صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۸ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۴

مناطق سبزکوه و تنگ صیاد چهارمحال به فهرست ذخیره‌گاه زیست‌کره افزوده می‌شود

مناطق حفاظت شده«سبزکوه» و «تنگ صیاد» چهارمحال و بختیاری در بیست و هفتمین نشست برنامه جهانی «انسان و زیست کره» در کشور پاریس، به فهرست ذخیره‌گاه زیست‌کره افزوده می‌شود.
کد خبر : 21546

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، این دانشگاه با هماهنگی وزارت علوم و کمیسیون ملی یونسکو در ایران، همکاری‌های علمی خود را با یونسکو آغاز کرده است.


در چارچوب این همکاری و به استناد مطالعات انجام شده توسط دانشگاه شهرکرد، قرار است در بیست و هفتمین نشست برنامه جهانی «انسان و زیست کره» در هشتم تا دوازدهم ژوئن 2015 مطابق با 18 تا 22 خرداد جاری، از سوی سازمان جهانی یونسکو، این مناطق حفاظت شده به فهرست ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره افزوده شود.


ذخیره گاه زیست کره، مناطق حفاظت شده طبیعی-زیستی بین‌المللی هستند که علاوه بر حفاظت، دستاوردهایی نظیر ارائه سایت‌های مطالعاتی کم‌نظیر به دانشمندان و تجربه مهارت انسان در پشتیبانی از توسعه پایدار را ممکن می‌سازند.


اعلام ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره برای جلوگیری از تغییرات برگشت ناپذیر و بهره‌برداری ناپایدار از منابع طبیعی، در عین نیاز به بهره‌برداری از طبیعت (باتوجه به رشد روز افزون جمعیت) شکل گرفته است.


منطقه حفاظت شده سبزکوه در 150 کیلومتری شهرکرد(مرکز استان چهارمحال و بختیاری) و 30 کیلومتری شهر لُردگان قرار دارد.


این منطقه با مساحت 56 هزار و 308 هکتار در محدوده شهرستان‌های بروجن، لردگان و کیار واقع است.


منطقه حفاظت شده سبزکوه از سال 1365 به دلیل ظرفیت غنی گیاهی و جانوری و توپوگرافی ویژه به عنوان «منطقه شکار ممنوع» تحت حفاظت قرار گرفت و پس از آن در سال 1369 به عنوان «منطقه حفاظت شده» به تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست رسید.


پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد نیز در سال 1349 از طرف شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید و شکار به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع اعلام شد.


تنگ صیاد در سال 1352 با تصویب شورای عالی محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد و در سال 1374 نیز چهار هزار و 372 هکتار از قسمت میانی آن به پارک ملی ارتقا یافت.


منطقه حفاظت شده تنگ صیاد با مساحت 22 هزار و 896 هکتار و پارک ملی تنگ صیاد با مساحت چهار هزار و 372 هکتار جزو مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.


منطقه تنگ صیاد در10 کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع است.


انتهای پیام/

برچسب ها: دانشگاه شهرکرد
ارسال نظر