رشد 131 درصدی فروش اموال تملیکی/ صادرات 114 میلیارد ریال کالای قاچاق در سال 96
به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، امین دلیری، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، در نشستی خبری با بیان این مطلب ادامه داد: فروش اموال منقول توسط این سازمان در دولت دهم 4464 میلیارد ریال بود که این رقم در دولت یازدهم به 9485 میلیارد ریال رسید که از رشدی 112.5 درصدی حکایت دارد.
وی افزود: فروش اموال غیر منقول نیز در این سازمان افزایشی 204 درصدی داشته و از 1173 میلیارد ریال در دولت دهم به 3566 میلارد ریال در دولت یازدهم رسیده است.
دلیری با بیان اینکه در مجموع فروش اموال در این سازمان افزایشی 131.5 درصدی را داشته است،گفت: دولت دهم در مجموع 5637 میلیارد ریال فروش داشته که این رقم در دولت یازدهم بیش از 13051 میلیارد ریال بوده است.
به گفته وی میزان فروش کالای قاچاق و کالای متروکه نیز در دولت یازدهم در مقایسه با دولت دهم به ترتیب با رشدی 47.7 و 332.4 درصدی همراه بوده است.
رئیس هیات مدیره سازمان اموال تملیکی ادامه داد: همچنین کالاهای استردادی، اعادهای و انهدامی نیز با رشد در دولت یازدهم همراه بود و به ترتیب 630، 176 و 162 درصد افزایش را نشان می دهد.
وی افزود: این رشد ادامه دارد و در سال 95 نسبت به سال 94 انهدام کالا 232 درصد افزایش داشته است.
دلیری با بیان اینکه این سازمان از نظر کیفی نیز با رشد همراه بوده، گفت: از سال 92 مزایده الکترونیکی اموال منقول در سازمان آغاز شد و در سال 94، اموال غیر منقول نیز به صورت مزایده الکترونیکی به فروش رسید در واقع این روند از قبل وجود داشته و اکنون کامل تر شده است.
وی ادامه داد:همچنین در ساختار جدید 10 استانی که به طور مستقل فاقد نمایندگی سازمان بودند صاحب نمایندگی شدند و مجوز جذب نیروی انسانی مورد نیاز نیز اخذ شد.
مدیرعامل سازمان اموال تملیکی افزود: راه اندازی سامانه جامع اموال تملیکی با همکاری نیروی انتظامی، گمرک، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز،سازمان مالیاتی و .... از دیگر اقدامات بود که در این مسیر تفاهم نامههایی نیز به امضا رسیده است ، همچنین فردا تفاهم نامهای با گمرک به امضا خواهد رسید. با اینکار لیست کالاهای متروکه به صورت برخط از ابتدا تا انتها قابل رصد است و واردکنندگان نمی توانند گمرک را دور بزنند.
به گفته دلیری با این سامانه،90 درصد از فسادهایی که در مفقود شدن اطلاعات کالایی بوجود می آید قابل پیشگیری میشود.
وی به خرید و اجاره انبار برای دپوی کالاهایی که در اختیار این سازمان قرار میگیرند اشاره کرد و افزود: انبارهای این سازمان از 20 هزار متر مربع به بیش از 62 هزار متر مربع افزایش داشته است و در این راه 95 میلیارد ریال هزینه برای اجاره و 45 میلیارد ریال نیز برای حفاظت و نگهداری انبارها صرف شده است.
دلیری توسعه انبارها در استانهای قاچاق خیز را از دیگر برنامههای این سازمان دانست و ادامه داد: مونیتورینگ انبارها از تهران نیز آغاز شده و اکنون تعدادی از انبارها قابل رصد است.
وی ایجاد پلمپ الکترونیکی، صدور حوالههای الکترونیکی، ایجاد سامانه الکترونیکی ،حراج الکترونیکی، سامانه هوشمند انبارها و مزایدههای الکترونیکی را از دیگر اقدامات صورت گرفته در سازمان اموال تملیکی دانست و گفت: همچنین سال گذشته نیز موفق به ورود به بورس کالا و عرضه کالاها در این بازار شدیم که به شفاف تر شدن کارها کمک می کند.
مدیرعامل سازمان اموال تملیکی با اشاره به توقف فروش کالای قاچاق از تیرماه سال گذشته در داخل کشور، تاکید کرد: بخشی از این کالاها به صورت کمکهای بشر دوستانه در اختیار سازمانهایی مانند جمعیت هلال احمر، سازمان بهزیستی و کمیته امداد قرار میگیرد که در مواردی مانند سیل و یا سایر بلایای طبیعی استفاده شود. در آخرین اقدام نیز محمولهای از این کالاها به همت جمعیت هلال احمر برای حمایت از مسلمانان میانمار به بنگلادش ارسال شده است.
وی افزود: با کمک این سازمانها میتوانیم بخشی از این کالاها را به جامعه نیازمند برسانیم.
دلیری در مورد خودروهای در اختیار این سازمان نیز گفت: در مجموع 9889 دستگاه وسیله نقلیه در اختیار اموال تملیکی قرار دارد که از این تعداد 3107 دستگاه خودرو سواری،151 دستگاه وانت،145 دستگاه کامیون،7 دستگاه کامیونت،17 دستگاه اتوبوس،9 دستگاه مینی بوس،22 دستگاه تریلی و 28 دستگاه ماشین آلات ساختمانی را شامل می شود.
وی ادامه داد: همچنین 182 دستگاه خودروی لوکس بالای 2500 سی سی وجود دارد که 76 دستگاه خودرو قاچاق،84 دستگاه خودرو متروکه و 22 دستگاه خودروی ضبطی را شامل می شود.
دلیری به برگزاری مزایده به شرط صادرات برای کالاهای قاچاق اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 113 میلیارد ریال کالای قاچاق به این شکل صادر شد که این رقم در 5 ماهه اول سال 96 به 114 میلارد ریال رسیده است که شامل پوشاک،لوازم برقی، کیف و کفش،وسایل برقی، وسایط نقلیه و ...می شود.
انتهای پیام/