صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۹ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۴
رئیس سازمان غذا و دارو:

شورای عالی سلامت غذایی به ریاست رئیس جمهوری تشکیل می‌شود

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قرار است برای اصلاح ایرادهای پخت نان، طرحی استخراج و در شورای عالی سلامت غذایی که به ریاست رئیس جمهوری تشکیل می‌شود به عنوان مصوبه نهایی ارتقای کیفیت نان عملیاتی شود.
کد خبر : 21297

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو درباره ارتقای کیفیت نان اظهار کرد: اگر چه این موضوع مساله‌ای زمانبر است و با فعالیت یکی دو ماهه و حتی یک‌ساله قابل انجام نیست اما با برنامه‌های خوبی که برای عملیاتی کردن این طرح در دستور کار قرار دادیم قطعا به نتایج خوبی خواهیم رسید.


دیناروند همچنین یکی از دشواری‌های برنامه ارتقای کیفیت نان را علاقه زیاد مردم کشور به نان سنتی برشمرد و اظهار کرد: حدود 12 سالی می‌شود که سیاست دولت در راستای توسعه نان صنعتی قرار گرفته است و ادله علمی هم می‌گوید کیفیت نان صنعتی بهتر و ضایعاتش نیز کمتر از نان سنتی است و این نان برای سلامت مردم بهتر است اما به همان دلیل که گفته شد موفقیت چندانی در این خصوص به حاصل نشد لذا به این نتیجه رسیدیم که باید نان‌های سنتی را اصلاح کنیم.


رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه کمیته‌ای متشکل از دست اندر کاران این حوزه اعم از نانواهای سنتی، سندیکا و اصناف مربوطه و چهره‌های دانشگاهی و علمی به همین منظور تشکیل دادیم، تصریح کرد: قرار است از بین موضوعات مطالعه شده و مستند موجود، طرحی استخراج و در شورای عالی سلامت غذایی که به ریاست دکتر روحانی تشکیل می‌شود به عنوان مصوبه نهایی ارتقای کیفیت نان مورد استفاده عملیاتی قرار گیرد.


دیناروند افزود: در این صورت با برنامه‌ای 5 ساله ضمن آنکه شیوه پخت را تغییر داده می‌شود، نظارت‌ها بر آن را نیز گسترش می‌دهیم؛ افزایش کیفیت آرد، حذف کامل جوش شیرین، جلوگیری از حرارت مستقیمی که به نان می‌رسد، کنترل دمای پخت خارج از اندازه مجاز، باقی مانده سوخت فسیلی بر روی نان و ازدیاد زمانی که برای به‌اصطلاح ور آمدن خمیر در نظر گرفته می‌شود و مهمتر از همه در نمک بیش از حدی که در نان وجود دارد و ایرادهای دیگری که در این فرآورده‌ها وجود دارد بازنگری‌هایی صورت خواهد پذیرفت.


وی با تاکید مجدد بر ضرورت ارتقای کیفیت نان افزود: 5 گرم از 5،12گرم سرانه مصرف نمک کشور که حدود 5،2 برابر استاندار مطلوب است، متعلق به نمک موجود در نان است که امیدواریم با اجرای طرح یادشده بتوانیم این مقدار را به 2 گرم کاهش دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر