صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۷ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۶
معاون سازمان آتش‌نشانی تهران:

آئین نامه‌ها وعملیات اجرایی در حوزه ایمنی ساختمان دارای نقص هستند

معاون پیشگیری و ایمنی سازمان آتش نشانی تهران گفت: در حوزه ایمنی ساختمان و شهرسازی، در قوانین، آئین نامه‌ها و هم در اجرا دارای نقص هستیم. با اینکه نظام مهندسی یک نظام صنفی است اما وظایف نظارتی را بر عهده این سازمان گذاشته‌ایم.
کد خبر : 212531

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمود قدیری در یک میزگرد رادیویی با موضوع "چرایی نبود ایمنی ساختمان‌های بلند مرتبه؛ خلاء قانونی یا بی‌توجهی در نظارت‌های قانونی" که با حضور معاون دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، با بیان اینکه در طراحی شهر تهران نقشه راهی وجود نداشته است، گفت: بعضی از سازمان‌ها در حوزه شهری و ساختمان سازی، متولی یک بخش خاصی هستند اما هم پوشانی میکنند و هیچ کدام هم کار انجام نمی دهند.


وی به قوانین و آئین نامه‌ها اشاره و عنوان کرد: آئین نامه‌ها اصول فنی است که خود این‌ها نیز دارای مشکلات اساسی هستند. مبحث سوم مقررات ساختمان درباره مسائل آتش نشانی و اطفای حریق است که دارای نقص‌هایی مانند نبود دستورالعمل مشخصی برای رعایت فاصله بین ساختمان و حریم پمپ بنزین است.


معاون پیشگیری و ایمنی سازمان آتش نشانی تهران تصریح کرد: در کشور آئین‌نامه مقررات ملی شهرسازی وجود ندارد بلکه مقررات ملی ساختمان داریم که این آئین نامه نیز خود دارای نقص‌های زیادی است و در حوزه ایمنی و آتش نشانی شاهد این نقص‌ها هستیم.


وی بیان کرد‍: در حوزه ایمنی ساختمان و شهرسازی، در قوانین، آئین‌نامه‌ها و هم در اجرا دارای نقص هستیم. نظام مهندسی یک نظام صنفی است اما وظایف نظارتی را بر عهده این سازمان گذاشته ایم. هیچ کشوری در دنیا وظایف نظارتی را بر بخش غیر دولتی واگذار نمی‌کند. تمام هم و غم هیات مدیره‌های نظام مهندسی انتخاب شدن مجدد است و به همین دلیل به مهندسین خودشان سخت نمی گیرند.


وی با تاکید مجدد بر واگذار کردن نظارت بر بخش حاکمیتی، اظهار کرد: در حوزه ساختمان سازی خیلی از آئین‌نامه‌های مقررات ملی اجرا نمی‌شود و حتی بسیاری از مهندسین ناظر از امور نظارتی آگاهی ندارند.


قدیری بیان کرد: متاسفانه بخش‌های مختلف نظارتی کشور جزیره‌ای عمل می‌کنند زیرا هر کسی بخشی که در آن فعال است، دوست دارد و موقع حادثه مشکلات را به گردن یکدیگر می‌اندازند.


در ادامه، رضا شیخ انصاری نیز با بیان اینکه به اندازه کافی قوانین و مقررات در زمینه ایمنی ساختمان داریم، گفت: اگر کاستی وجود دارد، به دلیل عدم اجرای مقررات است. به موجب ماده ۳۰ قانون نظام مهندسی، شهرداری‌ها موظف شدند، در زمان صدور پروانه ساختمان فقط نقشه‌هایی را بپذیرند که توسط افراد دارای صلاحیت تهیه و امضا شده است و برای امور مربوط به نظارت و کنترل ترتیبات اجرایی هم باید از همین افراد استفاده شود.
معاون دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: سازمان‌های نظام مهندسی از تشکل مهندسان به صورت اشخاص حقیقی یا شرکت‌هایی که در قالب اشخاص حقوقی مشغول به فعالیت شدند، شکل گرفته است و سازمان نظام مهندسی نیز وظیفه دارند عملکرد مهندسین را کنترل کنند.
وی با اشاره به اینکه شهرداری‌ها و دیگر مراجع صدور پروانه و دستگاه‌های عهده دار کنترل و نظارت و همچنین مالکان و بهره برداران و کارفرمایان و دستگاه‌های اجرایی موظف به رعایت قانون نظام مهندسی هستند، اظهار کرد: با وجود تصریح قانون اما شاهد هستیم، در اجرایی قوانین حوزه ایمنی نقص‌ها و موانع زیادی وجود دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر