صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۲ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۶

الزام گمرک به جلوگیری از ترخیص کالای فاقد شناسه

معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به راهکارهای وزارت صنعت برای جلوگیری از واردات پوشاک قاچاق گفت: ما معتقدیم که یکی از راه‌های نشت کالای قاچاق به ویژه پوشاک به سرزمین اصلی، مناطق آزاد است.
کد خبر : 214301

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، یدالله صادقی در مورد اقدامات انجام شده در راستای جلوگیری از واردات پوشاک قاچاق گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت دستورالعملی برای اعطای نمایندگی به واردکنندگان پوشاک با چند شرط تنظیم کرد.


معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت افزود: در این دستورالعمل شرط اول این است که شرکت صاحب برند، حکم اعطای نمایندگی را امضا کند و این کار با واسطه انجام نشود.


وی بیان داشت: دومین شرط این دستورالعمل این بود که در 2 سال اول فعالیت نمایندگی، 20 درصد حجم واردات در ایران تولید شود و سومین شرط هم بدین گونه رقم خورد که پس از 2 سال 50 درصد از مقدار تولید پوشاک در ایران توسط نماینده قانونی به بازارهای هدف صادر شود.


صادقی گفت: پیرو این دستورالعمل در حال حاضر حدود 14 شرکت شرایط و دستورالعمل جدید برای واردات پوشاک را پذیرفته‌اند و مراحل ثبت نمایندگی آن‌ها در حال انجام است.


معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت در پاسخ به این سؤال که چه اقداماتی در راستای ورود پوشاک قاچاق از مناطق آزاد به سرزمین اصلی توسط وزارت صنعت انجام شده و آیا این وزارتخانه در این راستا تعاملی با سازمان مناطق آزاد داشته است، گفت: در مورد ورود کالا به مناطق آزاد، باید مسئولان سازمان مناطق آزاد پاسخ دهند اما ما معتقدیم که یکی از راه‌های نشت کالای قاچاق به خصوص پوشاک، مناطق آزاد است.


وی افزود: بنابراین پیشنهادهایی در راستای جلوگیری از واردات پوشاک قاچاق از مناطق آزاد به سرزمین اصلی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تنظیم شد و به دولت ارائه شد که برخی از آنها تصویب و بعضی هم با اصلاحات تصویب شد.


صادقی بیان داشت: از جمله پیشنهادات وزارت صنعت، معدن و تجارت به هیات دولت برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق به سرزمین اصلی ممانعت از ورود کالای همراه مسافر از مناطق آزاد به سرزمین اصلی بود که در نهایت مصوبه منع ورود کالای همراه مسافر از مناطق آزاد جدید تصویب شد.


معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: همچنین یکی دیگر از پیشنهادات وزارت صنعت استقرار گمرک در مدخل‌های ورودی مناطق آزاد بود که در حال حاضر اقداماتی توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران در مناطق آزاد در این رابطه در حال انجام است.


وی بیان داشت: در تفاهمی که بین دفتر نساجی وزارت صنعت با سازمان مناطق آزاد انجام شد، مقرر شد تا مسئولان مناطق آزاد تعرفه مصوب واردات پوشاک را در مناطق آزاد رعایت کنند و در آنجا اجازه ندهند که پوشاک با قیمت ارزان وارد منطقه آزاد شود.


صادقی اظهار داشت: پیش از این ورود کالا به شکل سریالی از مناطق آزاد به سرزمین اصلی حدود 15 درصد تخفیف تعرفه‌ای داشت که با اقدامات انجام شده این رقم به 2 درصد کاهش یافت.


معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد اقدامات انجام شده در رابطه با کد شناسه کالا بیان داشت: کالاهایی که در آئین‌نامه اجرایی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق به ما از طرف دولت ابلاغ شده (کالاهای گروه اول) مشمول درج و نصب کد شناسه است.


وی افزود: گمرک هم موظف است از ترخیص کالای فاقد شناسه جلوگیری کند و اگر کالای وارداتی فاقد کد شناسه کالا باشد سامانه جامع تجارت آن کالا را ثبت نمی‌کند و مراحل تجاری آن توسط بازرگان قابل انجام نخواهد بود.


صادقی افزود: مراحل شناسه رهگیری هم در حال انجام است و مقرر شده تا چند ماه آینده این مهم هم به انجام برسد.


منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر