صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۴ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۶

دست‌های پر اپل در دهمین سالگرد معرفی آیفون

دیشب شرکت اپل در دهمین سالگرد معرفی آیفون، محصولات جدیدش را معرفی کرد. این مراسم برای نخستین بار در سالن تئاتر استیو جابز، مدیرعامل قبلی این شرکت، برگزار شد.
کد خبر : 211885

به گزارش گروه علم و فناوری آنا، دهمین سالگرد برگزاری رویداد آیفون، مصادف با اولین برگزاری آن در تئاتر استیو جابز است. این فضای بزرگ با دیوارهای شیشه‌ای ۲۰ فوتی، سقفی از جنس فیبر کربن و هزار صندلی گنجایش دارد.


تیم کوک، مدیرعامل اپل، این مراسم را با صدای ضبط‌شده استیو جابز که در مورد چگونگی حفظ و حراست از نام اپل صحبت کرده بود، آغاز کرد. استیو جابز در این صدای ضبط‌شده می‌گوید: «ساخت چیزی با بیشترین توجه و عشق، عملی است که این محصول را ماندگار می‌کند».


در این مراسم دو پرچمدار اپل یعنی آیفون 8 و 8 پلاس در کنار سوگلی این شرکت یعنی آیفون ایکس (آیفون 10) رونمایی شدند.



انتظار می‌رفت که طبق رویه سنتی اپل، این گوشی‌های هوشمند آیفون 7s و 7s پلاس نام بگیرند اما اپل تصمیم به استفاده از نام‌های آیفون 8 و 8 پلاس برای محصولات جدید خود گرفت.


جهش به نام 8 یک اتفاق ناگهانی بود اما تغییرات صورت گرفته روی این گوشی‌ها، اندک است. این تغییرات بیشتر در بخش‌های ظاهری و سخت‌افزار رخ داده‌اند.


پرچمداران


آیفون 8، شباهت بسیار زیادی به آیفون 7 و 7 پلاس دارد. نمایشگر LCD با نسبت 16:9 است و کلید هوم و سنسور تاچ آیدی در پنل جلویی قرار گرفته‌اند. در پنل پشتی هم ماژول دوربین دیده می‌شود که دور تا دور آن، با فلز آلومینیوم پوشانده شده است.



یکی از مهم‌ترین تغییرات آیفون 8 در مقایسه با نسل قبل، بدنه شیشه‌ای آن است. در مدل‌های قبلی یعنی خانواده آیفون 6 و آیفون 7، بدنه پشتی تماما از جنس فلز بود که خطوط آنتن هم در میان بدنه، شکستگی‌هایی را ایجاد می‌کردند. اما در آیفون 8 از شیشه سه تکه برای بدنه استفاده شده که با لبه‌های آلومینیومی احاطه شده است.


این تغییرات اندک، تفاوت‌های جزئی را هم در وزن و ابعاد به وجود آورده ولی مولفه‌های کلی طراحی، همان‌هایی هستند که در سال 2014 برای آیفون 6 و پس از آن در آیفون‌های بعدی استفاده شدند.


این بدین معنی است که در بخش‌های مختلف، شاهد ویژگی‌های آشنایی هستیم. مانند خانواده آیفون 7، خبری از جک هدفون در این آیفون هم نیست و دوربین در هر دو نسخه، مقداری از سطح گوشی بیرون آمده است. همچنین مانند آیفون نسل قبل، آیفون 8 و 8 پلاس هم موفق به دریافت گواهی IP67 شده‌اند مبنی بر اینکه گوشی در مقابل نفوذ گردوغبار و قطرات آب مقاوم است.


اپل تصمیم به ایجاد تغییر اساسی در نمایشگر آیفون 8 و 8 پلاس نگرفته است. بنابراین نمایشگر آیفون 8، 4/7 اینچی با رزولوشن 750 در 1334 و نمایشگر آیفون 8 پلاس، 5/5 اینچی با رزولوشن 1080 در 1920 است. فناوری لمس سه‌بعدی در این گوشی‌ها حضور دارد که کاربر با استفاده از آن و با اعمال فشار بر صفحه نمایشگر، عملکردهای متفاوتی را دریافت می‌کند.


یکی از بهبودهایی که آیفون 8 و 8 پلاس در مقایسه با مدل‌های سال قبل تجربه کرده‌اند، دوربین است. البته اعداد و ارقام در نگاه اول مشابه هستند. هر دو آیفون جدید، از دوربین‌های 12 و 7 مگاپیکسلی در عقب و جلو بهره می‌برند در حالی که نسخه پلاس، دوربین دومی هم دارد که زوم اپتیکال دو برابری را ممکن می‌سازد.


اپل می‌گوید که سنسورهای به کار رفته در این گوشی‌ها جدید هستند که به معنای کیفیت بالاتر تصویر است. به علاوه، بهبودهای بسیاری در بخش نرم‌افزاری صورت پذیرفته‌اند که نویدبخش عملکردی حتی بهتر است. به عنوان مثال، یکی از حالت‌های عکاسی در رابط کاربری دوربین، Portrait Lighting نام دارد که تصاویر پرتره را با تنظیم نور محو به ثبت می‌رساند. اپل می‌گوید که این حالت، از فیلترهای موجود در رابط کاربری رقبا عملکرد بهتری دارد که البته فقط برای نسخه پلاس در دسترس است.


فیلمبرداری هم بهبود یافته و دوربین در حالت فیلمبرداری قادر است همه فریم‌ها را به تفکیک آنالیز کند و بهترین نتیجه را به دست بیاورد. همچنین این دوربین می‌تواند ویدئوهایی با 240 فریم بر ثانیه و با رزولوشن 1080p به ثبت برساند که از این جهت، بهبود دو برابری را در مقایسه با آیفون 7 تجربه کرده است.


آیفون 8 در نسخه 64 گیگابایتی با قیمت 699 دلار و در نسخه 256 گیگابایتی با قیمت 849 دلار قابل خریداری است در حالی که برای خرید آیفون 8 پلاس 64 گیگابایتی باید 799 دلار و برای خرید نسخه 256 گیگابایتی آن، 949 دلار هزینه بپردازید.


سفارش این گوشی‌ها از روز جمعه 15 سپتامبر آغاز می‌شود و از روز چهارشنبه 22 سپتامبر در بازار قابل خریداری خواهد بود. این گوشی‌ها در سه رنگ طلایی، نقره‌ای و خاکستری در دسترس خواهند بود.


سوگلی


آیفون ایکس یا آیفون 10 گوشی هوشمندی است که به مناسبت دهمین سال تولد آیفون با طراحی خاص و متفاوت تولید شده است. آیفون 10 همچون بسیاری از پرچمداران اندروید امسال از نمایشگر لب به لب و بدون حاشیه بهره می‌برد. البته بخشی از لبه‌ بالای گوشی فاقد نمایشگر است و در آن سنسورها و دوربین سلفی جای داده شده است.



در قسمت پشت و جلوی آیفون 10 از شیشه استفاده شده است و در دو رنگ خاکستری و نقره‌ای وارد بازار می‌شود. آیفون 10 نیز ضد آب و ضد گرد و غبار است.


اپل در آیفون 10 از یک نمایشگر جدید سوپر رتینا استفاده کرده است که به ادعای این شرکت، سطح جدیدی از کیفیت تصویر ارائه می‌کند. رزولوشن این نمایشگر 5/8 اینچی ۲۴۳۶ در ۱۱۲۵ پیکسل است. تراکم پیکسلی در این نمایشگر، ۴۵۸ پیکسل در اینچ است. همانطور که شایع شده بود، نمایشگر آیفون 10 از نوع OLED است و به ادعای اپل بهترین سطح کنتراست، شدت روشنایی و طیف رنگی را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. این نمایشگر همچنین قادر به پخش تصاویر HDR10 است و البته از فناوری 3D Touch اپل نیز پشتیبانی می‌کند.



در آیفون 10 دیگر خبری از دکمه فیزیکی هوم نیست و در عوض، کافی است صفحه نمایش را لمس کنید تا از حالت استندبای خارج شود. برای دسترسی به صفحه اصلی باید لبه پایین نمایشگر را به سمت بالا بکشید. اپل می‌گوید هرگز روشی بهتر از این برای دسترسی به صفحه اصلی وجود نداشته است.


در آیفون 10 ژست‌های قدیمی آیفون برای دسترسی به منوی چندعملکردی و بخش نوتیفیکیشن‌ها وجود دارد. همچنین دکمه لبه گوشی نیز بزرگ‌تر شده است و با فشار دادن و نگه ‌داشتن آن، سیری فعال می‌شود.


اما وقتی دکمه فیزیکی هوم و تاچ آی‌دی حذف شده است، چطور می‌توان گوشی را آنلاک کرد؟ اپل می‌گوید: «ما روش بهتری برای باز کردن قفل گوشی پیدا کرده‌ایم که نام آن Face ID است و کافی است گوشی را نگاه کنید تا با اسکن کردن چهره خود، بتوانید قفل گوشی را باز کنید».



اپل می‌گوید وقتی به آیفون 10 نگاه می‌کنید ۳۰ هزار نقطه غیرقابل مشاهده مادون قرمز به صورت شما تابانده می‌شود و الگوی چهره شما با آنچه ثبت شده است، مطابقت داده می‌شود و سپس قفل گوشی باز خواهد شد.


پردازنده A11 از موتور شبکه عصبی پشتیبانی می‌کند. این بخش از پردازنده، وظیفه پردازش امور مرتبط با یادگیری ماشین را برعهده دارد. این موتور می‌تواند ۶۰۰ میلیارد عملیات را در هر ثانیه پردازش کند. بدون این بخش اپل نمی‌توانست سیستم تشخیص چهره خود را به کار بگیرد.



اپل ادعا می‌کند فیس‌آی‌دی امن‌تر از تاچ‌آی‌دی است. اپل می‌گوید یک نفر از یک میلیون‌ نفر به صورت تصادفی شانس آن را دارد که به گوشی شما نگاه کند و قفل گوشی را باز کند. فیس‌آی‌دی در اپل پی و اپلیکیشن‌های ثانویه که به تاچ‌آی‌دی دسترسی داشتند قابل استفاده است. فیس‌آی‌دی وقتی موهای خود را کوتاه کنید یا کلاه به سر کنید نیز درست کار می‌کند و قطعا از طریق عکس چاپ‌شده شما فریب نمی‌خورد.


در آیفون 10 از یک جفت حسگر ۱۲ مگاپیکسلی در پشت گوشی استفاده شده است که هر دو لرزش‌گیر اپتیکال دارند. هر دو سنسور بزرگ‌تر و سریع‌تر شده‌اند و یکی لنز واید با دیافراگم با F1.8 و دیگری لنز تله‌فوتو با F2.4 دارد. بین دو حسگر نیز فلاش LED چهارگانه قرار داده شده است.


آیفون 10 با قیمت پایه‌ ۹۹۹ دلار برای نسخه‌ ۶۴ گیگابایت عرضه می‌شود و نسخه‌ ۲۵۶ گیگابایت با قیمت ۱۱۴۹ دلار ارائه خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر