صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۴۷ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۶
گزارشی از یک تفاوت 600 تومانی

رانت ویژه میلیاردی در بازار فولاد از یک اختلاف قیمت

در عین حال ارزان‌فروشی تعدادی از واحدها در فروش اسلب و گران‌فروشی محصول نهایی عاملی شده تا آن دسته از تولیدکنندگان اسلب که به‌قیمت واقعی می‌فروشند متهم به گران‌فروشی شده و مشتریان خود را از دست بدهند. . .
کد خبر : 212173

در حال حاضر کارخانه‌های فولاد مبارکه، فولاد گیلان و فولاد نورد اهواز اقدام به تولید ورق‌های کلاف گرم با ضخامت کمتر از 6 میلی‌متر می‌کنند که عمده مصارف این ورق‌ها در صنعت پروفیل است. همچنین در بخش تولید ورق‌های فولادی ضخامت بالای 6 میلی‌متر هم که در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد کارخانه‌های فولاد کاویان، فولاد اکسین خوزستان و مبارکه مشغول فعالیت هستند.


در ماه‌های اخیر در بازار فروش محصولات فولادی اختلاف قیمت بالایی در مواد اولیه و محصول نهایی به وجود آمده است که این موضوع باعث نگرانی واحدهای تولیدی فولاد شده است.


به‌اعتقاد فعالان بازار فولاد در بخش ورق‌های فولادی اصولاً اختلاف قیمت مواد اولیه و محصول نهایی باید حدود 10 درصد باشد اما امروز برخی عرضه‌کنندگان مواد اولیه برای کمک و یا براساس برنامه‌هایی که برای مابقی فعالان بازار فولاد مشخص نیست اختلاف قیمت مواد اولیه و محصول نهایی را به محدوده 550 تا 600 تومان رسانده‌اند که همین امر مشکلاتی را برای تولیدکنندگان فولاد به وجود آورده است، در حالی که این اختلاف قیمت باید حداکثر 200 تومان باشد و مشخص نیست سود 400تومانی مابقی نصیب چه‌کسانی می‌شود.


در حال حاضر برخی واحدهای تولید مواد اولیه، اسلب را با قیمت 1870 تا 1921 تومان در بورس کالای ایران به فروش می‌رسانند که از قیمت واقعی ارزان‌تر است، ولی از آن طرف قیمت ورق فولادی شرکت فولاد مبارکه اصفهان به‌قیمت 2460 تومان در بورس معامله شده است. این موضوع نشان از اختلاف قیمت حدود 30 درصد بین مواد اولیه و محصول نهایی است که هنوز دلیل این فاصله معنادار برای فعالان بازار مشخص نیست.


در عین حال ارزان‌فروشی تعدادی از واحدها در فروش اسلب و گران‌فروشی محصول نهایی عاملی شده تا آن دسته از تولیدکنندگان اسلب که به‌قیمت واقعی می‌فروشند متهم به گران‌فروشی شده و مشتریان خود را از دست بدهند.


فعالان بازار فولاد معتقدند، اگر هدف کمک به کارخانجات داخلی است چرا ورق ارزان‌تر در اختیار کارخانجات لوله و پروفیل که 140 کارخانه هستند اختصاص پیدا نمی‌کند و از رانت بزرگی که با اختلاف قیمت حدود 600تومانی ایجاد شده است، چه‌کسانی منتفع می‌شوند؟


انتهای پیام/

برچسب ها: فولاد
ارسال نظر