صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۱ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۶
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) عنوان کرد:

10تا 12 میلیون ایرانی در فقر مطلق به‌سر می‌برند

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به طرح شعار «ریشه‌کنی فقر مطلق در دولت دوازدهم» توسط رئیس‌جمهور، گفت: حدود 10 تا 12 میلیون نفر از افراد جامعه در فقر مطلق به سر می‌برند.
کد خبر : 213017

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از کمیته امداد امام خمینی(ره)، سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد در برنامه نگاه یک با اشاره به اینکه اقشار مختلفی تحت حمایت این نهاد قرار دارند، گفت: دانش آموزان مهم‌ترین قشر تحت حمایت کمیته امداد هستند چرا که نمی‌خواهیم فقر به فرزندان نیازمندان به ارث برسد.


افزایش ۳۰ درصدی کمک‌های مردمی در جشن عاطفه‌ها


وی با اشاره به اینکه ورود دانش آموزان محروم به سال تحصیلی جدید هزینه‌هایی به خانواده‌های نیازمند تحمیل می‌کند، گفت: کمیته امداد برای تامین لوازم تحصیلی دانش آموزان هر ساله برنامه ویژه‌ای دارد اما این اقدامات در دو سال اخیر تقویت شده است. بسته‌های تحصیلی مورد نیاز با توجه به پایه تحصیلی دانش آموزان تهیه و پیش از بازگشایی مدارس در اختیار آنها قرار می‌گیرد.


فتاح با بیان اینکه لوازم تحصیلی مورد نیاز دانش آموزان در جشن عاطفه‌ها با دست پرمهر مردم در قالب کمک‌های نقدی و غیر نقدی تهیه می‌شود، افزود: ۲۳ و ۲۴ شهریور ماه مرحله نخست این جشن در سطح ملی برگزار شد که آمارهای اولیه نشان می‌دهد که حجم کمک‌های مردم در جشن عاطفه‌ها نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است.


رئیس کمیته امداد ادامه داد: مرحله دوم جشن عاطفه‌ها با توزیع پاکت میان دانش آموزان در مدارس آغاز می‌شود. در این مرحله خانواده هر دانش آموز با توجه به توانایی مالی خود به دانش آموزان محروم کمک می‌کنند. این بخش از کمک‌ها در اختیار اولیای مدارس قرار می‌گیرد تا میان دانش آموزان نیازمندان همان مدرس توزیع شود.


کوچک سازی در کمیته امداد ادامه دارد


وی درباره فروش ساختمان سوهانک و دریافت پول آن توضیح داد: این ساختمان به دولت فروخته و قرار داد فروش امضا شده و مصوبه دولت را هم دریافت کرد. اکنون در حال سیر مراحل اداری است. کمیته امداد این ساختمان را کامل تخلیه کرد و به زودی به دولت تحویل داده و پول حاصل از آن دریافت می‌شود.


فتاح در پاسخ به این سوال که آیا کوچک سازی در کمیته امداد ادامه خواهد یافت، توضیح داد: حجم بدنه این نهاد نسبت به دو سال گذشته ۲۰ درصد کاهش یافته است و از این محل ۸۰ میلیارد تومان صرفه جویی شده که تبدیل به خدمت شده است.


وی افزود: البته این موضوع باید در همه قوا انجام شود چرا که هم اکنون ۹۵ درصد از درآمدهای دولت صرف هزینه‌های جاری می‌شود. در کمیته امداد به روش علمی تلاش می‌شود هزینه‌های جاری کاهش یابد. برای این کار برخی از فعالیت‌ها از طریق مراکز نیکوکاری، طرح اکرام ایتام و محسنین به مردم واگذار شده است.


کمیته امداد از شائبه فعالیت‌های سیاسی مبراست


رئیس کمیته امداد درباره فعالیت‌های سیاسی کارکنان این نهاد نیز با طرح این سوال که آیا کسی خبری از دخالت سیاسی کمیته امداد شنیده است، گفت: پس از انتخابات در نخستین دیدارم با رئیس جمهوری، وزیر کشور خطاب به آقای روحانی اعلام کرد که «شهادت می‌دهم هیچ گونه گزارشی از دخالت کمیته امداد در انتخابات گزارش نشده است.»


فتاح با اذعان به اینکه در انتخابات مجلس شورای اسلامی ۹۰ نفر از کارکنان کمیته امداد در سطوح مختلف به دلیل ناآگاهی مرتکب تخلفاتی شدند، تصریح کرد: در ابتدا تصمیم به اخراج این کارکنان گرفتم اما با وساطت نمایندگان و مسئولان استانی فقط ١٧ نفر اخراج شدند.


وی با اشاره به اینکه کمیته امداد به عنوان یک نهاد انقلابی زیر نظر ولی فقیه فعالیت می‌کند، افزود: با توجه به این گفته امام خمینی (ره) مبنی بر «هیچ ثوابی بالاتر از کمک به محرومان نیست» نباید کارکنان این نهاد با انجام فعالیت‌های بی ارزش منزلت خود را کاهش دهند.


٣٣٠ هزار دانش آموز و ٧٢ هزار دانشجو تحت حمایت کمیته امداد


فتاح با بیان اینکه تمامی سه میلیون مددجوی تحت حمایت کمیته امداد از بیمه درمان، تکمیلی و حوادث برخوردارند، افزود: سال گذشته ٤٠٠ میلیارد تومان برای درمان افراد تحت حمایت هزینه شد این در حالیست که بیمه پایه کمیته امداد تمام هزینه‌های درمان مددجویان را ١٠٠ درصد تامین می‌کند.


رئیس کمیته امداد با اشاره به بودجه شش هزار میلیارد تومانی کمیته امداد برای کمک به نیازمندان گفت: از این رقم هزار و ٤٠٠ میلیارد تومان کمک‌های مردمی است که در قالب ١٨ نوع خدمت برای حل مشکل نیازمندان هزینه می‌شود.


وی با بیان اینکه زمینه ادامه تحصیل ٣٣٠ هزار دانش آموز و ٧٢ هزار دانشجو با حمایت کمیته امداد فراهم شده است، افزود: اگر از این افراد حمایت نمی‌شد از تحصیل باز می ماندند و برای با سوادی این افراد باید هزینه مضاعفی صرف می‌شد. بر همین اساس کار کمیته امداد پیشگیری از آسیب‌های پیچیده‌تر است.


ساخت ۲۰هزار مسکن برای مددجویان در سال ۹۵


فتاح با اشاره به اینکه کمیته امداد با پرداخت سالانه ٩٠ هزار فقره جهیزیه زمینه ازدواج افراد نیازمند را فراهم می‌کند، افزود: سال گذشته ٢٥٠ میلیارد تومان برای جهیزیه دختران و پسران تحت حمایت و همچنین زنان سرپرست خانوار هزینه شد.


رئیس کمیته امداد با بیان اینکه ٣٠٠ میلیارد تومان سال گذشته برای تامین مسکن نیازمندان هزینه شد، گفت: علاوه بر تحویل٢٠ هزار مسکن مددجویی در شهرها و روستاها به مددجویان تحت حمایت، ٥٠ هزار مورد بازسازی و تعمیر مسکن هم انجام شد.


وی با بیان اینکه عمده اعتبارات کمیته امداد برای پرداخت مستمری مددجویان هزینه می‌شود، افزود: از ابتدای امسال با مصوبه مجلس و همکاری دولت مستمری مددجویان سه برابر شد. افزایش یارانه و مستمری مددجویان تاکنون چهار هزار میلیارد تومان برای دولت بار مالی ایجاد کرده است.


علت عمده خروج افراد از چرخه حمایتی کمیته امداد خودکفایی است


وی با اشاره به کاهش ١٠ درصدی جمعیت تحت حمایت کمیته امداد در سال گذشته عنوان کرد: با توجه به برنامه پنج ساله ششم، کمیته امداد و سازمان بهزیستی موظف شدند که هر ساله ١٠ درصد از جمعیت تحت حمایت خود را کاهش دهند. این اقدام سال گذشته برای نخستین بار انجام شد. علت عمده خروج افراد از چرخه حمایتی کمیته امداد نیز خودکفایی بود.


فتاح با بیان اینکه سال گذشته به ١٠٢ هزار مددجوی تحت حمایت هزار و ٤٠٠ میلیارد تومان وام اشتغال پرداخت شد، گفت: این تعداد اشتغال زایی در سامانه دولت ثبت شده که شکست در این زمینه بسیار پایین بوده است.


رئیس کمیته امداد در ارتباط با چگونگی شناسایی افراد نیازمند توضیح داد: بخشی از این شناسایی، خود اظهاری است. این در حالیست که کمیته امداد در سراسر کشور و تمامی روستاها حضور دارد. بخشی هم با معرفی مسئولان، ائمه جمعه و جماعت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مورد حمایت این نهاد قرار می‌گیرند که البته بعد از معرفی این افراد، با تشکیل پرونده نیازمندی آنها توسط مددکاران بررسی می‌شود. هم اکنون نیز شناسایی افراد نیازمند در مناطق محروم با ضریب هشت و ٩ در اولویت کاری کمیته امداد است.


خروج ۳۵هزار خانوار مددجو با اصلاح قانون زندان


وی با اشاره به اینکه ٣٥ هزار خانوار با سرپرست زندانی تحت حمایت کمیته امداد هستند، گفت: یکی از موضوعاتی که موجب ایجاد مشتری برای کمیته امداد می‌شود زندانی شدن سرپرست خانوار است. این موضوع را به اطلاع آیت الله لاریجانی، رئیس قوقه قضاییه هم رسانده‌ام. قانون در این مورد باید اصلاح شود. خانواده زندانیان اگر تحت حمایت قرار نگیرند دچار آسیب می‌شوند البته با همکاری ستاد دیه به دنبال آزادی سرپرست زندانی جرائم غیر عمد هستیم تا با این اقدام، یک خانواده از چرخه حمایتی خارج شود.


امتیازات کمیته امداد نسبت به خیریه‌ها


فتاح در ادامه با بیان اینکه کمیته امداد خیریه‌ها را رقیب خود نمی‌داند از نحوه نظارت بر فعالیت آنها انتقاد کرد و گفت: مساله این است که خیریه‌ها چطور مجوز دریافت می‌کنند، هم اکنون صدور مجوز به صورت موازی توسط چند دستگاه انجام می‌شود این در حالیست که مشخص نیست کدام دستگاه باید بر تخلفات موسسات خیریه نظارت کند. در این زمینه ضابطه خاصی وجود ندارد.


رئیس کمیته امداد با بیان اینکه همکاری با خیریه‌ها در برنامه این نهاد قرار دارد، گفت: البته کمیته امداد اختیاراتی دارد که خیریه‌ها از آن محروم هستند به عنوان مثال معافیت سربازی برای فرزندان ذکور خانواده در صورت طلاق و یا محروم بودن از نعمت پدر از لحاظ قانونی برای کمیته امداد وجود دارد. همچنین با توجه به محدود بودن دامنه جغرافیایی خیریه‌ها، کمیته امداد در توزیع کمک‌های مردم می‌تواند عدالت بیشتری داشته باشد و بر همین اساس هم افزایی و همکاری با خیریه‌ها در برنامه این نهاد قرار دارد.


تعریف فقر مطلق بار سیاسی به همراه دارد


فتاح با اشاره به یکی از برنامه‌های دولت دوازدهم مبنی بر ریشه کنی فقر مطلق گفت: از آقای روحانی بابت اینکه این شعار را نه در زمان رقابت‌های انتخاباتی بلکه پس از پایان انتخابات اعلام کردند تشکر می‌کنم. به نظر می‌رسد در طول انقلاب اسلامی ایران چنین شعاری نداشتیم هر چند انقلاب اسلامی برای تحقق همین هدف شکل گرفت. اما آقای دکتر روحانی با شجاعت چنین شعار مهمی را دوباره مطرح کردند. کمیته امداد از این شعار بسیار استقبال می‌کند چون دقیقا به ماموریت این نهاد مربوط می‌شود.


وی افزود: بسیار مطلوب است دولت موفق به تحقق این شعار شود. تعیین تعریفی از فقر مطلق در کشور بسیار سخت شده است چون اگر بخواهیم تعریف دقیقی ارائه کنیم همراه با بار سیاسی خواهد بود. وزارت تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی باید تعریف دقیقی از فقر مطلق ارائه کند و طبق قانون اساسی چتر حمایت خود را بر سر همه مردم کشور بگستراند.


وی با اشاره به این گفته دکتر نهاوندیان مبنی بر اینکه هم‌اکنون ۱.۵ دهک جامعه - ۱۰ میلیون تا ۱۲ میلیون نفر- در فقر مطلق به سر می‌برند، گفت: به نظر من هم این رقم درست است. البته اگر بخواهیم سطح رفاه مردم را خیلی بالا ببریم این عدد خیلی بیشتر خواهد شد حتی تا ۱۶ یا ۲۰ میلیون نفر هم افزایش خواهد یافت. بنابراین بستگی دارد که برای مردم چه امکاناتی در نظر گرفته شود. ما نیز برای تحقق این شعار رئیس جمهوری کمک خواهیم کرد.


فتاح با بیان اینکه نظام اسلامی ایران از بدو انقلاب اسلامی برای ریشه کنی فقر تلاش کرده است، گفت: من هر هفته به نقاط دور دست کشور که شاید کمتر مسئولی رفته باشد سفر می‌کنم. روستاهای کرمان، کهنوج و سیرجان را در هفته پیش بازدید کرده‌ام. هر جا می‌روم مردم برق، آب سالم و بهداشتی، تلفن و اداره پست دارند که این نشان دهنده اقدامات انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته است.


لزوم اصلاح پرداخت یارانه‌ها


وی بر لزوم اصلاح پرداخت یارانه تاکید کرد و گفت: درست نیست یارانه به همه مردم پرداخت شود. البته دولتمردان نیز با این موضوع موافق هستند. مساله این است چرا ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار یارانه‌ها را هزینه می‌کنیم. پیشنهاد می‌دهم واریز یارانه‌ها به کمیته امداد واگذار شود تا یارانه‌ها به درستی میان نیازمندان توزیع شود.


رئیس کمیته امداد درباره اقدامات این نهاد برای اشتغال مددجویان تحت حمایت گفت: برای اشتغال ابتدا باید جامعه هدف به خوبی شناسایی شود. منظور از جامعه هدف محصلان، زنان سرپرست خانوار و ‌یا سالمندان نیست چون این افراد وظایف مهمتری برعهده دارند یا توانایی انجام کار ندارند. هم اکنون ۷۰۰هزار سالمند بالای ۶۵ سال تحت حمایت کمیته امداد قرار دارد که توانایی اشتغال را ندارند.


پرداخت ۱۴۰هزار وام اشتغال به مددجویان در سال ۹۶


وی افزود: پس از شناسایی و ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای لازم به مددجو، وام اشتغال به او پرداخت می‌شود. امسال با افزایش اعتبار اشتغال زایی به حدود ۱۴۰ هزار مددجو تحت حمایت وام پرداخت می‌شود.


وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی کمیته امداد این است که به مددجویان ماهیگیری را آموزش دهد، گفت: هر وام اشتغالی که به فرد تحت حمایت پرداخت شود در نهایت منجر به خروج یک خانواده از چرخه حمایتی این نهاد می‌شود.


کمیته امداد مسئول رسیدگی به همه آسیب‌های اجتماعی نیست


رئیس کمیته امداد درباره اقدامات این نهاد برای کودکان کار توضیح داد: اگرچه وجود کودکان کار در جامعه یک آسیب اجتماعی است اما کمیته امداد مسئول رسیدگی به همه آسیب‌ها مانند معتادانی که صندوق های صدقه را مورد دستبرد قرار می‌دهند، نیست. چرا باید اجازه ‌دهیم در جامعه ما معتاد متجاهر وجود داشته باشد.


فتاح درباره افزاش خدمات به مددجویان تحت حمایت کمیته امداد گفت: این نهاد عمق خدمات را افزایش خواهد داد به طوری که اگر خدمات درمانی به بیمار ارائه می دهیم به گونه‌ای باشد که مددجو مشکلی غیر از بیماری نداشته باشد. من دست مردم را می‌بوسم چرا که در انجام کار خیر از برخی مسئولان پیشی گرفته‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر