صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۰ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۶
افشای ایمیل‌های سفیر امارات در واشنگتن؛

عربستان در تدارک حمله نظامی به قطر بود/ امارات مخالفان لیبیایی را مسلح می‌کرد

«ریاض در تدارک حمله نظامی به قطر بود» و «ابوظبی برخی دوستانش را در لیبی مسلح کرد» دو بخش مهم ایمیل‌های لو رفته سفیر امارات در واشنگتن است.
کد خبر : 212722

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از روزنامه الاخبار چاپ لبنان، ایمیل‌های فاش شده از یوسف عتیبه نشان می‌دهند که عربستان در حال طراحی حمله به قطر بود و سفیر امارات، این گزینه را راه‌حل همه مشکلات می‌دانست.


روزنامه میدل ایست آنلاین چاپ بریتانیا شب گذشته (جمعه) در گزارشی نوشت: «العتیبه در گفت‌وگو با الیوت آبرامز، دیپلمات سابق آمریکا گفت که حمله به قطر راه‌حل همه مشکلات است و عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه سابق عربستان، چند ماه پیش از مرگش در اوایل سال 2015 (اواخر سال 1393) نسبت به انجام این موضوع تردید داشت.»


ایمیل‌های لو رفته اظهارات شیخ صباح الاحمد جابر الصباح، امیر کویت که گفته بود میانجی‌گری کشورش مانع از مداخله نظامی در قطر شد را تایید می‌کند، موضوعی که چهار کشور عربی تحریم‌کننده قطر (عربستان، امارات، مصر و بحرین) آن را تکذیب کرده بودند. آن‌ها در بیانیه‌ای اعلام کرده بودند: «از اظهارات امیر کویت درباره موفقیتش در مذاکراتی که مدعی است مانع از مداخله نظامی شده است متاسفیم، چرا که گزینه نظامی به هیچ‌عنوان مطرح نبوده و نیست.»


آبرامز، که در آن زمان دستیار معاون جرج دبلیو بوش رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا بود، درباره این موضوع در ماه می (اردیبهشت) یا یک ماه مانده به آغاز بحران در حوزه خلیج فارس، به العتیبه نوشت: «هاشمیون (اردن) باید به جنگ قطر بروند. این موضوع، مشکل نقدینگی آن‌ها و نیز مشکل حمایت قطر از افراط‌گرایی را حل خواهد کرد.»


العتیبه در جواب نوشت: «جنگ قطر راه‌حل همه مشکلات است. ملک عبدالله، پادشاه (سابق) عربستان در انجام این حمله تردید داشت.»


آبرامز گفت: «من این موضوع را نمی‌دانستم. این خطرناک است! ولی چقدر دشوار است؟ جمعیت قطری‌ها به حدود 250 هزار تا 300 هزار نفر می‌رسد و بسیاری از ساکنان این کشور را خارجی‌ها تشکیل می‌دهند. آن‌ها قطعا در زمان جنگ مداخله نمی‌کنند و طبعا تعداد کمی هستند که بخواهند تا سر حد مرگ از قطر دفاع کنند.»


العتیبه جواب داد: «بله، این خلاصه آن چیزی است که وجود دارد. موضوع به همین آسانی است.»


در بخش دیگری از ایمیل‌های لو رفته آمده است: «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا که در آغاز بحران حامی تحریم قطر بود، پیش از آنکه موضعی بسیار خنثی اتخاذ کند گزینه مداخله نظامی را قبول نمی‌کرد. آبرامز گفت، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا مخالف این گزینه بود، اما این مرد جدید... (اشاره به ترامپ) که سفیر امارات در ادامه گفت، خویشتنداری پیشه کرد.»


در ادامه ایمیل‌های فاش شده آمده است: «آمریکا از کامیون‌های حامل سلاحی که به‌طور غیر قانونی به دست شورشیان هوادار خلیفه حفتر در لیبی می‌رسید آگاهی داشت.»


سفیر امارات در واشنگتن در ایمیلی به سوزان رایس، مشاور وقت امنیت ملی آمریکا در سال 2014 نوشت: «محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی از من خواست که به شما اطلاع دهم ما در دو یا سه روز آینده ادوات نظامی به دوستانمان در بخش غربی لیبی ارسال می‌کنیم. به‌زودی این ادوات نظامی با یک کشتی اماراتی و با همراهی یک یگان نظامی اماراتی که تنها با هدف ضمانت عبور کشتی از امان در آن مستقر است، ارسال می‌شود. از من تنها خواسته شده است تا به شما آنچه را رخ می‌دهد اطلاع دهم.»


رایس در پاسخ گفت: «آگاه شدیم، تشکر.»


الاخبار نوشت: «باوجود اینکه فرمان ممنوعیت ارسال صلاح به لیبی که در سال 2011 از سوی سازمان ملل متحد صادر شده بود، همچنان پابرجا است، گزارش‌های درز کرده با جزئیات نشان می‌دهند که چه تعداد و چه نوع سلاح‌هایی به دست شورشیان لیبیایی رسیده است. طبق این گزارش‌ها، امارات به نیروهای حفتر بالگردهای جنگی ساخت روسیه از نوع ام آی 24 و بالگردهای سبک تک موتوره داده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر