صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۷ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۶

نشست اتحادیه عرب؛ رینگ بوکس قطر و متحدان سعودی

نشست دوره‌ای وزیران امور خارجه اتحادیه عرب در قاهره به محلی برای جدل‌های لفظی و تبادل اتهامات میان قطر و کشورهای تحریم‌کننده تبدیل شد.
کد خبر : 211872

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وب‌سایت شبکه بی‌بی‌سی عربی، احمد قطان، نماینده عربستان در اتحادیه عرب در نشست دوره‌ای این اتحادیه که در قاهره برگزار شد، با اتهام‌زنی به قطر درباره توطئه برای بی‌ثبات کردن دولت بحرین، گفت: «قطر به‌زودی از روابطش با تهران پشیمان خواهد شد.»


این اظهارات بلافاصله با واکنش نماینده قطر مواجه شد. سلطان بن سعد مریخی، وزیر دولت در امور خارجه قطر اتهامات علیه کشورش را رد کرد و از کشورهای تحریم کننده خواست تا برای اتهاماتی که به دوحه می‌زنند، دلیل و مدرک ارائه کنند.


مریخی ایران را کشوری «شریف» خواند و گفت روابط کشورش با تهران از آغاز بحران افزایش یافته است.


نماینده عربستان سخنان مریخی را قطع کرد و گفت: «ما به ایران تبریک می‌گوییم، ان شاءالله شما از این کارتان پشیمان خواهید شد.»


جدال لفظی همچنان ادامه می‌یافت و هر یک از نمایندگان قطر و عربستان، یکدیگر را به سکوت فرامی‌خواند.


نماینده قطر، در حال گفتن این جمله بود که «پادشاهی عربستان در تلاش برای ساقط کردن تمیم بن حمد آل‌ثانی، امیر قطر است» که قطان به و پاسخ داد: «این اظهارات درست نیست، زیرا عربستان سعودی هرگز به چنین روش‌های بچه‌گانه‌ای دست نزده است. ما نمی‌خواهیم نظام قطر را تغییر دهیم، اما باید بدانید که عربستان سعودی می‌تواند آنچه را که می‌خواهد انجام دهد.»


در ادامه سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر وارد این جدال لفظی شد و با غیر قابل قبول خواندن اظهارات نماینده قطر، گفت: «همه می‌دانیم که تاریخ قطر با حمایت از تروریسم و همچنین حمایت مالی از گروه‌های افراطی در سوریه، یمن، لیبی و مصر عجین شده است.»


وی افزود: «دولت قطر از محمد مرسی، رئیس‌جمهوری سابق مصر پیش از آنکه در سال 2013 به‌دنبال اعتراضات گسترده مردمی از ارتش برکنار شود، حمایت می‌کرده است.»


عربستان، امارات، بحرین و مصر از 5 ژوئن (15 خرداد) روابط دیپلماتیک و تجاری خود را با قطر قطع کرده و این کشور را به حمایت از تروریسم متهم کرده‌اند. موضوعی که دولت قطر همواره آن را تکذیب کرده است. کشورهای تحریم کننده، قطر را نسبت به گرایش به سمت ایران و روابط دیپلماتیک با تهران تهدید کرده‌اند. باوجود این، دولت کویت در تلاش است تا میان قطر و متحدان عربستان میانجی‌گری کند.




انتهای پیام/

برچسب ها: بحران قطر
ارسال نظر