صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۲ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۶
در اولین همایش مجمع سفیران بازنشستگان عنوان شد؛

۲۵ درصد جمعیت ایران تا دو دهه آینده سالمند می‌شود

معاون اداری مالی صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه مصرف غذای ناسالم و فقر حرکتی، مهمترین علل بیماری‌های مختلف در انسان است، گفت: بازنشستگان سفیران ورزش و تغذیه سالم در جامعه هستند.
کد خبر : 213481

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از صندوق بازنشستگی کشوری، محمدرضا ترابی در اولین همایش مجمع سفیران بازنشستگان افزود: زندگی سالم و شاد با حفظ وزن متناسب با قد، تغذیه سالم، ورزش و شادابی، فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی، سواد رایانه‌ای و معنویت حاصل می‌شود.


وی با اشاره به اینکه حفظ سلامت و شادابی بازنشستگان وظیفه‌ای ملی، فرادستگاهی و مسئولیتی اجتماعی است، بیان کرد: صندوق بازنشستگی کشوری سبک زندگی سالم و مراقبت‌های تغذیه‌ای در دوران بازنشستگی که بیشترین نقش در حفظ و ارتقای سلامتی بازنشستگان دارد را در اولویت برنامه‌های اجتماعی خود قرار داده است. صندوق بازنشستگی کشوری با هدف اشاعه فرهنگ صحیح تغذیه، حفظ تندرستی و افزایش طول عمر بازنشستگان در سراسر کشور با همکاری خود بازنشستگان که سفیران تغذیه سالم هستند دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی برگزاری می‌کند.



معاون اداری مالی صندوق بازنشستگی کشوری گفت: در دوران سالمندی، تغییرات فیزیولوژیکی در بدن به وجود می آید از این رو نیازهای تغذیه‌ای و الگوی دریافت غذایی و فعالیت‌های فیزیکی و انجام ورزش‌های متناسب در این دوران بیشترین نقش را در حفظ و ارتقای سلامتی دارد.



رئیس انجمن آلزایمر ایران نیز در این همایش با بیان اینکه در جهان چند میلیون نفر به بیماری آلزایمر مبتلا هستند، گفت: صندوق بازنشستگی در سال‌های اخیر دوره‌های آموزشی مناسبی برای جلوگیری از آلزایمر برگزار کرده است در صورتی که در گذشته وقتی فردی بازنشسته می‌شد سازمان‌ها چنین توجه‌ای به آن نداشتند اما اکنون سفیران آلزایمر در بیشتر استان‌ها حضور دارند. امید است با چنین فعالیت‌هایی از بیماری‌های دمانس و آلزایمر و هزینه‌های درمانی کاسته شود.



در ادامه این جلسه نیز معصومه صالحی با بیان اینکه تا دو دهه آینده ۲۵ درصد جمعیت ایران سالمند خواهند شد، افزود: پنج استان با همکاری صندوق بازنشستگی کشوری، دانشگاه علوم پزشکی و استانداری دارای انجمن آلزایمر شدند و تا پایان امسال ۱۸ استان دیگر نیز انجمن در آن‌ها دایر می‌شود با فعالیت این انجمن‌ها سعی بر نهادینه شدن آموزش‌های پیشگیری از آلزایمر در کشور است تا کاهش هزینه‌های کلان اقتصادی و کاهش میزان ابتلا به این بیماری را شاهد باشیم.



زهرا عبداللهی، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این همایش گفت: طبق پژوهش‌های صورت گرفته بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان‌ها، دیابت و اضافه وزن شیوع بیشتری در بین مردم دارند و۶۴ درصد زنان و ۵۴ درصد مردان کشور چاق هستند.



عبداللهی مدیرکل بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش افزود: ۷۰ درصد علت مرگ‌ و میر در دنیا بیماری‌های غیر واگیر است. ۸۸ درصد مردم ریز فاکتور تغذیه ناسالم را دارند که روند هشداردهنده‌ بیماری غیر واگیردار و اضافه‌وزن را به دنبال دارد.



وی با اشاره به اینکه روغن، قند و شکر بالاتر از حد لازم در کشور مصرف‌شده و مصرف میوه، سبزی، شیر و لبنیات کمتر از نیاز هر فرد است، افزود: نتیجه این تغذیه شیوع اضافه‌ وزن و چاقی در کشور است؛ همچنین مصرف نمک در ایران دو برابر مصرف جهانی نمک است بنابراین باید الگوی غذایی روزانه به گونه‌ای باشد که بیش از پنج گرم نمک مصرف نشود حال آنکه فقط در هر قرص نان سه گرم نمک موجود است.



عبدالهی گفت: مردم کشور مان شیر و لبنیات کم‌مصرف می‌کنند ولی سرانه مصرف نوشابه‌های گازدار ۴۲ لیتر در سال است که مهم‌ترین آن اختلال در جذب کلسیم است که یک ریز فاکتور مهم برای بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان است.



مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بابیان اینکه بین ۲۵ تا ۳۵ سالگی سه درصد کلسترول بالا را داریم، گفت: در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله کشور ۱۹ درصد فشارخون بالا وجود دارد به طوری که از هر پنج ایرانی، یک نفر دچار مشکل فشارخون بالا است.



انتهای پیام/

ارسال نظر