تکلیف بیمهای کارفرما در قبال کارگر چیست؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، کارفرما شخص حقیقی یا حقوقی است که بیمه شدگان به دستور یا به حساب او در محلی که تعیین میکند در قبال انجام کار و دریافت مزد یا حقوق مشغول بهکار میشوند.
بر این اساس، رابطه کارگر و کارفرمایی شکل گرفته و مسئولیتهایی براساس قوانین کار و تامین اجتماعی متوجه وی خواهد بود. طبق ماده ٣٦ قانون تامین اجتماعی، کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان تامین اجتماعی است و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا، سهم بیمه شده را کسر کرده و سهم خود را بر آن افزوده به این سازمان تادیه کند.
در صورتی که کارفرما از کسر حق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود. تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان تامین اجتماعی در مقابل بیمه شده نخواهد بود.
طبق ماده ٣٩ قانون تامین اجتماعی، کارفرمایان میبایست حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد پرداخت کنند.
چنانچه کارفرما مطابق مقررات جاری از ارائه لیست و پرداخت حق بیمه کارگران یا کارمندان خود امتناع کند، بیمه شدگان میتوانند با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی و ارائه مدارک و مستندات دال بر اشتغال در کارگاه مورد نظر ادعای سابقه کنند.
مدارک اخذ شده از متقاضی در کمیته های احتساب سوابق سازمان تامین اجتماعی ارزیابی شده و در صورت اثبات ادعا، سازمان تامین اجتماعی حق بیمه مقرر را مطابق ضوابط راسا محاسبه و از کارفرما مطالبه و وصول می کند.
انتهای پیام/