنامه‌های جشنواره بنشینند و جایگاه خود را بسنجند. همچنین آنها می‌توانند از سایر گروه‌ها درس بگیرند».


در این اجرا که دوشنبه 27 بهمن ماه ساعت 21:30 در سالن رودکی ارائه می شود قطعات قصه فراغ، وداع، راز ساحل و تمدن خراسان از ساخته های مجید ناظم پور و قطعه پرواز گنجشک ساخته منیر بشیر اجرا خواهد شد.


کمانچه‌نوازی حمیدرضا آفریده با ارکستر زهی استونی


ارکستر استونی به رهبری سیگرید کولمان در بخش بین الملل سی امین جشنواره موسیقی فجر به همراه حمیدرضا آفریده نوازنده کمانچه به اجرای برنامه می پردازد.این گروه بیشتر به صورت آنسامبلی زهی از تکنوازان به اجرا می پردازد. در سال 2012، ارکستر برای نخستین بار در افریقای جنوبی نواخت.


ارکستر زهی استونی روز بیست و هفت بهمن ساعت 21 و روز 28 بهمن ماه ساعت 18:15 در تالار وحدت به روی صحنه می رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر