صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۰ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۶
تازه‌های نشر دانشگاه آزاد اسلامی

تالیف کتاب «واکاوی جریان فتوت از آغاز تا پایان قرن هفتم هجری» از سوی واحد ماکو

دکتر معصومه درسار از استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی ماکو یک جلد کتاب با عنوان «واکاوی جریان فتوت از آغاز تا پایان قرن هفتم هجری» تالیف کرد.
کد خبر : 212889

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، کتاب «واکاوی جریان فتوت از آغاز تا پایان قرن هفتم هجری» از سوی انتشارات فرهوش تهران به چاپ رسیده است.


کتاب حاضر به صورت تفصیلی به جریان فتوت می‌پردازد که در معنی آن آمده است که «فتوت پدیده‌ای اجتماعی است و منعکس کننده احوال و اوضاع اجتماعی و اقتصادی و به نوعی واکنش در برابر وضع موجود است.


در قسمتی در این کتاب آمده است: «جریان فتوت بسان سایر پدیده­‌های اجتماعی از سابقه ادعایی دور و درازی برخوردار است و به همان نسبت نیز درباره آن اغراق­‌ها و یا تعریف و تمجید­هایی صورت گرفته است و اما همان نیز از ابهام فراوان برخوردار است.


از طرفی فتوت طیف وسیعی از معانی دینی و سکولار و همچنین اخلاق نظری و عملی و یا ادعای نظامی و یا سیاسی را دربر می­‌گیرد که در مقطعی بنا بر شرایط اجتماعی و سیاسی، گونه‌ای از آن تجلی کرده است.


در قرآن، احادیث و روایاتی که از رسول خدا و صحابه درباره فتوت نقل می­‌شود چهره دینی و روحانی فتوت برجسته است.


این برجسته‌سازی کلیشه‌ای و ادعای آن سابقه دور و دراز با واقعیات موجود شاید چندان همخوانی نداشته باشد. از طرفی نویسندگان اهل فتوت علاوه بر برجسته‌سازی خاص، در مواردی با اتکا به داستان­ها و موضوعات غیر واقعی، به پیچیدگی درک درست فتوت افزوده اند.


حال با اینکه این تحقیق بنا دارد که با اتکا به منابع متعدد و با رویکرد تاریخی و با بررسی آن در یک سیر تاریخی، به آن بپردازد تا کیفیت ایجاد و زمینه­‌های ظهور و عوامل تداوم آن روشن شود به‌گونه‌ای که کلیت تاریخی آن تا حدی از پرده ابهام بیرون آید.



انتهای پیام/

ارسال نظر