صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۱۳ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۴
در دیدار با جمعی از بانوان فرهیخته

سیدحسن خمینی: اینکه زنان را به خاطر مستحسنات ذهنی از عرصه‌های مجاز محروم کنیم، نقصان در دین است

یادگار امام(ره) با بیان اینکه «طبق روایات، یکی از مأموریت‌های امام زمان و عالمان این است که از افراط و تفریط جلوگیری کنند»، امام خمینی(ره) را، مصداق روشن و بارز عالمانی خواند که در روایات به آنها اشاره شده است.
کد خبر : 21282

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در دیدار با جمعی بانوان فرهیخته که عصر امروز ـ دوشنبه 11 خردادماه ـ و در آستانه سالگرد ارتحال امام، در حسینیه جماران برگزار شد، اظهار کرد: مرحوم صدوق با استناد به روایات ائمه اطهار می‌فرماید که خداوند هیچ‌وقت دنیا را از یک عالمی که کم و زیاد مسائل را می‌داند، خالی نمی‌کند.








امام بزرگوار جاهای مختلف می‌گویند که چیزی که در دین نیست به اسم اینکه خوب است وارد دین نکنید. همچنین تأکید داشتند که رخصت‌های الهی را پاس بدارید زیرا همانطور که محرمات خداوند باید رعایت شود، جامعه می‌تواند به امور مجاز عمل کند

وی افزود: دلیل این امر این است که اگر مؤمنین چیزی به دین اضافه کردند، اشتباه آنها را رد کند و اگر هم احیانا چیزی از فروع دین کم گذاشته شد، آن مطلب را کامل کنند.


یادگار امام خمینی‌(ره) تصریح کرد: همچنین مرحوم صدوق از امام صادق‌(ع) نقل می‌کند که ایشان فرموده بودند که همیشه عالم از حجت پر است؛ این احادیث یک نکته ظریف دیگر هم دارد و آن اینکه زندگی مؤمنان همواره با افراط و تفریط مواجه است و اگر مراقبت نکنیم از این سو یا آن سو منحرف می‌شویم.


وی با بیان اینکه «در زندگی باید معتدل باشیم»، گفت: افراط و تفریط یکی از آفت‌هایی است که ممکن است حوزه اندیشه و عمل ما را بگیرد. در این صورت دچار نقصان یا زیادت در عمل به دین می‌شویم.


یادگار امام(ره) اضافه کرد: امام بزرگوار همواره به هر دوی این موضوع توجه داشتند و جاهای مختلف می‌گویند که چیزی که در دین نیست به اسم اینکه خوب است وارد دین نکنید. همچنین تأکید داشتند که رخصت‌های الهی را پاس بدارید، زیرا همانطور که محرمات خداوند باید رعایت شود، جامعه می‌تواند به امور مجاز عمل کند.


سیدحسن خمینی گفت: یکی از اموری که علما از آن تنبه داشتند بدعت بود، اینکه چیزی که از آن دین نیست وارد دین نشود. در همه حوزه‌ها باید از این امر پرهیز شود مانند مسائل مربوط به زنان. روزی که انقلاب شد امام همواره تأکید داشتند که به تحصیل علوم بپردازید و این امر شامل زنان هم می‌شد.


وی افزود: روایتی از پیامبر اسلام(ص) است که تعدادی از زنان به دیدار ایشان رفتند و گفتند که شما فقط احکام را برای مردان تبیین می‌کنید و این درست نیست، پیامبر آن را پذیرفتند و روزی را برای تبیین احکام در میان زنان در نظر گرفتند.








بعضا می‌گویند عفاف کافی بوده و حجاب از موارد جزئی آن است در حالی که حجاب جزو احکام دین و از حدود شرعی و دستورهای خداست که برای سعادت جامعه و زنان باید به آن تن داد

یادگار امام(ره) تأکید کرد: بعد از انقلاب هم عده‌ای حضور زنان را منافات با عفافشان می‌دانستند؛ در صورتی که امام(ره) تأکید بر روی علم‌آموزی داشتند که آثارش اکنون در جامعه مشخص است. اکنون تعداد زنان تحصیلکرده از مردان پیشی گرفته به گونه‌ای که به مرز خطر رسیده است.


سیدحسن خمینی ادامه داد: در ابتدای انقلاب خیلی‌ها می‌گفتند زنان وارد راهپیمایی و تظاهرات یا حوزه دفاع نشوند؛ اما امام(ره) گفتند آنچه از زنان خواسته نشده جهاد اولیه است والا «دفاع» کاری واجب است و زنان باید برای دفاع آموزش ببینند.


یادگار امام(ره) تأکید کرد: اینکه زنان را به خاطر محسنات یا مستحسناتی که در ذهن خودمان قرار دارد، از حضور در عرصه‌ای که خداوند اجازه داده است محروم کنیم ایجاد نقصان در دین است.


وی عفاف و حجاب را از یکدیگر تفکیک‌ناپذیر خواند و گفت: در حوزه امور زنان توجه به عفاف و حجاب بسیار مهم است؛ بعضا می‌گویند عفاف کافی بوده و حجاب از موارد جزئی آن است در حالی که حجاب جزو احکام دین و از حدود شرعی و دستورهای خداست که برای سعادت جامعه و زنان باید به آن تن داد.


سیدحسن خمینی تصریح کرد: همه باید به این موضوعات توجه کنیم. خود خانم‌ها نیز بدان توجه کنند تا حقوق به جا مانده را بتوانیم کامل کنیم و حقوق اجرا شده را تحکیم ببخشیم و جامعه اسلامی را تبدیل به جامعه‌ای خوب کنیم؛ چراکه زنان صاحبان اصلی فرهنگی جامعه هستند و سهم عظیم فرهنگ‌سازی دارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر