طرح جدید ژاپن برای تبدیل موج به انرژی الکتریکی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، یک تیم تحقیقاتی از موسسه علم و تکنولوژی اوکیناوا در ژاپن تصمیم دارند اقیانوس را به منبع انرژی تجدیدپذیر و مقرون بهصرفه تبدیل کنند.
در حال حاضر مهندسان اوکیناوا با استفاده از توربینهای زیرآبی از انرژی جریانات اقیانوسی بهره میبرند. حالا گروهی از محققان انرژی جنبشی امواج را مورد هدف قرار دادند. این تیم در حال آمادهسازی برای نصب توربینها در مکانهایی است که انرژی بیشتری وجود دارد.
تسومورو شینتیک، استاد موسسه اوکیناوا، در این باره گفت: «در ساحلهای ژاپن همیشه تتراپاد پیدا میشود»
تتراپاد، ساختارهای بتنی هرمی شکل هستند که برای کاهش نیروی امواج ورودی و جلوگیری از فرسایش سواحل طراحی شده است.
شینتیک قصد دارد این تتراپادها را با توربینهایی جایگزین کند که برای تبدیل انرژی امواج به انرژی الکتریکی طراحی شده است.
وی در ادامه افزود: «30 درصد از سواحل در ژاپن با تتراپاد و موجشکن پوشش داده شدهاند. با استفاده از تنها یک درصد از سواحل ژاپن میتوان 10 گیگاوات انرژی تولید کرد که برابر با 10 نیروگاه هستهای است».
شینتیک و همکارانش در سال 2013 شروع به طراحی توربینهای خود کردند و آن را «مبدل انرژی موج» نامیدند. این توربینها طراحی شدند تا در برابر انرژی امواج بزرگ که توسط توفانهای دریایی تولید میشوند، مقاومت کنند.
تیغههای این توربین با الهام از بالههای دلفین، قوی اما انعطافپذیر طراحی شده است. ساقه یا سطحی که توربین روی آن قرار میگیرد نیز انعطافپذیر و طوری طراحی شده است که خم شود اما نشکند.
به گفته محققان این ساقه مانند یک گل در برابر باد به سمت عقب خم میشود. وقتی دریا آرام باشد، این توربینها کمی بالاتر از سطح آب قرار میگیرند و با امواج آرام نیز کار میکنند. تیغهها با چنان سرعتی حرکت میکنند که ماهیهایی که در توربین گیر بیفتند قادر به فرار هستند.
مهندسان در حال آمادهسازی نصب اولین نمونههای این توربین در اقیانوس هستند.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/