صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۳ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۶
هشدار سازمان ملل درباره سوء استفاده از کودکان مهاجر آفریقایی

پناه‌جویان به اروپا؛ قربانیان برده‌داری

بر پایه پژوهش های انجام شده، کودکان و نوجوانان آفریقایی که با رویای یک زندگی بهتر می خواهند از مسیر مدیترانه به اروپا بروند، در معرض انواع سوء استفاده ها و آزارها قرار دارند.
کد خبر : 212009

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، طبق گزارشی که به تازگی منتشر شده است کودکان مهاجر آفریقایی که می‌کوشند خود را به اروپا برسانند در معرض انواع خطرها از کتک و آسییب بدنی گرفته تا کار اجباری و استثمار جنسی قرار دارند. در این میان، کودکان مهاجر زیر صحرای آفریقا، با بالاترین میزان خطرها روبرو هستند زیرا در مورد آنها مساله رفتارهای نژاد پرستانه هم مطرح است.


در گزارش مشترکی که دیروز (21 شهریور) از سوی یونیسف (صندوق کودکان سازمان ملل متحد) و سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) منتشر شد، آمده است: «سه چهارم کودکان و نوجوانان مهاجر آفریقایی که می کوشند از مسیر مهاجرتی مدیترانه خود را به اروپا برسانند، در معرض خطرهایی چون سوءاستفاده، استثمار و قاچاق انسان قرار دارند.»


طبق یافته‌های این گزارش، در حالی که همه مهاجران و پناهندگان در معرض خطر بالایی هستند، احتمال بهره‌برداری از کودکان و نوجوانان مهاجر در مقایسه با بزرگسالان بالای 25 سال، بسیار بیشتر است. در میان کودکان و نوجوانان هم، کودکان زیر صحرای آفریقا، بیشترین آسیب پذیری را دارا هستند.


مهاجران و پناهندگان آفریقایی عمدتا از دو مسیر رایج دریایی برای سفر به اروپا استفاده می کنند. نخست، مسیر لیبی- مدیترانه مرکزی که به ایتالیا ختم می شود. دوم، مسیر میان ترکیه و یونان که به عنوان «مسیر مدیترانه شرقی» هم شناخته می‌شود.


طبق این گزارش، حدود 83 درصد از کودکان مهاجر کشورهای زیر صحرای آفریقا که می‌کوشند از مسیر لیبی- مدیترانه خود را به اروپا برسانند، در معرض خطر استثمار و قاچاق انسان قرار دارند. این در حالی است که حدود 56 درصد از کودکان مهاجر دیگر نقاط جهان، که از همین مسیر می گذرند، با چنین آسیب هایی روبرو می‌شوند. در این اختلاف آمار، نژادپرستی نقش مهمی دارد.


بر پایه این گزارش، تعداد کل کودکان پناهنده و مهاجری که تنها و بدون همراه سفر می‌کنند، به یک رکورد تازه رسیده است. شمار این کودکان طی سال های 2010-2011 تنها حدود 66 هزار نفر بود اما شمار آنها در سال های 2015-2016 به حدود 300 هزار نفر از 80 کشور جهان رسید. افزایش تعداد مهاجران و پناهندگان کودک و نوجوان، به معنای افزایش شمار قربانیان کودک آزاری است.


برای مثال، یک نوجوان 16 ساله اهل کشور گامبیا که بدون هیچ همراهی سفر می کرد و در لیبی به دام قاچاقچیان انسان افتاده بود، به تهیه کنندگان این گزارش گفته است: «اگر سعی می کردید فرار کنید شما را با تیر می زدند. اگر از کار دست می کشیدید شما را کتک می زدند.» این نوجوان که مدت‌ها مجبور به بیگاری برای قاچاقچیان انسان شده بود، می گوید: «ما درست مانند برده‌ها بودیم.»


افشان خان، مدیر منطقه ای یونیسف در اروپا در همین باره گفت: «روبرو شدن کودکان مهاجر از مسیر مدیترانه با خطرهایی چون سوءاستفاده، قاچاق انسان، ضرب و شتم و تبعیض، اکنون به یک واقعیت خشن و استاندارد رفتاری تبدیل شده است.» او افزود: «رهبران اتحادیه اروپا باید راه‌حل های پایداری ارائه کنند که دربرگیرنده راه‌های ایمن و قانونی مهاجرت، مجاری حفاظت شده و جایگزین‌هایی برای بازداشت کودکان مهاجر، باشد.»


در گزارش جداگانه‌ای که روز دوشنبه (20 شهریور) منتشر شد، سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) اعلام کرد که آنها از سال 2014 میلادی تاکنون، مرگ و میر و ناپدید شدن بیش از 23 هزار مهاجر را در سراسر جهان ثبت کرده‌اند. در گزارش اخیر آمده است شمار واقعی قربانیان امکان دارد از این رقم بسیار بالاتر باشد زیرا بسیاری از مرگ و میرها ثبت نمی‌شوند یا اجساد هرگز پیدا نمی‌شوند. شماری از اجساد هم قابل شناسایی نیستند.


یوجینیو آمبروسی از سازمان بین‌المللی مهاجرت هم می‌گوید: «برای افرادی که کشورهای خود را به خاطر خشونت، بی ثباتی یا فقر ترک می‌کنند، این عوامل آنچنان طاقت فرسا هستند که آنها را مجبور به مهاجرت می‌کنند.» او می‌افزاید: «آنها این سفرهای خطرناک را با علم به اینکه ممکن است مجبور شوند بهای آن را با کرامت، سلامت یا حتی جان خود بپردازند، انجام می‌دهند.»


منبع: وب سایت آل آفریکا/ترجمه: محمدرضا پارسا


انتهای پیام/

ارسال نظر