صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۶ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۶
رئیس قوه‌قضاییه:

ضرورت تشکیل کارگروه ویژه بررسی راهکارهای حقوقی قضایی حمایت از مسلمانان میانمار

رئیس قوه‌قضاییه با محکوم‌کردن جنایات علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار به دادستان کل کشور و دبیرستاد‌حقوق‌بشر دستور داد تا با کمک وزارت‌امورخارجه، کارگروهی ویژه، متشکل از حقوقدانان، برای بررسی راهکارهای اقدامات عملی در سطح کشورهای اسلامی و مجامع بین‌المللی جهت حمایت از مسلمانان میانمار و جلوگیری از گسترش خشونت علیه مسلمانان تشکیل دهند.
کد خبر : 213528

به گزارش روابط‌عمومی قوه‌قضاییه، آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به گسترش خشونت‌ها علیه مسلمانان میانمار، ضمن محکوم کردن این حوادث، تصریح‌کرد: فجایع دلخراشی در میانمار رخ می‌دهد که قلب هر انسان را جریحه‌دار می‌کند. این جنایات با حمایت فردی رخ می‌دهد که جایزه صلح نوبل را دریافت کرده است و انسان با مشاهده چنین حوادثی از نحوه ارزیابی مجامع بین‌المللی برای اعطای این قبیل جوایز متاسف می‌شود.


آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه همین مجامع بین‌المللی در حال حاضر سکوت کرده‌اند، افزود: وقتی می‌بینیم با وجود همه ادعاهای حقوق‌بشری که گوش جهان را کر کرده است، چگونه پیر، جوان، زن و کودک این چنین در گوشه‌ای از جهان تحت شدیدترین برخوردهای غیرانسانی قرار دارند، متحیر می‌شویم.


رئیس قوه‌قضاییه، اقدامات علیه مسلمانان میانمار را مصداق بارز نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت دانست و خاطرنشان‌کرد: مجامع بین‌المللی در برابر گروگانگیری چند نفر در یک کشور، بدترین و شدیدترین تحریم‌ها را وضع می‌کنند، اما در قبال چنین خشونت‌های بی‌پایانی به یک «ابراز تاسف ساده» بسنده می‌کنند.


آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر ضرورت انجام وظیفه سازمان همکاری‌های اسلامی در قبال این جنایات و درخواست از دولت و وزارت امورخارجه کشورمان برای ایجاد تحرک در بین کشورهای عضو این سازمان جهت جلوگیری از ادامه فجایع اخیر در میانمار، به دادستان کل کشور و دبیر‌ستاد‌حقوق‌بشر دستور داد که با کمک وزارت امورخارجه، کارگروهی ویژه متشکل از حقوقدانان برای بررسی راهکارهایی برای اقدام عملی در سطح کشورهای اسلامی و مجامع بین‌المللی جهت حمایت از مسلمانان میانمار و جلوگیری از گسترش خشونت علیه آنان تشکیل دهند.


رئیس قوه‌قضاییه در ادامه گفت: امروز بالاترین ندا و استغاثه «یا للمسلمین» در میانمار به گوش می‌رسد و همه افراد، سازمان‌ها و نهادهای مربوطه وظیفه دارند که به این استمداد در حد وسعشان پاسخ دهند.


با جمع شدن فتنه داعش، برخی به دنبال ایجاد فتنه‌ای جدید در منطقه هستند


آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک پیشرفت‌های جدید در جبهه‌های مقاومت در سوریه و عراق و ابراز امیدواری نسبت به برچیده‌شدن کامل بساط داعش در آینده‌ای نه چندان دور، اظهارکرد: یک گروهک تروریستی که با امکانات برخی کشورهای منطقه در حال تبدیل شدن به جای پایی جدید برای کشورهای سلطه و صهیونیست ها و پدید آمدن یک غده سرطانی دیگر در منطقه بود، خوشبختانه با کمک نیروهای مردمی و مسلح عراق و سوریه و همچنین حمایت های ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در معرض نابودی کامل است.


رئیس قوه قضاییه افزود: آمریکا مدعی بود که نابودی داعش در عراق به بیست سال مبارزه نیاز دارد اما می بینیم که امروز در کمتر از دوسال چگونه نیروهای بسیج مردمی و ارتش عراق و سوریه بساط داعش را جمع کرده اند. حال که برخی حکام فاسد منطقه، سرمایه گذاری های میلیاردی خود را بر باد رفته و رویاهای خود را رو به زوال می بینند، به دنبال فتنه های جدید هستند، اما باید بدانند که هر فتنه ای همانند فتنه داعش جمع خواهد شد و جمهوری اسلامی هم برای صیانت از امنیت خود و هم حمایت از کرامت و امنیت کشورهای مسلمان منطقه در حد توان عمل خواهد کرد و ساکت نخواهد ماند.


باید از رویدادهای اخیر برای رفتارهای آینده با آمریکا عبرت بگیریم


آیت الله آملی لاریجانی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به تلاش های آمریکا برای نقض برجام تصریح کرد: متاسفانه دولت آمریکا با وجود وعده های اولیه، مسیر مخرب و خطرناکی را در پیش گرفته است. آمریکا می خواهد با هزینه جمهوری اسلامی از برجام خارج شود و به همین دلیل اخیرا به سراغ آقای آمانو رفته و بر همین اساس بحث بازرسی مراکز نظامی مطرح شده است؛ بحثی که در هیچ یک از اسناد اعم از برجام یا پروتکل ها به آن اشاره ای نشده و هیچ وجهی ندارد.


رئیس قوه قضاییه گفت: خوشبختانه مسئولان جمهوری اسلامی چه در نیروهای مسلح و چه در وزارت امورخارجه یک صدا و با قاطعیت به این زیاده خواهی ها پاسخ داده اند. لازم است از مقام معظم رهبری نیز که همانند همیشه در قبال سیاست های آمریکا و اذناب آن مواضع قاطع، محکم و مستدلی داشتند تشکر کنیم. ایشان دائما در طول مذاکرات نیز می فرمودند که آمریکا قابل اعتماد نیست و امروز بیش از هر زمان دیگری آن دست چدنی داخل دستکش مخملی که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره می کردند آشکار شده است.


آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی وظایف برجامی خود را انجام داده و مورد تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز قرار گرفته است اما آمریکا از ابتدا بد عهدی کرد، بر لزوم عبرت گرفتن از این رویدادها برای رفتارهای آینده در قبال آمریکا تاکید کرد و گفت: امیدواریم که با صلابت و حضور مردم و همچنین توجه مسئولان، آمریکا بفهمد که هر اقدامی علیه این توافق با عکس العمل قاطع جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد و به آمریکا نیز توصیه می کنیم که در سیاست های سلطه گرانه و عهدشکنانه خود تجدیدنظر کند.


در رساندن پیام عاشورا، از ابزارهای جدید نیز باید استفاده کرد


آیت الله آملی لاریجانی در آستانه حلول ماه محرم، فرارسیدن ماه حزن اهل‌بیت(ع) و شیعیان را تسلیت گفت و اظهارکرد: واقعه عاشورا و حرکت اباعبدالله در این مسیر از جهات مختلف قابل تأمل و بررسی است و همه ما وظیفه داریم که به روشنتر شدن ابعاد و وجوه مختلف این حادثه عظیم کمک کنیم.


رئیس قوه‌قضاییه، بررسی اصل واقعه و پیام‌های آن و همچنین ابلاغ و اجرای پیام‌های حادثه عاشورا را سه امر ضروری برای جامعه و نسل امروز ما دانست و افزود: فهم حوادث و عمل انسانی همانند فهم متون است که این یک بحث فلسفی و هرمنوتیک به شمار می‌رود. در فهم یک متن ممکن است بدلیل اختلاف در پیش‌فرض‌ها، تفسیرهای مختلفی پدید آید. این اتفاق درباره حادثه مهمی نظیر حادثه عاشورا نیز رخ می‌دهد و بر همین مبنا فهم این حادثه و پیام‌های آن نیازمند تحقیقات عمیق است و باید آن را مانند یک متن، بازخوانی کنیم.


آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه مورخین، مجتهدین، فیلسوفان و متکلمان باید به فهم دقیق ابعاد گوناگون حادثه عاشورا کمک کنند، اظهارکرد: نکته بعدی، فهم پیام‌های عاشورا است. این حادثه پیام‌های عظیم و متعددی داشته و خواهد داشت. خون جوشان این قیام عظیم ممکن است هر روز پیامی نو داشته باشد، بنابراین همان‌گونه که فقها در بهره‌گیری از متون روایی و فقهی و فهم آن با تمام مقدمات اصولی، فلسفی و کلامی تلاش می‌کنند، در خصوص واقعه عاشورا نیز باید چنین نگاه مجتهدانه‌ای نسبت به فهم پیام‌های آن وجود داشته باشد.


رئیس قوه‌قضاییه، افزود: حرکات و سکنات سخنان امام علیه السلام در این مسیر به وضوح معنادار بوده است. خطبه‌های امام علیه السلام در مراحل مختلف قبل از روز عاشورا و به خصوص در روز عاشورا، اقامه نماز اول وقت در شدیدترین وضعیت، خضاب محاسن به خون مبارکشان، نحوه مواجهه با حربن یزید ریاحی، واکنش‌های ایشان در زمان شهادت عزیزان و همراهان از جمله فرزند شیرخواره‌شان و بسیاری موارد دیگر در جریان حادثه عاشورا واجد پیام‌های بلند و عمیقی است که لازم است اهل فن و محققان برای فهم این پیام‌ها دست به دست هم دهند تا یک کار مجتهدانه و دقیق در این زمینه انجام شود.


آیت‌الله آملی لاریجانی ابلاغ پیام‌های عاشورا را یکی دیگر از ضروریات دانست و خاطرنشان‌کرد: ابلاغ این پیام‌ها کاری است که خطبا، علما، مداحان در طول تاریخ و بالاتر از همه آنان خود ائمه معصومین(ع) در زمان خود، پس از واقعه عاشورا انجام داده‌اند. ائمه‌اطهار(ع) روایات بسیاری درباره بکاء بر مصائب حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یارانشان دارند و خود اقدام به برگزاری مجالس ذکر مصیبت می‌کردند. همه این اقدامات، طرق ابلاغ پیام‌های عاشورا بوده است، اما رساندن پیام این حادثه بزرگ در عصر حاضر، کار دشواری است، زیرا امروز جوانان، مردان و زنان ما از طریق ابزارهای گوناگون در معرض شدیدترین بمباران‌های تبلیغاتی سوء هستند و این وظیفه همه ما است که علاوه بر روش‌های معمول و تاریخی، با استفاده از همین ابزارهای نو، پیام‌های عاشورا را ابلاغ کنیم.


رئیس قوه‌قضاییه تاکید‌کرد: خطبا و مداحان وظیفه بسیار سنگینی درباره ابلاغ پیام‌های عاشورا بر عهده دارند و بر این اساس باید متانت و صحت اقوال را در منابر خود رعایت و از بیان سخنان غیرمعتبر و بی‌اساس درباره حادثه عظیم عاشورا به شدت خودداری کنند.



نحوه مداحی‌ها و سخنرانی‌ها مطابق با روح تبلیغات اسلامی باشد


آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه مجالس عزاداری باید توام با بیان بینات حادثه عاشورا باشد، بر لزوم تطبیق نحوه مداحی‌ها و سخنرانی‌ها با اصول اساسی و روح تبلیغات اسلامی و قرآنی تاکید کرد و گفت: سومین نکته مهم در خصوص مواجهه ما با حادثه عاشورا، نحوه اجرای پیام‌های عظیم این واقعه است. خوشبختانه در جمهوری اسلامی، بسترهای فوق‌العاده مناسب و آماده‌ای برای اجرای این پیام‌ها وجود دارد. همین که پدران و مادران، فرزندان خود را به مجالس عزای حسینی می‌برند و در محرم و صفر می‌بینیم که بسیاری از افراد با وجود ظاهری که گمان نمی‌رود، اهل عزاداری و تعظیم شعائر باشند در محافل عزاداری حضور می‌یابند و بر مصائب اباعبدالله الحسین(ع) می‌گریند به این معناست که محبت اهل بیت در وجود آحاد مردم ریشه دارد و در این ایام خاص بروز و ظهور می‌یابد؛ باید از این بستر و استعداد خاص برای تبلور پیام‌های عاشورا و اجرای آنها استفاده شود؛ گرچه معتقدیم که پیام‌های این حادثه بزرگ، جهانی است.


رئیس قوه‌قضاییه، ایثار، شجاعت و اخلاص در راه حق تعالی را از بیّنات و امور واضحه حادثه عاشورا دانست و با تاکید بر لزوم بیان و اجرای صحیح این ارزش‌های والا، تصریح‌کرد: در میان اهل‌بیت(ع) برای حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) خصایصی ذکر شده است. گرچه ائمه معصومین (ع) «کُلّهُم نورٌ واحِد» هستند، اما وقتی ویژگی‌هایی برای یک امام ذکر می‌شود، به این معناست که این ویژگی‌ها در عصر و زمانه آن امام، ظهور یافته است. در مورد امام‌حسین(ع) وقتی اخلاص در عمل با شهادت عملی توام می‌شود، این خصیصه مهم ظهور می‌یابد و در همه هستی وضعیتی رخ می‌دهد که گفته شده است تمام عوالم بر مظلومیت حضرت سیدالشهدا(ع) گریسته‌اند.


آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه شکافتن ابعاد مختلف حادثه عاشورا و ابلاغ و اجرای پیام‌های آن موجب ارتقای روحی و تکامل انسان می‌شود، ابراز محبت به اهل‌بیت(ع) را دارویی شفابخش توصیف کرد و گفت: امیدواریم نسبت به بهره‌مندی از معارف و معنویات ماه محرم غفلت نورزیم و از همه مواهب معنوی این ماه بهره‌مند شویم.


بر اساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر