صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۸ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۴
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری:

اجتهاد پویا نقش تعیین کننده‌ای در بازخوانی نقش زنان در جامعه دارد

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه در دنیای امروز بعضی از گزار‌ه‌های دینی برای زنان پاسخگو نیست، گفت: اجتهاد پویا نقش تعیین کننده‌ای در بازخوانش نقش زنان در جامعه دارد.
کد خبر : 21299

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شهیندخت مولاوردی شب گذشته در مراسم دیدار جمعی از بانوان فرهیخته با حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی با بیان اینکه در دنیای امروز برخی از گزاره‌های دینی برای زنان پاسخگو نیست، گفت: این گزاره‌ها متناسب با زمان خودش بوده و در حال حاضر چالش های زیادی با دنیای مدرنیته به وجود آورده است.
وی افزود: اگر این تعارضات دینی مورد توجه محققان حوزه دینی قرار نگیرد، در این شرایط پیش بینی می‌شود عوامل دین گریزی جوانان فراهم شود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تاکید کرد: امام خمینی (ره) به عنوان یک اسلام شناس بزرگ با تاکید بر نقش بانوان در خانواده رافع بسیاری از این چالش‌ها بودند.
وی گفت: یکی از ابعادی که می‌توان با توجه به افکار و اندیشه‌های امام خمینی (ره) در حوزه زنان بیان کرد، تاثیرگذاری زمان و مکان در فقه پویا است.
مولاوردی افزود: حکومت پهلوی در طرحی با عنوان نوسازی، کارهای اصلاحی مختلفی انجام داد اما زنان جامعه ایران به دلیل نگاه سنتی و مذهبی با این نوسازی‌ها همراه نشدند.
وی گفت: این زنان همان کسانی بودند که در انقلاب حضور یافتند و به فرمان امام خمینی(ره)، پا به پای مردان در مبارزه با حکومت پهلوی و پس از انقلاب هم در جامعه حضور پیدا کردند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: رمز پویایی انقلاب در تطابق احکام و هنجارهای با قوانین جامعه است.
وی گفت: تاکید امام بر شناخت و موضوعات و مصالح حکومت، درک صحیح از واقعیت‌های جامعه اهمیت این موضوع را نشان می‌دهد.
مولاوردی ادامه داد: تاکید امام خمینی (ره) به حضور زنان در جامعه را می توان به دفاع ایشان از حضور آنان در عرصه های مختلف اجتماعی سیاسی جامعه دید.
وی با اشاره به مخالفت امام خمینی(ره) در تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها افزود: امام خمینی (ره) همان امامی است که با لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی مخالفت کردند، اما با توجه به تغییرات بنیادی که پس از انقلاب در جامعه رخ داد، ایشان چرخش دیدگاه داشتند، دیدگاهی که بعد از انقلاب تاکید بر حضور زنان در عرصه‌های مختلف داشت.
وی افزود: در حال حاضر فرصت مناسبی است که با گذشت 26 سال از رحلت ایشان میزان تحقق نگاه امام به زنان و فاصله موجود در جامعه را ارزیابی کنیم.
معاون امور زنان ریاست جمهوری ادامه داد: ما می‌توانیم از راه مطالعه نظرات امام خمینی(ره) به فاصله‌ای که با اندیشه‌های ایشان داریم، پی ببریم.
مولاوردی با اشاره به موضوع طلاق و افزوده شدن شروط ضمن عقد گفت: این موضوع به عنوان یکی از کمک ها و الطاف امام خمینی(ره) نسبت به زنان است.
وی گفت: این یکی از نمونه تعبیرهای روشنگرانه امام خمینی (ره) نسبت به زنان است.
وی با بیان اینکه امروزه بیش از گذشته شاهد نقش زنان در جامعه هستیم گفت: امروز زنان پا به پای مردان در تامین نیازهای خانواده تلاش می کنند.
معاون امور زنان ریاست جمهوری تاکید کرد: توجه به عنصر زمان و مکان در عصر حاضر می تواند مورد توجه محققان دینی در پاسخ به دیدگاهی باشد که اسلام را عامل مظلومیت زن مسلمان معرفی می کند.
مولاوردی افزود: امام خمینی(ره) با دخالت دو عنصر زمان و مکان راه را برای توانمند ساختن زنان گشودند.


انتهای پیام/

ارسال نظر